RUM SİYASİ PARTİLERDEN TÜRK TARAFINA YÖNELİK ELEŞTİLER
Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, açıklamasında Türk tarafının son dönemde yaptığı açıklamaları yorumlayan Ekologlar, “Çavuşoğlu, Akıncı ve Özersay’ın bölücü söylemler konusunda aynı hizada olduklarını tespit ettiği” iddiasında bulundu.

28 Aralık 2018 Cuma 11:15
Rum siyasi partilerinden bazılarının, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun son günlerde yaptıkları açıklamalara tepki gösteren açıklamalarda bulundukları haber verildi.
Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, açıklamasında Türk tarafının son dönemde yaptığı açıklamaları yorumlayan Ekologlar, “Çavuşoğlu, Akıncı ve Özersay’ın bölücü söylemler konusunda aynı hizada olduklarını tespit ettiği” iddiasında bulundu.
Ekologlar, “Çavuşoğlu, Akıncı ve Özersay’ın bölücü söylemleri yücelterek, açıklamalarını aynı hizaya getirdiklerini ve söylemlerindeki bölücü tezlerle ‘sizinki bizimdir, bizimki de bizimdir’ reçetesini uygulamak istediklerini” ileri sürdü.
Ekologlar, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Türkiye ve Dışişleri Bakanı Özersay’la tam koordinasyon içerisinde, konfederasyon modelinden söz ederek, kurucu devletlerden birinin diğerinin kaderini belirlemesini aynı zamanda Türk garantilerinin kalmasını istediğini de iddialarına ekledi.
Rum hükümeti ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yanıt vermemeye de çağıran Ekologlar, Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin tutumu konusunda uluslararası ve Avrupa forumlarında, aynı zamanda BM örgütü nezdinde şikâyette bulunmaya da çağırdı.
Habere göre Vatandaşlar İttifakı ise açıklamasında, “Türkiye’nin işgal yetkilileriyle tam koordinasyon içerisinde Kıbrıs sorununda artan bir tırmandırma politikası arzu ettiği tespitinde bulunduğunu” öne sürdü.
Vatandaşlar İttifakı, planlama, dikkat ve kararlılıkla, enerji konusundaki planlamalarını sapmalar ve gecikmeler olmadan uygulamaları gerektiğine dair inanç da belirtti.
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun enerji konulu açıklamalarını yorumlayan Dayanışma Hareketi ise açıklamasında, “Türkiye adaların kıta sahanlığına sahip olmadığında ısrar etse de, ne Ege’de, ne Meis adasında, ne de Kıbrıs’ta hedeflerini başaramayacağını” iddia etti.
“Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’inin, uluslararası hukuk ve deniz hukuku uyarınca kendisinin (Çavuşoğlu’nun) hesapladığından veya Başkan Anastasiadis’in geçtiğimiz sonbaharda yaptığı açıklamalarla işgal altındaki denizleri sildiği zaman kabul ettiğinden çok daha büyük olduğunu” da ileri süren Dayanışma Hareketi, Türkiye bölgedeki problemlerin çözümüne gerçekten yardım etmek istiyorsa, Deniz Hukuku Sözleşmesini imzalaması gerektiğini iddialarına ekledi.
Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandumu işaret ettiBaşbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:55KIBRIS
Juju yeniden mahkemedeUBP Gine Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Ünal Juju, sahte diploma soruşturması kapsamında yeniden mahkemeye çıkarıldı02 Şubat 2026 Pazartesi 15:54KIBRIS
Gazze'nin Refah Sınır Kapısı yeniden açıldıGazze ile Mısır arasındaki önemli sınır kapısı Refah, bugün resmen yeniden açıldı. İnsani yardımların Gazze'ye geçişi planlanıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:51ORTADOĞU
Basketbol U14 Karmalarımız Türkiye’deBasketbol Federasyonu’na bağlı Levent U 14 kızlar ve U 14 erkekler karmalarımız, Türkiye Basketbol Federasyonu U 14 Bölge Şampiyonası’nda mücadelelerine başlıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:00BASKETBOL
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
Yeşil Barış Hareketi: İskele’de denize sıfır 21 dönüm orman rant uğruna yok ediliyorİskele’de denize sıfır 21 dönümlük orman alanının imar planına aykırı şekilde kiralandığını, planlama onayı ve inşaat ruhsatı verilmesine rağmen ağaç kesiminin yasak olduğu sahada yaklaşık 10 dönümlük ormanın tamamen söküldüğünü ifade etti.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:54İSKELE
Girne-Tatlısu anayolunda takla atan araç sürücüsü yaralandıGirne-Tatlısu Anayolu’nda dikkatsiz seyreden bir aracın kavşakta başka bir araçla çarpışması sonucu LJ 328 plakalı araç takla attı; sürücü Kemal Numan Mehmet, kaburga kırığıyla hastanede müşahede altına alındı.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:52KIBRIS
Girne’de 1 yaşındaki bebek yaşamını yitirdi!Girne’de mikrosefali hastası olan 1 yaşındaki Nafi Kocaman, ikametgâhlarında yaşamını yitirmiş halde bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 12:52KIBRIS
Zeki Çeler: Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayın; sandığı kurun, yargının yolunu açınTDP Genel Başkanı Zeki Çeler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yargı kurumlarının son birkaç yıl içinde iki milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis’e yazı gönderdiğini, ancak her iki talebin de geri çevrildiğini belirtti02 Şubat 2026 Pazartesi 12:47KIBRIS
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.