RUM MAHKEMESİ "MÜLKİYET GASPI" DAVASINI MART AYINA ERTELEDİ
Kuzey'deki "mülkiyet gaspı" davası Mart ayına ertelendi

19 Aralık 2024 Perşembe 09:26
Lefkoşa mahkemesi Çarşamba günü, kuzeydeki Kıbrıs Rum mülklerinin gasp edilmesiyle ilgili 44 suçlamadan yargılanan bir Alman emlakçı hakkında açılan davayı gelecek yılın Mart ayına erteledi. Kadın, Ayios Ambrosios ve Girne'nin dört farklı bölgesindeki mülklerin reklamını yapmak, tanıtmak, satmak, elinde tutmak ve kullanmak, hileli eylemlerden 169.000 Euro elde etmek ve yasal mal sahibinin rızası olmadan iki bölgeden birinde kendisi için bir daire satın almakla suçlanıyor.
Temmuz ayı başından bu yana gözaltında tutulan davanın duruşması, çok sayıda ertelemenin ardından, 17 Ekim'de savunma makamının duruşma öncesi yaptığı tüm itirazların reddedilmesiyle Çarşamba sabahına ertelenmişti.
Çarşamba günü yapılan duruşmada mahkeme, yoğun program nedeniyle davayı 5 Mart 2025 tarihine ertelediğini belirterek, kadının o tarihe kadar gözaltında tutulmasını tavsiye etti.
Ekim ayında yapılan bir önceki duruşmada savunma makamı, sanığın kefaletini 300,000 Avro artı 50,000 Avro şahsi teminata yükseltmek istediğini belirtmiş, ancak mahkeme o zaman bu talebi reddetmişti.
Savunma avukatı Sotiris Argyrou Çarşamba günü yaptığı açıklamada gözaltı süresinin haksız yere uzatılmasına itiraz etti ve cezaevinin aşırı kalabalık olduğunu belirtti. Kendi tarafının da tercüman talebinde bulunduğunu ancak bu talebin yerine getirilmediğini belirten Argyrou, savunmanın henüz tüm tanık materyallerini almadığını ve teslim edilen bazı belgelerin tercümesinin de hala beklemede olduğunu söyledi. Duruşma için yeterli hazırlık yapma hakkının ihlal edildiğini söyledi.
Buna karşılık savcı Anna Mattheou, tanıkların ifadelerinden bazı belgelerin tercümesinin gerçekten de beklemede olduğunu söyledi. Ancak bunun savunma tarafından bilinen bir şey olduğunu ve Çarşamba günkü duruşmaya hazır olduklarını beyan edenlerin onlar olduğunu söyledi.
Müzakere için verilen kısa bir aranın ardından üç üyeli mahkemenin başkanı oybirliğiyle alınan kararı okudu; buna göre duruşmada tutukluluk süresinin uzatılması kararının değiştirilmesini gerektirecek farklı bir faktör ortaya çıkmamıştı. Sanığın kişisel durumunu farklılaştıracak yeni bir kanıt da yoktu. "Davanın karmaşıklığı göz önüne alındığında, tutukluluk süresinin uzatılması aşırı olarak değerlendirilmedi ve makul sınırların ötesine geçmedi". "Bu nedenle, tutukluluğun devamına yönelik itirazın temelsiz olduğunu düşünüyoruz" denildi.
Mahkeme, sanık ve savunma arasındaki görüşmelerin cezaevi binasında bir tercüman eşliğinde yapılmasına ve savunma masraflarının karşılanmasına karar verdi. Alman kadın, kendisine yöneltilen 44 suçlamanın tamamına karıştığını reddetti.
Savunma avukatı daha önce önyargı nedeniyle adil yargılanmayacağını ileri sürmüştü. Ancak mahkeme Ekim ayında, avukatın mahkemenin neden önyargı izlenimi verdiğini gerektiği gibi kanıtlayamadığını söyleyerek duruşma öncesi itirazı reddetti.
"Spekülasyonlar önyargıyı ve bir mahkemenin görevini yerine getirmeyeceğini gösteremez. Sırf suçlamalar kuzey Kıbrıs'taki topraklardaki mülklerle ilgili olduğu için yargıçların dışlanması düşünülemez" denilmişti.
Tufan Erhürman: “Her türlü atraksiyon var, eksik olan ciddiyet”Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakereleri ve siyasi gelişmeler üzerinden eleştirilerde bulundu.01 Ağustos 2026 Cumartesi 15:03KIBRIS
Ahmet Zort: Patates Festivali her yıl daha da güçlenerek yoluna devam edecekAhmet Zort, 12. Patates Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nde üretici ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, festivalin her geçen yıl daha da güçlenerek kurumsallaşması için çalışacaklarını söyledi.01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:31GAZİMAĞUSA
Trafik denetimlerinde 430 sürücüye işlem35 araç trafikten men edildi01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:20KIBRIS
Doğancı’da darp edilen kadın pencereden atladıDoğancı’da, birlikte yaşadıkları evde, aralarında çıkan tartışma sonucu Ö.Y. (E-18) tarafından darp edilen C.F. (K-48) korkarak, pencereden atladı.01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:18KIBRIS
UBP Çalıştayında Rektörlere "tehdit" tepkisi!Akpınar: "Üniversiteler siyaset kurumunun arka bahçesi değildir"31 Temmuz 2026 Cuma 19:26KIBRIS
Son Anket sonucuna göre UBP ve CTP arasındaki fark ne kadar?Son Anket sonucuna göre UBP ve CTP arasındaki fark ne kadar? Girne Belediye Başkanı ve CTP MYK Üyesi Murat Şenkul açıkladı...31 Temmuz 2026 Cuma 19:16KIBRIS
Gıda denetimi: İthal siyah üzüm ve yerli molehiya imha edildiTarım Dairesi'nin 24-30 Temmuz tarihlerini kapsayan haftalık gıda denetimlerinde, ithal siyah üzümde limit üstü, yerli molehiyada ise tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi. Uygunsuz bulunan her iki ürünün de imha edildiği açıklandı.31 Temmuz 2026 Cuma 16:35KIBRIS
CTP'nin Yeniboğaziçi Belediye Başkan adayı Şemsi OyuncuCTP'nin Yeniboğaziçi Belediye Başkan adayını belirlemek için yapılan seçimde Şemsi Oyuncu aday seçildi.31 Temmuz 2026 Cuma 09:11KIBRIS
Lefkoşa Bedrettin Demirel Caddesi'nde Asfaltlama Çalışması BaşlıyorLefkoşa Türk Belediyesi, Bedrettin Demirel Caddesi'nde asfaltlama çalışması gerçekleştirileceğini duyurdu.31 Temmuz 2026 Cuma 09:09LEFKOŞA
İskele’de boğulma tehlikesi: 73 yaşındaki kadın yoğun bakımda!İskele’de denizde yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 73 yaşındaki Hülya Fatma Ekinci, olay yerinde cankurtaran tarafından denizden çıkarılarak ilk yardım müdahalesi aldı.31 Temmuz 2026 Cuma 09:08İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.