RUM BASINI: LİDERLERİN PAZARTESİ GÜNKÜ TOPLANTISINDAN BEKLENTİLER DÜŞÜK
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Pazartesi günü yapacağı görüşmeden beklentilerin düşük olduğu bildirildi.

18 Ocak 2025 Cumartesi 15:33
Fileleftheros gazetesi, iki liderin ilk kez somut bir görüşme konusuyla bir araya geleceklerini ve bundan önceki tüm görüşmelerin, “Tatar’ın Kıbrıs sorununun özüne ilişkin herhangi bir şey görüşmek istememesi nedeniyle” sosyal içerikli olduğunu yazdı.
Gazete, Pazartesi günkü görüşmeden beklentilerin, Tatar’ın Rum tarafından yalnızca Haspolat kapısının açılmasına yönelik bir anlaşma yapılmasını isteyeceği ve Rum tarafının, başka kapıların açılmasıyla ilgili taleplerini görüşmeyi reddetmesi nedeniyle düşük olduğunu kaydetti.
Hristodulidis’in “Piroi” (Gaziler) veya “Kokkina”da (Erenköy) da geçiş kapısı açılmasını önerdiğini belirten gazete, Türk tarafının, bu bölgelerin askeri bölge olması nedeniyle öneriyi reddettiğini yazdı.
Gazete, Hristodulidis’in Haspolat kapısının açılmasını başka bir geçiş kapısı daha açılmasıyla bağladığını ve Pazartesi günkü toplantıda, Hristodulidis’in bu konuda ısrarcı mı olacağı, yoksa Haspolat kapısının açılmasını kabul ederek, başka bir geçiş kapısının açılması konusunu önümüzdeki görüşmelere mi bırakacağının netleşeceğini belirtti.
Habere göre Hükümet Sözcüsü Konstandinos Letimbiotis, dün Rum radyosu RİK’e yaptığı açıklamada, Türk tarafı samimi siyasi irade gösterirse yeni geçiş kapıları açılması konusunda olumlu gelişmeler yaşanabileceğini söyledi.
Letimbiotis, Rum tarafının somut önerilerle olumlu bir sonuca varılmasına yönelik yapıcı tutum sergilediğini; ancak bu sonuca ulaşabilmek için her iki tarafın da samimi siyasi irade göstermesi gerektiğini ifade etti.
Yeni geçiş kapıları açılması için yapılan eylem Rum basınında
Bu arada gazeteler, iki toplumlu “Birleşik Kıbrıs İnisiyatifi” tarafından yeni geçiş kapıları açılması için dün organize edilen eylemle ilgili haberlere de yer verdiler.
Politis gazetesi “Yeni Geçiş Kapıları Açılması İçin İki Toplumlu Eylem” başlığıyla aktardığı haberinde, Metehan Kapısı’nda yapılan eylemde “Yeni yollar yapıyoruz, Kıbrıs’ı yeniden birleştiriyoruz”, “Yeni geçiş kapıları için birlikte” sloganları atılarak BM Barış Gücü (UNFICYP) temsilcisine, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e iletilmek üzere mektup verdiklerini yazdı.
Haber, Haravgi gazetesinde de manşetten “Barikatların Açılması Kıbrıs Sorununun Çözüm Çabalarına İvme Kazandıracak” başlığıyla yansıtıldı.
TDP’de gözler 19 Ağustos’ta: 10 belediye için karar verilecekEkinci, TDP Parti Meclisi’nin 19 Ağustos’ta geriye kalan 10 belediyeye ilişkin kararını vereceğini açıkladı.11 Ağustos 2026 Salı 12:11KIBRIS
Yeniboğaziçi Pulya Festivali’nde, Arem & Armen sahne alacakElektronik müzik sanatçıları Arem & Armen, Yeniboğaziçi Pulya Festivali kapsamında müzikseverlerle buluşacak.11 Ağustos 2026 Salı 12:06KÜLTÜR/ SANAT
Ercan Havalimanı 7 ayda 3 milyon 378 bin 959 yolcu ağırladıErcan Havalimanı 2026’nın ilk yedi ayında 3 milyon 378 bin 959 yolcu ağırlarken, 22 bin 447 uçağa hizmet verdi.11 Ağustos 2026 Salı 12:05KIBRIS
Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün arasındaki savunma iş birliği programı yenilendiKıbrıs, Yunanistan ve Ürdün’ün, Üçlü Savunma İş Birliği Programı’nın yenilenmesine yönelik anlaşma imzaladığı bildirildi.11 Ağustos 2026 Salı 12:04GÜNEY KIBRIS
Ayşe Öztabay: Denetimsizliğin bedelini toplum ödememeli!TDP Girne İlçe Başkanı Ayşe Öztabay, son bir ayda basına yansıyan ve ikamet izinsiz olduğu sonradan tespit edilen en az 7 kişinin ağır adli olaylarla ilişkilendirildiğine dikkat çekerek, "Denetimsizliğin bedelini toplum ödememeli!" dedi.11 Ağustos 2026 Salı 12:02KIBRIS
Marketten meyve ve dondurma çaldı, tutuklandı!Gazimağusa’da bir marketten meyve ve dondurma çalan zanlı, tutuklandı.11 Ağustos 2026 Salı 09:49GAZİMAĞUSA
Güzelyurt'da yeni döneme doğru... Kansoy CTP'den Belediye başkan adayıCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Aralık ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Güzelyurt Belediyesi için yarışacak adayını belirledi.11 Ağustos 2026 Salı 09:33GÜZELYURT
İngiltere'de bir radyo, yanlışlıkla Kral Charles'ın öldüğünü duyurduİngiltere'de yayın yapan Radio Caroline adlı radyo istasyonunun, İngiltere Kralı III. Charles'ın hayatını kaybettiğini yanlışlıkla duyurması nedeniyle yayın ilkelerini ihlal ettiği belirlendi.11 Ağustos 2026 Salı 09:10İNGİLTERE
Sigara fiyatlarına 10 TL zamSigara ve tütün ürünlerinin fiyatlarına zam geldi. Bazı sigara gruplarında artış 10 TL olurken, Terea fiyatları 135 TL'ye dayandı.11 Ağustos 2026 Salı 08:41KIBRIS
Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacakCuma günü rüzgârın zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.10 Ağustos 2026 Pazartesi 19:56KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.