PROF. DR. UMUT AKSOY: “TIBBIN TEMELİNDE DAİMA BİLİM, AKIL VE ETİK YER ALIR.”
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayan geleceğin doktorları “Beyaz Gömlek Giyme Töreni” ile mesleğe ilk adımlarını attı

01 Ekim 2024 Salı 14:43
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde “Akademik Yılı Açılış ve Beyaz Gömlek Giyme Töreni”, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Yeni eğitim dönemine adım atan geleceğin doktorları, düzenlenen törende; beyaz önlüklerini giyerek hem mesleki bağlılıklarını hem de sorumluluklarını simgeleyen geleneksel ritüeli gerçekleştirdiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Emine Kıvanç Öztuğ ve Yard. Doç. Dr. Neriman Soykunt müzik dinletisi gerçekleştirdi. Yoğun katılımla gerçekleşen törenin açılış konuşmalarını; Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Umut Aksoy ve Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan yaptı.
Konuşmaların ardından, tüm birinci sınıf öğrencileri, Prof. Dr. Gamze Mocan ile beraber Öğrenci Andı’nı okuduktan sonra beyaz önlüklerini giydi. Öğrenci Andı’nın okunmasının ardından Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özen Aşut tarafından “Maymun Çiçeği” konulu ilk ders gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Umut Aksoy: “Tıbbın temelinde daima bilim, akıl ve etik yer alır.”
Törende konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Umut Aksoy, “Giyeceğiniz beyaz önlük, yalnızca bir sembol değil; etik değerlere ve insanlığa hizmet etme sorumluluğunun bir ifadesidir. Bu önlüğü her giydiğinizde, insan yaşamına dokunmanın ne kadar değerli olduğunu hatırlayacaksınız” ifadesini kullandı. Prof. Dr. Aksoy, tıbbın temelinde her zaman bilim, akıl ve etik değerlerin yer aldığını belirtti.
Yakın Doğu Üniversitesi’nin 143 farklı ülkeden gelen 20 binden fazla öğrenciye ev sahipliği yapan bir kurum olduğunu ve bilimde mükemmellik arayışını herzaman sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Aksoy, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin adanın ilk tıp fakültesi olarak kurulduğunu, çağdaş eğitim anlayışı ve alanında uzman, deneyimli bir kadroya sahip olduğunu ifade etti.
Öğrencilerin tıp eğitimleri boyunca bilimsel bilgi kadar insani değerlere de önem vermeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Aksoy, “Tıbbın amacı, sadece bilgiyle değil, insan sevgisi ve etik değerlerle şekillenir. Tıbbın temelinde daima bilim, akıl ve etik yer alır. Modern tıp, insanlık tarihindeki en büyük gelişmeleri bu değerlere olan bağlılığı sayesinde başardı” dedi. Öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Aksoy; “Sevgili öğrenciler, bu yolculuk boyunca bizler her zaman yanınızda olacağız. Bilgiye ulaşmanın kolay olduğu bir çağda yaşıyoruz, ancak önemli olan bu bilgiyi doğru şekilde kullanmaktır. Sizlerin de bu beceriyi geliştirmenize katkı sunmak, en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.
Prof. Dr. Gamze Mocan: “Dürüstlüğün ve saflığın simgesi olan beyaz önlüğün hakkını, layıkıyla vereceğinize yürekten inanıyorum.”
Konuşmasına Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin amacını hatırlatarak başlayan Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan, “Amacımız bilgili, dürüst, hem tıp hem evrensel etik değerlerine bağlı, hastalarına karşı saygılı, yaratıcı, sorgulayıcı, araştırmacı, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, yüksek nitelikli tıp doktorları yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Gamze Mocan, tıp alanının sürekli yeni gelişmeler ve buluşlarla dolu, ulusal ve uluslararası düzeyde yoğun bir rekabetin yaşandığı bir alan olduğuna dikkat çekerek, “Bu nedenle, sürekli tıp eğitimi programlarımızı yoğun bir tempoyla ve başarıyla sürdürüyoruz” dedi. Fakültede 39 anabilim dalı bulunduğunu belirten Prof. Dr. Mocan, en son teknolojik tanı ve tedavi cihazları ile donatılmış olan hastanenin, düzenli altyapısı, kaliteli hizmet anlayışı ve izlenebilir kayıt sistemi sayesinde birçok ödüle layık görüldüğünü ifade etti.
Öğrencilerin ailelerine seslenerek, “Çocuklarınız, bizim de çocuklarımızdır. Onları sizler yetiştirdiniz. Bizler ise meslek kazandırıp dünya görüşlerini ve ufuklarını geliştireceğiz” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Mocan, öğrencilere ise; “Büyük tıp insanlarını idol olarak benimseyen, özverili, dürüst ve kendini insan sağlığına adamış pek çok hekimin sizlerin arasından yetişeceğine olan inancım sonsuz. Dürüstlüğün ve saflığın simgesi olan beyaz önlüğün hakkını layıkıyla vereceğinize yürekten inanıyorum” dedi.
Üstel: Batan geminin enkazını çıkarıp çıkaramayacağımızı yarın netleştireceğiz"Alanında deneyimli özel kuruluşların teknik personeli, bugün kazanın meydana geldiği bölgede ve batıkta gerekli incelemeleri yaparak ön raporlarını hazırlıyor."06 Eylül 2026 Pazar 17:25KIBRIS
İskele’de İzinsiz Müzik Yayınına Yasal İşlemİskele’de faaliyet gösteren bir eğlence mekanında, yetkili makamdan müzik izni alınmadan müzik yayını yapıldığı tespit edildi.06 Eylül 2026 Pazar 16:18İSKELE
Lefkoşa’da Süpermarket Otoparkında Ciddi DarpLefkoşa’da bir süpermarketin araç park yerinde çıkan tartışma, ciddi darpla sonuçlandı.06 Eylül 2026 Pazar 16:17KIBRIS
Lefkoşa’da Adam Öldürmeye Teşebbüs: 20 Yaşındaki Genç 9,5 Metreden DüştüLefkoşa’da 5 Eylül 2026 tarihinde meydana gelen olayda, alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışma sırasında 20 yaşındaki Zeka ÇOCUK’un yaklaşık 9,5 metre yükseklikten apartman dairesinin penceresinden zemine düşmesine neden oldukları gerekçesiyle i06 Eylül 2026 Pazar 15:33KIBRIS
“Soruşturma sonuçlanmadan Arıklı sorumlu ilan edildi”Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Erşah Sabit Yılmaz, Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasının ardından YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’ya yönelik eleştirilerin “algı operasyonu” olduğunu savundu.06 Eylül 2026 Pazar 15:31KIBRIS
Schengen üyeliği Kıbrıs için ne anlama gelebilir?Kıbrıs’ın Schengen Üyeliği İçin Kritik Süreç: Gözler AB Konseyi’nde. Schengen'in dış sınır kuralları ile yeni dijital sınır sistemlerinin adadaki geçiş noktalarında nasıl uygulanacağı konusu, sürecin en hassas başlıklarından biri olarak öne çıkıyor.06 Eylül 2026 Pazar 11:50GÜNEY KIBRIS
27 Yaşında EDEK lideri seçildiSofia Christodoulou Makri yeni Edek lideri seçildi06 Eylül 2026 Pazar 11:48GÜNEY KIBRIS
Trafik denetimlerinde 354 sürücüye yasal işlemPolis ekiplerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 2 bin 397 araç sürücüsü kontrol edildi. Çeşitli trafik suçlarından 354 sürücü rapor edilirken, 13 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı.05 Eylül 2026 Cumartesi 11:43KIBRIS
Blade 3x3 Heyecanı BaşlıyorKKTC Basketbol Federasyonu, Metgin ve EVYAP iş birliğinde düzenlenecek olan Blade 3x3 Streetball Turnuvası öncesinde basın toplantısı gerçekleştirecek.05 Eylül 2026 Cumartesi 11:29BASKETBOL
Filo Jet faciasında 7’nci gün: 16 kayıp için 554 metrede arama sürüyorGirne açıklarında yaşanan Filo Jet faciasında 7’nci güne girildi. Can kaybı 12’ye yükselirken kayıp 16 kişi için 554 metre derinlikteki enkazda robotik arama çalışmaları sürüyor.05 Eylül 2026 Cumartesi 11:24KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.