PROF. DR. NECDET OSAM DAÜ REKTÖRLÜĞÜNE ADAY
Protokolle özele devredilen Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin üniversite öncesi eğitim kurumlarının binalarının tekrar üniversiteye kazandırılması düşüncesinde olduğunu söyleyen Osam, protokol taraflarının uzlaşmasıyla bunun gerçekleşebileceğinin belirtti.

31 Mayıs 2016 Salı 16:28
PROF. DR. NECDET OSAM, DAÜ REKTÖRLÜĞÜ’NE ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI
“ÜNİVERSİTENİN MALİ TABLOSUNU KIRMIZI BÖLGEDEN YEŞİLE ÇEKTİK”
“ÜNİVERSİTE ÖNCESİ KURUMLARIN BİNALARININ TEKRAR DAÜ’YE KAZANDIRILMASI DÜŞÜNCESİNDEYİZ”
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı.
Rektörlük ofisinde basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Prof. Dr. Necdet Osam, dün itibarıyla Vakıf Yöneticiler Kurulu’na (VYK) adaylık başvurusunu yaptığını ifade etti.
Osam, rektörlük görevinin uzun süre vekaleten yürütülmesinin yarattığı sorunlar ve sıkıntılar üzerine VYK’nın münhal açtığını belirtti.
TEMAYÜL YOKLAMASI 9 HAZİRAN’DA
Osam, rektör seçimi için temayül yoklamasının 9 Haziran’da yapılacağını ve bunun ardından VYK’nın karar vererek rektörü belirleyeceğini söyledi.
“KAZANIRSAM BİR SONRAKİ SEÇİMDE ADAY DEĞİLİM”
Rektör Vekili Osam, kazanması halinde, bir sonraki seçimde aday olmayacağını belirtti.
Prof. Dr. Necdet Osam basın toplantısında 20 aydır rektörlük görevini vekaleten yürüttüğünü hatırlatarak bu süredeki icraatlarını anlattı.
Prof. Dr. Necdet Osam, icraatlarıyla ilgili olarak, üniversitenin mali tablosunu “kırmızı bölgeden yeşil bölgeye” çektiklerini, uzun yıllar sonra ilk kez ağustos ayında bütçenin artıyla sonuçlanacağını kaydetti.
Görev yaptığı dönemde öğrenci sayısında düşüş olmadığını belirten Osam, Kasım 2014’te 19 bin 112 olan öğrenci sayısının Kasım 2015 itibarıyla da 19 bin 730 olduğunun altını çizdi.
Osam, nitelikli eğitim kapsamında birçok fakülte ve bölümün uluslararası akreditasyon aldığını, 24 üniversite ile de anlaşma yapıldığını söyledi.
İş barışı konusunda da önemli adımlar attıklarını vurgulayan Osam, yönetsel personelle 5 yıl, akademik personelle de 7 yıl sonra toplu iş sözleşmesi imzalandığını belirtti.
Üniversitenin ilk kez kendi öz kaynaklarıyla yatırım yapabilecek duruma geldiğini belirten Osam, yeni Eğitim Fakültesi binası inşaatını öz kaynakla yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Zor dönemde önemli işler yaptıklarını belirten Osam, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu ifade etti.
Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Osam, temayül yoklamasında akademisyen, okutman ve yönetsel personelin verdikleri oyların ağırlığının eşit olmamasına kendisinin de karşı olduğunu ancak uygulamanın geçmişten itibaren böyle geldiğini belirtti.
Osam, en yüksek makam olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde dahi herkesin verdiği oyun eşit olduğunu, rektörlük makamının Cumhurbaşkanlığı makamından daha yüksek olmadığını vurguladı.
ÖZELE DEVREDİLEN BİNALAR
Protokolle özele devredilen Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin üniversite öncesi eğitim kurumlarının binalarının tekrar üniversiteye kazandırılması düşüncesinde olduğunu söyleyen Osam, protokol taraflarının uzlaşmasıyla bunun gerçekleşebileceğinin belirtti.
“DÜŞÜNMEK DAHİ İSTEMEM”
DAÜ içinde başka bir üniversitenin kampus açacağı iddialarıyla ilgili olarak da Osam, şu anda böyle bir şeyin olmadığını, böyle bir şeyin olmasını düşünmek dahi istemediğini söyledi.
“ÖNLEM ALINMAZSA ÜNİVERSİTE ÇÖPLÜĞÜ YAŞANACAK”
DAÜ’nün hemen yanında yeni üniversite açılmasına ilişkin çalışmalara ve KKTC’deki üniversite sayısının artmasına değinen Osam, bu yapıyı kaldıracak yeterli öğretim üyesi dahi olmadığını belirtti ve gerekli önlemler alınmazsa “üniversiteler çöplüğü” yaşanacağı uyarısında bulundu.
Hasipoğlu, tadilatı devam eden Otizm Merkezi’nde incelemelerde bulunduÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, tadilatı devam eden Otizm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.11 Mayıs 2026 Pazartesi 12:06YAŞAM
Güney Kıbrıs’taki seçimlerde dijital kimlikle de oy verilebilecekGüney Kıbrıs’ta 24 Mayıs’ta gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimlerinde ilk kez dijital kimlikle oy kullanılabilecek.11 Mayıs 2026 Pazartesi 12:04GÜNEY KIBRIS
SONAR Araştırma: AKP ile CHP arasındaki oy oranı farkı bıçak sırtı; çoğunluk hükümetin ekonomi politikasını onaylamıyor, gelir gideri karşılamıyor!SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, görüş belirtmeyenlerin oranının yüzde 35.9 olduğunu ve bu durumun partilerin oy oranlarını saptamayı zorlaştırdığını söyledi.11 Mayıs 2026 Pazartesi 11:54TÜRKİYE
DAÜ-SEN: “DAÜ’nün ihtiyacı siyasi savunmalar değil, şeffaf ve hesap verebilir yönetimdir”Yaklaşan seçimlerin veya siyasi dengelerin, üniversitenin karşı karşıya olduğu gerçeklerin üzerini örtmenin gerekçesi olamayacağı belirtilerek, “Üniversitenin geleceği, günlük siyasi hesapların konusu yapılamayacak kadar önemlidir” denildi.11 Mayıs 2026 Pazartesi 11:52KIBRIS
21. Kıbrıs İpek Koza Festivali yapıldı21. Kıbrıs İpek Koza Festivali, 8-9-10 Mayıs tarihleri arasında Bellapais Köy Meydanı’nda yapıldı.11 Mayıs 2026 Pazartesi 09:12KÜLTÜR/ SANAT
Tozlu hava bir hafta etkili olacakMeteoroloji, bugünden itibaren ülkede bir hafta boyunca tozlu havanın etkili olacağını duyurdu.11 Mayıs 2026 Pazartesi 09:12HAVA DURUMU
Bu hafta hava nasıl olacak?Meteoroloji, hava sıcaklığının 31 dereceye kadar yükseleceğini duyurdu.11 Mayıs 2026 Pazartesi 09:11KIBRIS
Genel Kurul yasama göreviyle toplanacakCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün toplanacak.11 Mayıs 2026 Pazartesi 09:10KIBRIS
Dolardan yeni rekorDöviz güne nasıl başladı?11 Mayıs 2026 Pazartesi 09:08PARA BORSA
Yiğitler’de İzinsiz Toprak Kazımı: 2 Kişi Hakkında Yasal İşlemYiğitler köyü yakınlarında izinsiz şekilde toprak kazıp taşıdığı tespit edilen iki kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.10 Mayıs 2026 Pazar 18:33GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.