PETROL, COVİD-19 VAKALARI İLE ÜRETİMDEKİ ARTIŞIN ARZ BOLLUĞU KORKULARINI KÖRÜKLEMESİYLE DÜŞÜŞTE
Covid-19 vakalarında şimdiye kadar görülmemiş artış, bir dizi yeni karantina ortamında yakıt talebi endişelerini körüklerken petrol Pazartesi günü Asya’da düşüş yaşadı.

07 Aralık 2020 Pazartesi 13:12
Brent %0,41 artarak 49,05 dolar olurken WTI %0,45 yükselişle 46,05 dolara yükseldi. Bununla birlikte Brent ve WTI, önceki hafta art arda beşinci artışını yaşadı ve 40 dolar üzerinde kaldı.
OANDA’nın kıdemli piyasa analisti Edward Moya Reuters’e yaptığı açıklamada, “Los Angeles’ın virüs vakalarında rekor bir artış daha yaşamasının ve Güney Kore’nin alarm düzeyini yükseltmesinin ardından ham petrol, aşıyla ilgili gelişmelerden elde ettiği kazancı geri verdi. Covid-19’a yönelik kısıtlayıcı tedbirler ve dünya genelindeki karantinalar, ham petrol fiyatlarını kısa vadede ağırlaştıracak gibi görünüyor.” dedi.
California’daki kısıtlamalarla barlar, kuaför ve güzellik salonları ve dövmeciler tekrar kapanacak. Güney Kore’de artan vaka sayıları ile de Seul ve civarında, en az Aralık sonuna kadar devam edecek olan sosyal mesafe kuralları daha da sıkılaşacak.
Almanya’nın güney Bavyera bölgesi Pazar günü, Çarşamba gününden itibaren 5 Ocak’a kadar katı bir karantina uygulayacağını söyledi.
OPEC+’nın, halihazırda 7,7 milyon varillik üretim kesintisini, 2021 Ocak ayından itibaren günlük 7,2 milyon varile düşürerek kesintilerle devam etme kararının ardından bile yeni kısıtlamalar, arz bolluğu korkularını artırıyor.
Korkuyu artıran ve fiyatlara zarar veren diğer gelişme, çoğu 2020 ve 2021 yılları için harcamasını düşürse de üreticilerin 12 haftanın 11’inde petrol ve doğalgaz kulelerini artırması oldu.
Diğer yandan Pazar günkü devlet medyası raporlarına göre İran, ham petrol üretimi ve üç ay içinde tam kapasitede satışı için tesis hazırlamaları talimatını verdi.
Moya ekledi, “Petrol fiyatlarının üzerinde baskı yaratan diğer gelişme, İran’ın üç ay içinde üretimini artırma olasılığı. İran, 2015 nükleer anlaşmasına geri döndükleri takdirde ABD’nin kısıtlamaları gevşeteceği konusunda iyimser.”
Ebru Yaşar, Merit Royal Diamond sahnesinde göz kamaştırdıTürk müziğinin güçlü sesi Ebru Yaşar, Merit Royal Diamond sahnesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel verdiği konserle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.02 Kasım 2026 Pazartesi 20:17KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner yazdı... Burs Sarmalı KKTC Yükseköğretimini ÇökertiyorÖğrenci azalıyor, burslar plansızca çoğalıyor, kalite ise göz göre göre eriyor. KKTC, her yıl milyonlarca doları “tam burs” sistemine gömerken nitelik artmıyor.02 Kasım 2026 Pazartesi 20:14KIBRIS
İskele-Ercan ana yolu üzerindeki kazada 3 kişi yaralandı…Kazaya neden olan sürücü tutuklandı02 Kasım 2026 Pazartesi 20:09KIBRIS
Üstel: Dört büyük kulüp KKTC’deÜnal Üstel'in girişimi 4 büyük kulübü KKTC'ye getiriyor02 Kasım 2026 Pazartesi 20:08KIBRIS
Hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi havanın çok bulutlu, akşam saatlerinde az bulutlu olacağını bildirdi.02 Kasım 2026 Pazartesi 12:36HAVA DURUMU
Cumhuriyet Meclisi bugün toplanacakCumhuriyet Meclisi bugün toplanmayı deneyecek02 Kasım 2026 Pazartesi 12:35KIBRIS
En çok yağış nereye düştü?İskele’de metrekareye 26 kg yağış düştü02 Kasım 2026 Pazartesi 12:34İSKELE
Çeler: Küçük işletmeler desteklenecekTDP Genel Başkanı Zeki Çeler, Güzelyurt’ta esnaf ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Küçük esnafı büyük sermaye karşısında yalnız bırakmayacağız” dedi. Çeler, küçük işletmelerin destekleneceğini ve piyasada adil rekabetin sağlanacağını belirtti.02 Kasım 2026 Pazartesi 12:21KIBRIS
Lefkoşa merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grev yapılacakKıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), bugün Lefkoşa merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grev uygulanacağını duyurdu.02 Kasım 2026 Pazartesi 12:20KIBRIS
Erhürman, Holguin görüşmesi başladıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile bir araya geldi.02 Kasım 2026 Pazartesi 12:19KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.