06 Aralık 2025
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa19°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele19°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara12°C

PAKİSTAN’IN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ YARIN GİRNE’DE KUTLANACAK

Pakistan Kültür ve Dayanışma Derneği, Pakistan’ın bağımsızlığının 78’inci yıl dönümü dolayısıyla “Özgürlük ve Bağımsızlık Bayramı” etkinliği düzenleyecek.

Pakistan’ın Bağımsızlık Günü yarın Girne’de kutlanacak

15 Ağustos 2025 Cuma 12:17

Dernekten yapılan açıklamaya göre etkinlik, yarın  saat 20.30’da Girne Anafartalar Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

Dernek Başkanı Shahzad Khurram yaptığı açıklamada, 14 Ağustos 1947’de kurulan Pakistan’ın Müslümanların inançlarını özgürce yaşayabileceği bir İslam toprağı olduğunu belirterek, “Bağımsızlığımızın 78. yıl dönümünü tüm coşkumuzla kutluyoruz” dedi.

Doğu Pakistan’ın ayrılmasına rağmen ülkenin geleceğe güvenle yürüdüğünü ifade eden Khurram, Türkiye-Pakistan ilişkilerini “iki bedende tek can” olarak tanımladı.

Khurram, Keşmir ve Filistin halklarının kendi kaderini tayin mücadelesine desteklerini yineleyerek, Pakistan’ın bu halkların meşru haklarını savunmayı sürdüreceğini belirtti.

“Halkımızın yükselmesi ve Pakistan’ın müreffeh bir ülke olması için çalışmaya kararlıyız” diyen Khurram, etkinlikte ülkenin kurucu lideri Muhammed Ali Cinnah ve fikir önderi Allama Muhammed İkbal’in bağımsızlık vizyonunun da anılacağını kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA