ÖZSOY'DAN SERTOĞLU'NA YANIT
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Necati Özsoy, Daikin Kıbrıs Kupası kura çekiminde dün KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun kendisine yönelik yaptığı açıklama sonrasında Sertoğlu'na yanıt verdi.

22 Şubat 2025 Cumartesi 13:29
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Başkanı Necati Özsoy, Daikin Kıbrıs Kupası kura çekiminde dün Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu'nun kendisine yönelik yaptığı açıklama sonrasında Sertoğlu'na yanıt verdi.
Özsoy'un açıklaması şöyle:
"Ülkemiz spor gündeminde son dönemlerde futbol ve futbolda ardı ardına ortaya çıkan skandallar gündem oluşturuyor. Futbolu idare etmekle sorumlu federasyon başkanı ise bu konulara çözüm getirecek kararlar alamazken, düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD)’ni ve KTSYD üyelerinin oylarıyla o makama getirdiği dernek başkanını hedef gösteren yakışıksız ve haddini aşan açıklamalar yaptığını üzülerek gözlemliyoruz. Şahsım ve temsil ettiğim derneğim adına yapılan bu açıklamaları hedef şaşırtmaya yönelik ve gündem değiştirmeye yönelik bir çaba olarak değerlendiriyorum.
Spor Yazarları Derneği Başkanı olarak tüm spor kamuoyu, federasyon ve idarecilerine saygı ve hoşgörü çerçevesinde yaklaşarak, iş birlikleriyle Temmuz 2023’ten itibaren bu görevimi büyük bir heyecan ve özveriyle sürdürmekteyim.
Dernek başkanı olarak kamuoyuna yaptığım açıklamalar, derneği temsilen yaptığım yazışmalar ve faaliyetler derneğimizin 42 yıllık mazisine yakışır ve belli kültür seviyesinde olmuştur, bundan sonra da böyle olacağından hiç şüphem yoktur.
Kendi yayınlarımda, bağlı olduğum kurumlarda ve konuk olarak davet edildiğim spor programlarında veya köşe yazılarımda ortaya koyduğum düşüncelerim, söylemlerim, yazdıklarım, kendime ait ve şahsımı temsil eder. Mevcut koşullardaki başkanlık görevim, yorumlar yapmama engel değildir. Onurlu derneğimizin geçmişinde, bundan önceki başkanlar ve yöneticilerde de bu durum aynı olmuş ve hiçbir başkan ile yönetim kurulu üyesinin kendi yayın organları veya görev yaptıkları medya kurumundaki yorum, eleştiri, düşünce veya fikirleri Spor Yazarları Derneği’ni değil kendi düşüncelerini temsil etmiştir.
Yukarıda belirttiğim hususlar, bizim yürekten inanıp da savunduğumuz, düşünce ve basın özgürlüğünün olmazsa olmazıdır. Son yıllarda düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı müdahalenin bir örneğini de üzülerek Hasan Sertoğlu’nun düzenlediği basın toplantısında gördük.
Ülkemizin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin “başkanı” sıfatı ile yapılmamış bir yorum veya konuşma üzerine Spor Yazarları Derneği’ni işaret ederek çirkin, yakışıksız ve hoşgörüden uzak söylemlerle eleştiri yapmak Futbol Federasyonu Başkanı’nın haddine değildir, haddi de değildir.
Tüm kamuoyu bilsin ki, Spor Yazarları Derneği tarihinde hiçbir başkan veya yönetim kurulu üyesi kimsenin tetikçiliğini yapmamıştır, bundan sonra da yapmayacaktır. Yapmaya yeltenen olur ise de başta derneğimiz ve üyelerimiz tarafından gerekli tepki ile muhakkak karşılaşacaktır.
Daha önce 'Tüzük müzük dinlemem daha uzun süre başkan olacağım', 'Bu kadar süre başkanlık herkese yeter, kimse koltuğu kendi malı sanmasın', 'Ben kulüplere bile hesap vermem, size mi hesap vereceğim' gibi açıklamaları yapıp, farklı davranış ve kararlar sergileyerek futbolu kaosun içine sokan Futbol Federasyonu Başkanı önce eleştiriye, karşı görüşe ve düşünce özgürlüğüne saygıyı ve hoşgörüyü öğrenmelidir.
Hemen her konuşmasında kendisini eleştiren veya kendi gibi düşünmeyenlere çeşitli sözler söyleyerek, yakışıksız ithamlarda bulunan Futbol Federasyonu Başkanı basın toplantısında, geçmiş dönemlerde yenilenen dernek genel merkezimizin yapımına destek verdiğini de vurgulamıştır. Genel merkezimizin inşasının tamamlanmasında spora ilgi duyan bir iş insanı olarak yapmış olduğu katkılardan dolayı kendisine teşekkür ederken, yapmış olduğu bu katkıların KTSYD üzerinde söz sahibi olmadığını da bir kez daha hatırlatırız.
Hasan Sertoğlu’nun basın toplantısında vurgulamış olduğu üzere, yapmış olduğu katkılar üzerine KTSYD üzerinde söz sahibi olmak düşüncesini de hayretler içinde dinlerken, zihnimizde 'Bu katkıları ileride bu dernek üzerinde söz sahibi olmak için mi yaptı?' sorusunun da belirdiğini söylemek isterim.
Son olarak bir kez daha vurgulamak isterim ki, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği veya herhangi bir dernek başkanı kimsenin tetikçisi değildir ve olmayacaktır da.
Bilinmesini isterim ki, ben ne dernek başkanlığımdan önce ne de layıkı ile yaptığıma inandığım ve üyelerimizin çoğunluğunun oylarıyla getirildiğim bu görevde kimsenin ne 'tetikçisi', ne de 'adamı' oldum. Olmayacağım da!
Biz spor yazarları olarak tek derdimiz ülkemiz sporudur ve ülkemiz sporunun daha iyi noktalara gelebilmesi, eğer kaotik bir ortam varsa da kaostan çıkabilmesi için gördüğümüz yanlışları ve eksiklikleri, etik değerler ışığında, özgürce yorumlayarak ve haberleştirerek kamuoyuyla buluşturmaktır.
Hakaret etmeden, rencide etmeden veya zan altında bırakmadan yorumlar yapan, ama hatalı ama hatasız, düşünce ve eleştiriler yapanları, spor yazarlarını, sadece kendinden farklı düşündükleri için aşağılayan bir Futbol Federasyon Başkanı tarihte görülmemiştir. Bundan sonra da göreceğimizi düşünmüyorum.
KTFF Başkanı Sertoğlu, önce kaosa soktuğu futbolu yönetmekle meşgul olsun ve ne Spor Yazarları Derneği’ni ne de şahsım hakkındaki yakışıksız ithamlarını ağzına almasın. Bu onun haddine değildir!"
Bilim kurgu gerçek oluyor: Beyni gençleştiren o madde ilk kez görüntülendiSingapur Ulusal Üniversitesi'nden araştırmacılar, beyindeki kök hücrelerin yenilenme yeteneğini geri kazandıran özel bir protein belirledi.13 Şubat 2026 Cuma 14:49YAŞAM
Taçoy: “UBP layık olmadığı yakışıksız durumlara düşürüldü”Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Hasan Taçoy, partinin layık olmadığı yakışıksız durumlara düşürüldüğünü savunarak, “Temennimiz mevcut yönetimin bir an önce parti tabanının beklentilerini karşılayacak adımlar atmasıdır” dedi.13 Şubat 2026 Cuma 14:31KIBRIS
Ünal Üstel İskele pazar yerini açtıBaşbakan Ünal Üstel İskele pazar yerini açılışını gerçekleştirdi13 Şubat 2026 Cuma 14:20İSKELE
Kadın Girişimciliğine Akademik Destek!Yakın Doğu Üniversitesi ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği, kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.13 Şubat 2026 Cuma 14:08YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Göbeklitepe’nin Ötesi: 12 Bin Yıllık Medeniyet Ağı Ortaya ÇıktıŞanlıurfa’da Göbeklitepe ile başlayan gizem, çevredeki 12 farklı noktada yapılan yeni keşiflerle bambaşka bir boyuta taşındı.13 Şubat 2026 Cuma 13:44YAŞAM
İncirli: Üstel Hükümetini Götürmek İçin UBP’li Muhaliflerle Görüşecekİncirli, hükümetin bir an önce gitmesi için güvensizlik önergesi üzerinde çalıştıklarini belirterek, yakında gündeme getireceklerini söyledi.13 Şubat 2026 Cuma 12:47KIBRIS
UBP’de Kurultay Baskısı Artıyor: Taçoy ve Altuğra’dan Erken Kurultay ÇağrısıUlusal Birlik Partisi’nde (UBP) kurultay tartışmaları yeniden gündemin merkezine oturdu. Parti içerisinde erken kurultay çağrıları artarken, bazı UBP’li isimlerin yaptığı açıklamalar dikkat çekti.13 Şubat 2026 Cuma 12:45KIBRIS
Özkızan: EKTAM’da Çözüm Boykot Değil, Kamulaştırmadır!Bağımsızlık Yolu Omorfo Bölge Sorumlusu Celal Özkızan, EKTAM’da yaşanan sendikal hak ihlalleri ve kamuoyunda gündeme gelen boykot çağrılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.13 Şubat 2026 Cuma 12:13EMEK
CTP’den DİSİ’ye ziyaret: Kıbrıs’ta çözümün yolu siyasi eşitliğe dayalı federasyonCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli ve beraberindeki heyet, Kıbrıs’ın güneyinde DİSİ Partis’ini ziyaret etti.13 Şubat 2026 Cuma 12:08KIBRIS SORUNU
Simon Aykut Cuma günü İsrail'e iade ediliyorGüney Kıbrıs'ta tutuklu Simon Aykut Cuma günü İsrail'e iade ediliyor13 Şubat 2026 Cuma 12:01KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.