ÖZGÜR ÖZEL'DEN ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ: '1 MİLYON KİŞİ SOKAĞA İNER REJİM DEĞİŞİR'
Özel, '1 milyon kişi inip de erken seçim mitingi yaptığında o sandığı bizden kaçıramazlar' dedi.

27 Aralık 2024 Cuma 10:31
Ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 22.104 TL'ye yükseltilen yeni asgari ücrete ilişkin Çarşamba günü açıklamalarda bulundu.
Halk TV canlı yayınında gazeteci Kürşad Oğuz, Gökmen Karadağ ve Seda Selek’in sorularını yanıtlayan Özel, "Bir milyon kişi Ortadoğu’da rejim değiştiriyor. Bir milyon kişi bir meydana iner, rejim değişir," dedi.
"Meydana inelim, o rejim zaten değişecek. 1 milyon kişi inip de erken seçim mitingi yaptığında o sandığı bizden kaçıramazlar. Ertesi sabah 2 milyon kişi olacağımızı bildikleri için," diye devam etti.
Tepkilerin odağında iktidarın yer aldığını belirten CHP Genel Başkanı, "Recep Tayyip Erdoğan dün gece (Salı) milyonlarca AK Parti yandaşı asgari ücretliyi satmıştır. 100 binlerce MHP’liyi satmıştır. Oyunu alırken ağzına bir parmak bal çalmıştır, sonra satmıştır," ifadelerini kullandı.
Özel, hükümet yetkililerinin salı günü akşamı duyurduğu asgari ücret zammına tepki göstermişti.
Sosyal medya platformu X'te yayınladığı gönderide, "Bugün alelacele gerçekleştirilen Komisyon toplantısıyla belirlenen 22.104 TL'lik asgari ücret, [Cumhurbaşkanı Recep] Tayyip Erdoğan'ın bu ülkenin gerçeklerinden koptuğunun son emaresidir," notunu düşmüştü.
Asgari ücretle çalışan insanların, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yüzde 47'lik enflasyon oranına "ezdirildiğini" söyleyen CHP Genel Başkanı, "İlk verildiği ocak ayından bu yana hayat pahalılığı karşısında en az 7.000 lira eriyen asgari ücrete 5.000 lira zam yaptılar," demişti.
Son olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çatısı altında düzenlenen son toplantıya katılmayan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nu (TÜRK-İŞ) tebrik edip, işçilere şu çağrıda bulunmuştu: "İşçi sınıfını üretimden gelen gücünü kullanmaya davet ediyorum."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, 2025 yılı için 22.104 TL olarak açıklanan asgari ücretin "çalışanlara ve işverenlere hayırlı olmasını" dileyerek, "Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık" dedi.
Arka plan
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı için geçerli olacak asgari ücreti yüzde 30 artışla 22.104 TL olarak açıkladı.
2025 yılı için geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde dördüncü kez toplandı.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyonda, işveren heyetini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi heyetini ise TÜRK-İŞ temsil ediyor.
TÜRK-İŞ yapılan salı günü yapılan son toplantıya katılmama kararı aldığını duyurdu.
TÜRK-İŞ'in X hesabından yapılan açıklamada, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu 24 Aralık 2024 günü akşamı “karar için” toplantıya çağrılmıştır. TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, asgari ücret teklifi konusunda bir bilgilendirme yapılmadan düzenlenen toplantıya katılmama kararı almıştır," denildi.
TÜRK-İŞ açıklanan asgari ücretin "kabul edilmesinin mümkün" olmadığını belirterek, "1 yıllık belirlendi, 6 aylık olsa bile kabul edilemez" ifadelerine yer verdi.
Komisyon 7 milyon çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreçte ilk toplantısını 10 Aralık'ta, ikinci toplantısını 16 Aralık'ta, üçüncü toplantısını 19 Aralık'ta yaptı.
19 Aralık'taki üçüncü toplantıda ise, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, işçi tarafının 2025 Ocak'tan itibaren geçerli olacak asgari ücret için 29.583 TL talep ettiğini açıklamıştı.
2024 Ocak ayından itibaren geçerli olan net asgari ücret 17.002 TL olarak belirlenmiş, 2024 Temmuz ayında ise geçtiğimiz yıllarda yapılanın aksine ve beklentilere rağmen hükümetin 'sıkı para politikaları' nedeniyle zam yapılmamıştı.
Rum Basını: “Türkiye Kıbrıs’ı New York’taki organizasyonundan dışladı”Kıbrıs Cumhuriyeti’nin COP31 hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısına davet edilmemesini ele aldı.29 Mayıs 2026 Cuma 16:04KIBRIS
Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Youth Council UK’e tam üye olduBirleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Birleşik Krallık’ın resmî ulusal gençlik konseyi olan Youth Council UK’e tam üye olarak kabul edildi.29 Mayıs 2026 Cuma 15:56İNGİLTERE
Güney Kıbrıs’ta ev kiraları yükseldiGüney Kıbrıs’ta ev kiralarının yüksekliği Rum basınında geniş yer buldu.29 Mayıs 2026 Cuma 15:55KIBRIS
Sahte ehliyet ağı soruşturmasında 8 tutuklu mahkemeye çıkarıldıGirne’de sahte sürüş ehliyeti düzenlenerek KKTC ehliyetine çevrildiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 8 zanlı mahkemeye çıkarıldı.29 Mayıs 2026 Cuma 15:53GİRNE
Sınırüstü’nde izinsiz yakılan ateş 5 dönümlük araziyi kül ettiSınırüstü köyünde izinsiz yakılan ateşin kontrolden çıkması sonucu yaklaşık 5 dönümlük arazi zarar gördü.29 Mayıs 2026 Cuma 15:49İSKELE
Yarın ve pazar günü yer yer yağmur bekleniyorMeteoroloji yarın iç ve doğu kesimler, pazar günü ise iç kesimlerde kısa sürekli sağanak beklendiğini duyurdu.29 Mayıs 2026 Cuma 15:37KIBRIS
LAÜ’de Hemşirelik Yüksekokulu yemin töreni gerçekleştirildiLefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Hemşirelik Yüksekokulu tarafından, 2025-2026 Akademik Yılı mezunları için Hemşirelik Yemin Töreni düzenlendi.28 Mayıs 2026 Perşembe 17:44LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Guinness rekoru kırdı: Dünyanın en büyük duvar resmiMeksikalı sanatçılarca hazırlanan, futbol temalı duvar resmi 203,46 metrekare. Meksika basınına göre resmi, Carlos Alberto Badillo Cruz liderliğindeki bir grup sanatçı 90 gün içinde yaptı.28 Mayıs 2026 Perşembe 17:39YAŞAM
CTP'den Gönyeli'ye çok güçlü başkan adayıYerel seçim sürecine girilirken, siyasi partiler belediye başkan adaylarını netleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde Gönyeli-Alayköy Belediyesi için kulisleri hareketlendiren yeni bir isim gündeme geldi.28 Mayıs 2026 Perşembe 17:15LEFKOŞA
Kötüyü düşünmeyi bırakmak için üç soruStresli dönemlerde sürekli kötüyü düşünme alışkanlığının önüne geçmek için bazı yöntemler var.28 Mayıs 2026 Perşembe 17:12YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.