ÖZERSAY’DAN “SAHTE DİPLOMA-VATANDAŞLIK” İDDİALARINA İLİŞKİN SORU: MECLİS BAŞKANI POLİSE İFADE VERDİ Mİ?
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, devam eden sahte diploma davasında gündeme gelen bazı iddialar üzerinden Meclis Başkanı Ziya Öztürkler’e ilişkin soruşturma sürecini gündeme taşıdı.

08 Eylül 2026 Salı 09:10
ÖZERSAY’DAN “SAHTE DİPLOMA–VATANDAŞLIK” İDDİALARINA İLİŞKİN SORU: MECLİS BAŞKANI POLİSE İFADE VERDİ Mİ?
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, devam eden sahte diploma davasında gündeme gelen bazı iddialar üzerinden Meclis Başkanı Ziya Öztürkler’e ilişkin soruşturma sürecini gündeme taşıdı.
Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sahte diploma karşılığında vatandaşlık pazarlığı yapıldığı yönündeki iddiaların mahkeme sürecinde yazışmalar ve ifadelerle gündeme geldiğini belirterek, söz konusu iddiaların araştırılması amacıyla daha önce polise başvurduklarını hatırlattı.
İddiaların henüz soruşturma ve yargı süreci kapsamında ele alındığını vurgulayan Özersay, “Ziya beyin böyle bir şey yaptığını söylemiyorum” ifadelerini kullanarak, Meclis Başkanı hakkında çeşitli yazışmalar ve ifadeler üzerinden mahkeme önünde iddialar dile getirildiğini kaydetti.
Özersay, Ocak 2026’da Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurarak iddiaların araştırılmasını ve soruşturma başlatılmasını talep ettiklerini belirterek, Polis Genel Müdürlüğü’nün 3 Mart 2026 tarihinde kendilerine soruşturmanın başlatıldığı ve tahkikatın sürdüğü yönünde bilgi verdiğini aktardı.
Dünkü duruşmada da polisin söz konusu soruşturmayla ilgili bilgiyi sözlü olarak teyit ettiğini ileri süren Özersay, soruşturma kapsamında Meclis Başkanı’nın polise gönüllü ifade verip vermediğini sordu.
“DOKUNULMAZLIK İFADE VERMEYE ENGEL DEĞİL”
Özersay, açıklamasında milletvekili dokunulmazlığının gönüllü olarak ifade vermeye engel olmadığını savundu.
Kendisinin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında dokunulmazlığı bulunmasına rağmen polise ifade verdiğini belirten Özersay, bu örneğin Meclis Başkanı açısından da geçerli olduğunu ifade etti.
Özersay, “Milletvekili dokunulmazlığı olan kişi istemezse ifade vermez ama kendi rızasıyla, dokunulmazlığı olsa da soruşturmaya yardımcı olmak için ifade verebilir” değerlendirmesinde bulundu.
“POLİSE GÖNÜLLÜ İFADE VERDİ Mİ?”
Özersay, açıklamasının devamında Meclis Başkanı’na doğrudan şu soruyu yöneltti:
“Sayın Meclis Başkanı bahse konu iddialarla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında polise gönüllü ifade verdi mi? Yoksa dokunulmazlığı olduğu gerekçesiyle ifade vermek istemedi mi?”
Bu soruyu neden yönelttiğini de açıklayan Özersay, dünkü duruşmada ifade veren bir polisin Meclis Başkanı’nın dokunulmazlığı bulunduğuna ilişkin değerlendirmede bulunduğunu öne sürdü.
Özersay ayrıca daha önce Meclis Başkanı’na, iddiaların netleşmesi amacıyla gönüllü olarak polise ifade vermesini ve iddia edilen yazışmaları da telefonundan polise sunmasını önerdiklerini belirtti.
“KAMUOYUNUN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ AÇISINDAN AÇIKLANMALI”
İddiaların mahkemede yeniden gündeme gelmesi üzerine Meclis Başkanı’nın konuya açıklık getirmesi gerektiğini savunan Özersay, soruşturma kapsamında polise ifade verilip verilmediğinin de kamuoyuyla paylaşılmasının önem taşıdığını ifade etti.
Özersay, “Kimse dokunulmazlığın arkasına saklanmamalıdır” değerlendirmesinde bulunarak, mahkeme ifadelerinde ve tutanaklarda yer alan iddiaların Meclis Başkanı tarafından yanıtlanmasının ve soruşturma kapsamında ifade verip vermediğinin açıklanmasının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından gerekli olduğunu kaydetti.
Sahte diploma davası ve Özersay’ın sözünü ettiği soruşturmayla ilgili hukuki süreç ise devam ediyor.
KTAMS: Dört kişilik ailenin açlık sınırı 47 bin 568, yoksulluk sınırı 256 bin 567 TLKıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), 31 Ağustos itibarıyla dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 47 bin 568 TL, yoksulluk sınırını ise 256 bin 567 TL olarak hesapladığını açıkladı.08 Eylül 2026 Salı 09:29KIBRIS
Özersay’dan “sahte diploma-vatandaşlık” iddialarına ilişkin soru: Meclis Başkanı polise ifade verdi mi?Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, devam eden sahte diploma davasında gündeme gelen bazı iddialar üzerinden Meclis Başkanı Ziya Öztürkler’e ilişkin soruşturma sürecini gündeme taşıdı.08 Eylül 2026 Salı 09:10KIBRIS
6 Aralık'ta neler olacak? Hangi parti önde? Hangi partiler barajı geçiyor?6 Aralık'ta neler olacak? Hangi parti önde? Hangi partiler barajı geçiyor? Dev anket08 Eylül 2026 Salı 09:05KIBRIS
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı?08 Eylül 2026 Salı 09:03PARA BORSA
Trafik kurallarını hiçe sayan sürücüye ceza!Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde, trafik yoğunluğunun yaşandığı çift şeritli yolda bir araç sürücüsünün banket üzerinden ilerleyerek diğer araçları tehlikeli şekilde solladığına dair görüntüler sosyal medyada yer aldı.08 Eylül 2026 Salı 09:02KIBRIS
Lefkoşa’da oto galeri kundaklandıSabaha yakın Lefkoşa’da oto galeri kundaklandı: İki kişi Ercan’da tutuklandı08 Eylül 2026 Salı 08:57KIBRIS
Meteoroloji Dairesi ile Posta Dairesi’nin müdürleri görevden alındı!Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamelerle Meteoroloji Dairesi Müdürü Sinan Güneş ile Posta Dairesi Müdürü Yakup İskender görevden alındı. Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’ne Mediha Orun Sarp, Posta Dairesi Müdürlüğü’ne ise İlknur Ertayfur Topal atandı.07 Eylül 2026 Pazartesi 21:39KIBRIS
2026-2027 eğitim yılı 14 Eylül’de başlayacakÜlkede 2026-2027 eğitim öğretim yılında 196 okulda yaklaşık 59 bin öğrenci ders başı yapacak. İlköğretimde 14 Eylül, ortaöğretim ve meslek liselerinde ise 15 Eylül’de başlayacak eğitim yılında yaklaşık 6 bin 500 öğretmen görev yapacak.07 Eylül 2026 Pazartesi 15:05KIBRIS
Üstel: Batan geminin enkazını çıkarıp çıkaramayacağımızı yarın netleştireceğiz"Alanında deneyimli özel kuruluşların teknik personeli, bugün kazanın meydana geldiği bölgede ve batıkta gerekli incelemeleri yaparak ön raporlarını hazırlıyor."06 Eylül 2026 Pazar 17:25KIBRIS
İskele’de İzinsiz Müzik Yayınına Yasal İşlemİskele’de faaliyet gösteren bir eğlence mekanında, yetkili makamdan müzik izni alınmadan müzik yayını yapıldığı tespit edildi.06 Eylül 2026 Pazar 16:18İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.