ÖZERSAY, ÖZTÜRKLER HAKKINDA POLİS SORUŞTURMASI TALEBİYLE DİLEKÇE VERDİKLERİNİ AÇIKLADI
HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis Başkanı Ziya Öztürkler hakkında polis soruşturması başlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması amacıyla Polis Genel Müdürlüğü’ne şikâyet dilekçesi verdiklerini duyurdu.

28 Ocak 2026 Çarşamba 12:18
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, bu sabah itibarıyla Meclis Başkanı Ziya Öztürkler hakkında polis soruşturması başlatılması ve gerçeklerin açığa çıkarılması için Polis Genel Müdürlüğü’ne şikâyet dilekçesi verdiklerini açıkladı.
Özersay, 26 Ocak tarihinde Güzelyurt Kaza Mahkemesi önünde yapılan “vatandaşlık karşılığında sahte diploma”, görevi kötüye kullanma, menfaat elde etmek maksadıyla sahte evrak düzenlenmesini teşvik etmek ve azmettirmek başta olmak üzere birçok iddianın araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını talep ettiklerini belirtti.
Ziya Öztürkler’in, dokunulmazlığının arkasına saklanmayacağını kamuoyuna açıkladığını hatırlatan Özersay, bu şikâyetle bağlantılı olarak başlatılacak bir soruşturma kapsamında polis talep ederse Öztürkler’in gönüllü olarak, kendi rızasıyla ifade vereceğini düşündüğünü ifade etti.
Kendi milletvekilliği ve bakanlık yaptığı dönemde de polis soruşturması kapsamında gönüllü olarak ifade verdiğini kaydeden Özersay, milletvekili olmanın ve dokunulmazlığın polise ifade vermeye veya bilgi ve belge paylaşmaya engel olmadığını vurguladı. Özersay, dokunulmazlık kaldırılmadan da polis soruşturmasının ilerlemesine yardımcı olunabileceğini belirtti.
Bir aşamada Başsavcılık görüşü alınarak suç unsuru olduğu kanaati oluşması hâlinde, dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik yazının Meclis’e gönderileceğini ifade eden Özersay, Ziya Öztürkler’in de böyle bir durumda dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini kamuoyuna açıkladığını hatırlattı.
Özersay, daha önceki olaylarda olduğu gibi, bilgi edinme hakkı çerçevesinde elde edecekleri bilgileri ve süreci şeffaf şekilde kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.
Öte yandan, “sahte diploma” soruşturması kapsamında yargılanan Fatma Ünal’ın davasında tanık olarak dinlenen Serdal Gündüz, diploma hazırlanması için kendisine Meclis Başkanı Ziya Öztürkler’in baskı yaptığını ve talimat verdiğini öne sürmüştü.
Özersay'ın tam açıklaması şöyle:
"Bu sabah itibariyle Polis Genel Müdürlüğü’ne Meclis Başkanı sayın Öztürkler hakkında bir polis soruşturması başlatılması ve gerçeklerin açığa çıkarılması için Ziya beyin de ifadesinin alınması yönünde bir şikayet dilekçesi verdik. 26 Ocak tarihinde Güzelyurt Kaza Mahkemesi önünde yapılan “vatandaşlık karşılığında sahte diploma”; görevi kötüye kullanma; menfaat elde etmek maksadıyla sahte evrak düzenlenmesini teşvik etmek, azmettirmek ve daha pek çok İDDİANIN araştırılıp GERÇEKLERİN ortaya çıkarılmasını talep ettik, şikayet dilekçesi verdik.
Dokunulmazlık arkasına saklanmayacağını açıklayan Ziya beyin bu şikayetimizle bağlantılı olarak başlatılacak bir soruşturma kapsamında Polisimizin talep etmesi durumunda GÖNÜLLÜ OLARAK KENDİ RIZASIYLA ifade vereceğini ve kendisinin de söylediği üzere dokunulmazlığının arkasına saklanmayacağını düşünüyorum.
Milletvekili olduğum dönemde (Bakanlık görevimi yaparken) Polisimiz bir soruşturma kapsamında ifademe başvurmak istediğinde gönüllü olarak kendi irademle polise ifade vermiştim. Yani milletvekili olmanız ve dokunulmazlığınızın olması polise ifade vermenize ve elinizdeki bilgi ve belgeleri/yazışmaları paylaşmanıza engel değildir. DOKUNULMAZLIK KALKMADAN DA polis soruşturmasının ilerlemesine yardımcı olabilirsiniz. Bir aşamada Başsavcılık görüşü de alınarak ortada SUÇ UNSURU olduğu kanaati oluşursa zaten dokunulmazlığın kaldırılması yazısı Meclis’e gönderilir ki zaten Ziya bey de böyle bir durumda dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini kamuoyuna açıklamıştır.
Bu konuyla ilgili olarak önceki olaylarda olduğu gibi bilgi edinme hakkımız çerçevesinde elde edeceğimiz bilgileri ve süreci şeffaf şekilde kamuoyuyla paylaşacağız."
Erhürman görüşme sonrası açıklama yapıyorCumhurbaşkanı Tufan Erhürman görüşme sonrası açıklama yapıyor28 Ocak 2026 Çarşamba 15:08KIBRIS
Hristodulidis’ten 5 maddelik yol haritasıYeni geçiş noktaları ve tek taraflı açılımlar içeriyor28 Ocak 2026 Çarşamba 14:44KIBRIS SORUNU
Kültür Dairesi ve Tatlısu Belediyesi işbirliği yapacakKültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu ve Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan sanatsal anlamda işbirliği yapmak için antant kaldılar28 Ocak 2026 Çarşamba 14:12KÜLTÜR/ SANAT
Lefkoşa Badminton Kulübü Sporcuları Türkiye Milli Takım Adına YarışacakTürkiye Badminton Federasyonu tarafından Hatay’da düzenlenen U15 (15 yaş altı) Türkiye Badminton Şampiyonasında Lefkoşa Badminton Kulübü 2 sporcusu Türkiye U15 Milli Takımı vizesi alarak yarşıma hakkı kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.28 Ocak 2026 Çarşamba 13:30DİĞER SPORLAR
Nilden Bektaş Erhürman, çevre ve iklim konusunda toplantı gerçekleştirdiÇevre Mühendisi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda çevre ve iklim alanında toplantı gerçekleştirdi.28 Ocak 2026 Çarşamba 13:28KIBRIS
Erman Yaylalı: Destek diye sunulan düzenleme, adaletsizliği finanse ediyorÜyesi Erman Yaylalı, devletin özel sektörde çalışan asgari ücretli KKTC yurttaşlarına yönelik 12 bin TL destek ödemesi uygulamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.28 Ocak 2026 Çarşamba 13:26KIBRIS
Erhürman ve Hristodulidis, Holguin ev sahipliğinde ara bölgede bir araya geldiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın ev sahipliğinde Lefkoşa ara bölgede bir araya geldi.28 Ocak 2026 Çarşamba 13:17KIBRIS SORUNU
Lazkiye'de devlet kurumlarında kadınlara makyaj yasağıSuriye’de Alevilerin çoğunlukta yaşadığı Lazkiye kentindeki devlet kurumlarında kadınların mesai saatlerinde makyaj yapmaları yasaklandı.28 Ocak 2026 Çarşamba 12:26ORTADOĞU
TEL-SEN: KKTC’nin dijital geleceği pazarlık konusu yapılamazKKTC’nin dijital geleceği, bugün kapalı kapılar ardında hazırlanan “25 yıllık imtiyaz” protokolleriyle adeta buz altına itilmek istenmektedir. Fiber optik altyapı bir lütuf değil, kamusal bir haktır.28 Ocak 2026 Çarşamba 12:22KIBRIS
Serdar Denktaş: Tam olmazsak yok olacağız, yeni bir siyasi kültür başlatıyoruzDenktaş, partinin Birinci Olağan Büyük Kongresi sonrası yaptığı açıklamada, toplumsal kaynaşma, hoşgörü ve diyalog temelinde yeni bir siyasi anlayış inşa etmeyi hedeflediklerini belirterek, “Tam olmazsak yok olacağız” vurgusunda bulundu.28 Ocak 2026 Çarşamba 12:19KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.