ÖZÇINAR ÖĞRENCİLERİ KABUL ETTİ

10 Kasım 2015 Salı 22:19
ÖDTÜ Kuzey Kıbrıs Kalkanlı Kampüsü ile Hafencity Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilecek master tezi çalışmalarında bulunacak olan ekip dün saat 15.00’da Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar’ı ziyaret etti.
ODTÜ KK Kampusu Koordinatörü Yardımcı Doç. Dr. Bertuğ Akıntuğ başkanlığındaki öğrenci grubu master tezleri için Özçınar’dan Güzelyurt Belediyesi’nin çalışmaları ve bölgenin konumuyla ilgili bilgi aldılar.
Bertuğ Akıntuğ ziyarette Almanya’dan master tezleri için gelen öğrencilerin bir hafta Güzelyurt’ta kalacağını söyleyerek, Güzelyurt bölgesini ve binaları incelemelerde bulunarak, Güzelyurt için yapılabilecek projeleri tezlerine ekleyeceklerini belirterek, bu çalışmalarda Belediyenin yönlendirmelerine ihtiyaç duyulacağını belirtti.
Özçınar öğrencileri Güzelyurt’ta görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Güzelyurt’un coğrafik ve genel konumu hakkında bilgiler verdi. 20 bin nüfuslu bir bölge olan Güzelyurt’un 250 km² ‘lik bir alana yayıldığını anlatarak, bölgenin iyi bir alt yapıya sahip olduğunu ve ülke genelinde alt yapı ve kanalizasyon ağı yönünden iyi bir örnek teşkil ettiğini söyledi. 2011 yılında AB destekli Kanalizasyon projesinin 2 yılda tamamlandığını ve bu süreçte 50 km kanalizasyon ile şebeke hattı döşendiğine dikkat çekti.
Güzelyurt’un 2010 yılında bir sel felaketi yaşadığını anımsatan Özçınar sonrasında yapılan altyapı çalışmalarında sel felaketinin göz önünde tutularak yapıldığını belirtti. Güzelyurt’ta tüm altyapı çalışmalarının bir yıl içerisinde tamamlanacağını kaydeden Özçınar, altyapısı ve kanalizasyon problemi olmayan bölgelerin etaplar halinde şu günlerde asfaltlandığını söyledi.
Güzelyurt Belediyesi’nin yeni yaşam alanlarına yönelik projelerinden de bahseden Özçınar, yapılacak projede yürüyüş, bisiklet yolları, çocuk parkları gibi alanların yer alacağını söyledi.
%75 su aküferinin Güzelyurt’ta olduğunu vurgulayan Özçınar, Türkiye’den gelen suyun ülke genelinde dağıtılmasıyla bölgede yeni su kaynaklarının olacağını sözlerine ekledi.
Özçınar, öğrencilerin katı atık konusundaki sorusu üzerine evsel atıkların transfer istasyonu olmadığı için araçlarla Güngör katı atık tesisine götürüldüğünü anlattı. Bölgeye yapılacak transfer istasyonu ile bu sorunun çözüleceğini ve araçların Güngör’e gitmesine gerek kalmayacağını belirtti.
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.