ÖĞRETMENLER YİNE MECLİS ÖNÜNDE

19 Mart 2015 Perşembe 15:45
“Göç Yasası” diye nitelendirilen Kamu Çalışanlarının Aylık ( Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’na karşı mücadele veren KTOEÖS yarın sabah da Cumhurbaşkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı önünde “zeytin-ekmek yeme” eylemi gerçekleştirecek. Eylemin tam saati sendika tarafından duyurulacak.
“MERHAMETSİZLER OKULU”, “VURDUMDUYMAZLAR SINIFI”
KTOEÖS’ün bugün Meclis’te gerçekleştirdiği eylem kapsamında 2011 sonrası istihdam edilen yüzü aşkın öğretmen sendikada hareket ederek, davul ve düdükler eşliğinde slogan atarak Meclis’e yürüdü.
“Merhametsizler Okulu”, “Vurdumduymazlar Sınıfı” konseptiyle düzenlenen eylemde öğretmenler 50 milletvekilinin ismini “Sibelcan, Zekican, Hüseyincan, Hakancan”, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu “mümessil”, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ı da “mümessil yardımcısı” şeklinde yazdı. Öğretmenler bu isimleri boynuna astı.
“Merhametsizler Okulu”, “Vurdumduymazlar Sınıfı” konseptiyle bir de skeç sahneleyen ve yasa ile hükümeti eleştiren öğretmenler, eylem boyunca “Hazırlık Hakkımız Söke Söke Alırız”, “Öğretmen Yerlerde Her Yer Toz Pembe”, “Bu Yasa Gidecek Dertler Bitecek” gibi sloganlar attı.
Üzerinde “Göç Yasası’na Dur De” yazan tişörtler giyen öğretmenler, Meclis’in ana giriş kapısına “Ayrıcalık Değil, Hakkımızı İstiyoruz”, “Öğretmenler Ücretli Köle Değildir”, “Göç Yasası’nda Buluşmak Değil, Göç Yasası’ndan Kurtulmak İstiyoruz” şeklinde pankartlar astı.
TDP’DEN DESTEK
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekilleri Mehmet Çakıcı ile Zeki Çeler de Meclis önüne gelerek eyleme destek verdi.
Çakıcı, Meclis kürsüsünde bir öğretmenin duygularını ifade ettiği bildiriyi okuduklarını vurgulayarak, bu konudaki tavırlarını anımsattı, mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti.
Mehmet Çakıcı, seçim döneminde Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yarımcısı Serdar Denktaş’ın yasa hakkındaki tutumlarının farklı olduğunu savunarak, seçmenden yasa kaldırılacakmış gibi oy talep edildiğini söyledi.
“NİYETLERİNİN ÖYLE OLMADIĞINI BİLİYORDUK”
“Biz niyetlerinin öyle olmadığın biliyorduk, bugün bunu da kabul ediyorlar zaten” diyen Çakıcı, “Bu hükümetin politik icraatlarının İrsen Küçük hükümetinden hiçbir farkı yoktur. Fark gören varsa bana söylesin” ifadesine yer verdi.
“BU YÜZYILDA GEÇMEZ”
Çakıcı, yasanın kaldırılması için bir öneriyi Meclis’e getirdiklerini ancak bunun reddedildiğini anımsatarak, ikinci adımda Sendikal Platform’un bu yasanın değiştirilmesi önerisini de Meclis’e sunduklarını söyledi.
Bu önerinin oy birliğiyle komiteye geçtiğini anımsatan Çakıcı, “Bana göre değişiklik bu yüzyılda geçmez” dedi.
“SADECE BİZİM DEĞİL, BAZI DİĞER MİLLETVEKİLLERİNİN DE KALBİ SİZİNLE”
Çakıcı, sadece TDP’li milletvekillerinin değil Meclis’teki bazı milletvekillerinin kalplerinin de 2011 sonrasında istihdam edilenlerle birlikte olduğunu söyleyerek “Biz TDP olarak geçmişte de Göç Yasası’yla ilgili çok mücadele ettik. Etmeye de devam edeceğiz” ifadesine yer verdi.
GÖKÇEBEL: “BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ise Meclis önündeki eylemi TAK’a değerlendirerek öğretmenin köle gibi çalıştırılmasına karşı olduklarını söyledi,“Boyun eğmeyeceğiz” dedi.
Meclis’e bu yasanın değiştirilmesiyle ilgili bir tasarı örneği sunduklarını ancak ivediliği alınan önerinin hasıraltı edildiğini savunan Gökçebel, “2011 sonrası istihdam edilen öğretmenlerin insanca yaşama koşulları ortadan kaldırıldı” diye konuştu.
“BAZI MÜCADELELERİN BİLİNÇLİ VE KASITLI OLARAK GÖRÜNMEZ KILINMASI İÇİN GİRİŞİMLER YAPILIYOR”
Gökçebel, “Düşünün ki bir öğretmen çift kadroda çalışarak, haftada 3 gün Karpaz’a, 2 gün Lefke’ye gidecek, ayda 8 bin kilometre yol kat edecek, 300’den fazla kamera geçecek, bu çalışma riskleri altında aldığı parayı da benzine verecek” ifadelerini kullandı.
Tahir Gökçebel, bazı mücadelelerin bilinçli ve kasıtlı olarak görünmez kılınması için girişimler yapıldığını da savunarak, özellikle eylemlerde yanlı medyanın tavrını net şekilde gördüklerini belirtti.
- See more at: http://www.gundemkibris.com/gokcebel-ogretmenin-kole-gibi-calistirilmasina-karsiyiz-boyun-egmeyecegiz-109504h.htm#sthash.xg3MhJca.dpuf
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacakBaşbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacak05 Aralık 2025 Cuma 13:10KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.