NEW YORK'TA KIBRIS ZİRVESİ: GÖZLER ÜÇLÜ GÖRÜŞMEDE
BM Genel Sekreteri Guterres’in, Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum lideri Hristodulidis’le yapacağı üçlü görüşmede, “siyasi açıdan düşük öneme sahip konulara odaklanan gayriresmi görüşmelerin” sürdürülmesinin hedeflendiği bildirildi.

27 Eylül 2025 Cumartesi 13:24
Fileleftheros gazetesi, “Görüşme Başka Yerde, Gözler Başka Yerde” başlığıyla aktardığı haberinde, Kıbrıs sorunundaki tüm müdahil tarafların dikkatinin New York ve üçlü görüşmede değil, Türkiye ile KKTC’de olduğunu ve 19 Ekim’de KKTC’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin, Kıbrıs sorununda gösterilen çabayla ilgili belirleyici olacağını yazdı.
Gazete, yaşanacak gelişmelerin, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde hangi eksende hareket edeceğine ve Kıbrıslı Türklerin yeni liderinin kim olacağına müdahale edip etmeyeceğine bağlı olduğunu kaydederken, Türkiye’nin bu yıl, geçmiş yılların aksine, Tatar’ı New York’ta belli bir mesafede tuttuğunu ve Tatar’ın, seçim öncesi çalışmaları bahane ederek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’ya döndükten sonra New York’a gittiğini ileri sürdü.
Haberde, bugünkü üçlü görüşmenin ardından garantör ülkelerin de katılımıyla gayrı resmi çok taraflı toplantı yapılacağı ve bu toplantının kasım ayında gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade edildi.
Alithia gazetesi, “New York’tan Beklentiler Düşük” başlığıyla aktardığı haberinde, bugünkü görüşmenin “tam bir çelişki ortamında” gerçekleşeceğine işaret ederek, bir yandan iki toplumlu ve iki bölgeli federasyon çözümüne bağlılık dillendirilirken, diğer yandan iki devletli çözüme bağlılık belirtildiğini; bunun da özlü olmayan prosedürel bir toplantı olduğu anlamına geldiğini yazdı.
Gazete, bugünkü görüşmenin içerikten çok görüntü için yapılacağını ve esas sınavın, KKTC’deki seçim sandıklarında yapılacağını kaydetti.
HRİSTODULİDİS BM GÜVENLİK KONSEYİ’NİN 5 DAİMİ ÜYESİYLE GÖRÜŞTÜ
Gazete devamla, Hristodulidis’in New York’ta BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesiyle çalışma yemeğinde bir araya geldiğini yazdı.
Habere göre, Rum Hükümet Sözcüsü Konstandinos Letimbiotis, görüşmeyle ilgili yazılı açıklama yaparak, Hristodulidis’in 5 daimi üyeyi Kıbrıs sorunundaki son durumla ilgili bilgilendirdiğini ve üçlü görüşmenin önemli bir inisiyatif olduğuna işaret ettiğini kaydetti.
Letimbiotis, 5 daimi üyenin Kıbrıs sorununda uzlaşılmış çerçeveyi desteklediğini teyit ettiğini ve Güney Kıbrıs’ın Gazze’ye yönelik “Amalthia” planı gibi bölgesel inisiyatiflerdeki rolünü övdüğünü belirtti.
Haber, Haravgi gazetesinde “BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyelerinden Uzlaşılmış Çerçeveye Destek”, Politis gazetesinde de “Momentumun Korunması Hedefiyle Üçlü Görüşme” başlıklarıyla yansıtıldı.
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı?04 Haziran 2026 Perşembe 09:32KIBRIS
İskele ve köylerde Su hatlarını yenileme çalışmaları devam ediyorSu İşleri Birimi Teknik Ekibi, Noyanlar Site 2’de su hattını değiştiriyor 04 Haziran 2026 Perşembe 09:16İSKELE
Mağusa Futbol Masterleri Bakü’deMağusa Futbol Masterleri Derneği, 2026 yılındaki ilk yurt dışı organizasyonu kapsamında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de temaslarda bulunuyor.04 Haziran 2026 Perşembe 09:08KIBRIS
KTTO: “Enerji Sorunu Yeni Zamlarla Çözülemez”Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun (Kıb-Tek) elektrik tarifelerine yaptığı son zamma ilişkin yazılı açıklama yayımlayarak, enerji sorununun yeni fiyat artışlarıyla çözülemeyeceğini vurguladı.04 Haziran 2026 Perşembe 09:05KIBRIS
Erhürman’dan Milli Takıma tebrik telefonuCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, CONIFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Canton Ticino ile karşılaşan ve sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrılan milli takımı tebrik etti.04 Haziran 2026 Perşembe 09:02KIBRIS
Üst düzey görev değişiklikleri Resmi Gazete’de yayımlandıResmi Gazete’nin 2 Haziran 2026 tarihli özel sayısında yayımlanan kararlarla bazı üst düzey bürokratların görev yerleri değiştirildi.04 Haziran 2026 Perşembe 09:00KIBRIS
Küçükbaş hayvan bildirimleri 30 Haziran’a kadar yapılabilecekVeteriner Dairesi, küçükbaş hayvanların kaydı için üreticilerin 30 Haziran’a kadar bildirim yapması gerektiğini duyurdu.03 Haziran 2026 Çarşamba 18:13KIBRIS
CTP kitle toplantılarına Lefkoşa’dan başladıCTP hem yerel hem de merkezi yönetimler için hazırlıklarını sürdürüyor03 Haziran 2026 Çarşamba 17:51LEFKOŞA
Kemal Baykallı: Bu ülkenin en büyük ihtiyacı adalet duygusunun yeniden inşasıdırToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Dış İlişkiler ve Dijital Diplomasi Sekreteri Kemal Baykallı, Kanal T’de Pınar Gözek’in hazırlayıp sunduğu programa konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.03 Haziran 2026 Çarşamba 16:17KIBRIS
Caesar Larnaka Gençler Birliği final serisine farklı başladıKılıf & Kılıf Pro Lig Final Serisi’nin açılış maçında China Bazaar Ada’yı 81-49 mağlup eden Caesar Larnaka GB, seride 1-0 öne geçerek şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakaladı03 Haziran 2026 Çarşamba 13:28BASKETBOL
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.