NAZIM ÇAVUŞOĞLU: DAÜ’DE MÜNHAL VE İSTİHDAM TALEBİ OLDUĞU İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Çavuşoğlu, DAÜ’de seçim öncesi yeni münhal açılması veya istihdam yapılması yönünde hükümetten herhangi bir talep gelmediğini belirterek, DAÜ-SEN’in iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu

18 Eylül 2026 Cuma 20:49
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) seçim öncesi yeni münhal açılması ve istihdam yapılmasına yönelik siyasi talepler bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Yazılı açıklama yapan Çavuşoğlu, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı ile bazı VYK üyelerinin görev değişikliğinin önerilmesinin ardından DAÜ-SEN tarafından yapılan açıklamadaki iddialara yanıt verdi.
DAÜ-SEN’in açıklamasında yer alan söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve bu söylemlerin kamuoyunda manipülasyon yaratmak maksatlı yapıldığını kaydeden Çavuşoğlu, “Açık ve net söylüyorum; DAÜ’de seçim öncesi yeni münhal açılması ya da istihdam yapılması yönünde herhangi bir talep olmamıştır ve bizim de herhangi bir talebimiz yoktur.” dedi.
Üç yıldır üniversiteye herhangi bir istihdam yapılmadığını belirten Çavuşoğlu, protokol gereği birim bütçe ve birim kadro kriterlerine uygun olmadığı sürece istihdam talebinde bulunulamayacağını hatırlattı.
"DAÜ'NÜN MAL VARLIKLARININ KORUNMASI KONUSUNDA KOYDUĞUMUZ TAVIR SON DERECE NETTİR"
DAÜ’nün geçmişten bugüne ülkenin en önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, üniversitenin mali yapısının, kurumsal itibarının ve sahip olduğu değerlerin korunmasının her zaman öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.
DAÜ’nün taşınmazlarına ilişkin iddialara da değinen Çavuşoğlu, “DAÜ’nün mal varlıklarının korunması konusunda bugüne kadar ortaya koyduğumuz tavır son derece nettir.” diyerek, üniversitenin değerli taşınmazlarının herhangi bir kişi, grup veya çevreye “Adrese teslim” verilmesi yönünde talepleri veya yaklaşımları olmadığını söyledi.
DAÜ’nün varlıklarının korunması ve üniversitenin geleceğine hizmet edecek şekilde değerlendirilmesi gerektiğini savunduklarını belirten Çavuşoğlu, mal varlığı gelirlerinin artırılması ve alacaklarının tahsil edilmesi yönünde büyük bir mücadelenin parçası olduklarını ifade etti.
Çavuşoğlu, diğer gayrimenkuller ile DAÜ Beach Club’ın korunması konusundaki tutumlarının DAÜ-SEN tarafından da bilindiğini kaydederek, “DAÜ’nün varlıklarının korunması konusundaki yaklaşımımız dün de bugün de aynıdır.” dedi.
"DAÜ HALKIN KURUMUDUR, KURUMSAL YAPISINI, MALİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ VE GELECEĞİNİ KONUŞMAMIZ GEREKİR"
Çavuşoğlu, DAÜ-SEN’e, hükümet tarafından münhal ve istihdam talebi yapıldığı yönündeki iddialarında isimleri açıklama çağrısında bulundu.
“DAÜ’nün herhangi bir varlığının kişi veya çevrelere yönlendirilmesi yönünde bir girişim olduğunu söylüyorlarsa, onu da isim isim ortaya koysunlar. Aksi halde kendilerinden özür bekliyoruz.” diyen Çavuşoğlu, DAÜ’nün siyasi hesaplarla yönetilmemesi gerektiği konusunda kendilerinin de aynı görüşte olduğunu belirtti.
Çavuşoğlu, “DAÜ halkın kurumudur. DAÜ’yü siyasetin günlük tartışmalarının içerisine çekmek yerine, üniversitenin kurumsal yapısını, mali sürdürülebilirliğini ve geleceğini konuşmamız gerekir.” ifadelerini kullandı.
“Olmayan talepleri varmış gibi göstermek ve manipülasyon maksatlı söylemlere başvurmamak gerekir.” diyen Çavuşoğlu, kamuoyunda yanlış bir algı oluşturularak DAÜ’nün geleceğine katkı sağlanamayacağını belirtti.
Feribot faciası göz göre göre gelmiş!17 Haziran 2026 tarihli WhatsApp yazışmalarında "geminin sol kızağının kırıldığı ve geminin kaptanın bilgisi dahilinde gelişigüzel bir şekilde tamir ettirildiğine" ilişkin bilgi bulunduğu belirtildi.18 Eylül 2026 Cuma 21:17KIBRIS
Eğitimde Kriz Devam Ediyor! Öğrenci taşımacılığı yine yapılmayacak!Eğitimde Kriz Devam Ediyor! Öğrenci taşımacılığı yine yapılmayacak!18 Eylül 2026 Cuma 21:15KIBRIS
DAÜ VYK Başkanı açıklama yaptı!DAÜ VYK Başkanı Şemi Bora açıkça: Anıl İmre, Lütfü Oflaz isimli iki VYK üyesinin ivedilikle görevden alınmasını, Yerlerine yeni VYK üyelerinin atanmasını Sayın Cumhurbaşkanı ve Eğitim Bakanı’ndan talep ettiğini söyledi.18 Eylül 2026 Cuma 20:51DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Nazım Çavuşoğlu: DAÜ’de münhal ve istihdam talebi olduğu iddiaları gerçeği yansıtmıyorÇavuşoğlu, DAÜ’de seçim öncesi yeni münhal açılması veya istihdam yapılması yönünde hükümetten herhangi bir talep gelmediğini belirterek, DAÜ-SEN’in iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu18 Eylül 2026 Cuma 20:49DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Gıda denetimi: İthal elmada limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin 11-17 Eylül tarihleri arasındaki denetimlerinde yerli ürünlerden alınan 5 numunenin tamamı temiz çıkarken, ithal ürünlerden alınan 40 numunenin 39’u temiz çıktı; limit üstü bitki koruma ürünü tespit edilen elma imha edildi.18 Eylül 2026 Cuma 20:47KIBRIS
EZKOOP ve ZEYTİNKOOP: Zeytin ve ürünlerinde kayıt ve denetim sistemi şartEZKOOP ve ZEYTİNKOOP’tan yapılan ortak yazılı açıklamada, yasa ve tüzüklere rağmen, kaçak; sağlığa ve standartlara uygunsuz zeytinyağı kullanımının arttığı ileri sürüldü.18 Eylül 2026 Cuma 08:57KIBRIS
Arıklı’dan Üstel’e: Ekibimi temizleyerek icraatlarımızı sahiplenemezsinizYDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Ulaştırma Bakanlığı döneminde hayata geçirilen projelerde görev alan bürokratların da görevden uzaklaştırılmasına tepki göstererek, “Ekibimi temizleyerek icraatlarımızı sahiplenemezsiniz Ünal Bey” dedi.18 Eylül 2026 Cuma 08:42KIBRIS
İskele bölgesinde Cuma günü 3 saatlik elektrik kesintisiİskele bölgesinde Cuma günü orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak proje çalışması nedeniyle bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek.18 Eylül 2026 Cuma 08:41İSKELE
LTB duyurdu: Lefkoşa’da 5 gün su kesintisi yaşanacakDevlet Su İşleri’nin yenileme, bakım, onarım ve arıza giderme çalışmaları nedeniyle Lefkoşa’ya 18-22 Eylül tarihleri arasında su verilemeyecek. LTB, yurttaşlara suyu tasarruflu kullanmaları çağrısında bulundu.18 Eylül 2026 Cuma 08:41LEFKOŞA
Hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi, bugün 06.00-17.00 saatleri arasında yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiğini açıkladı. Daire, sel, taşkın, dolu, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması çağrısında bulundu.18 Eylül 2026 Cuma 08:39HAVA DURUMU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.