NARİN GÜRAN CİNAYETİ: SAVCI DÖRT TUTUKLU SANIK İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ
Narin Güran cinayetiyle ilgili davanın 26 Aralık'ta yapılacak duruşması öncesi savcı mütalaasını açıkladı.

07 Aralık 2024 Cumartesi 10:22
Savcı tutuklu dört sanık için iştiraken (ortak hareket ederek) kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.
Davada anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve amca Salim Güran ile birlikte Narin'in cesedini taşıdığı iddia edilen Nevzat Bahtiyar "iştirak halinde çocuğu kasten öldürmek" suçlamasıyla yargılanıyor.
Davada altısı tutuklu 22 sanık bulunuyor.
Savcılık mütalaasında aile, kolluk görevlilerini yanlış yönlendirmek ve çelişkili beyanlarda bulunmak ile de suçlanıyor.
Mütalaada, çocukları kaybolan bir ailenin kızlarının kayıp olduğunu yaklaşık 6 saat sonra haber vermesinin "izahının olamayacağı" kaydediliyor.
Mütalaa hangi tespitleri yapıyor?
Savcılık mütalaasında arama çalışmalarının engellenmesi ile ilgili şu tespitler yapılıyor:
- Ailenin organize şekilde hareket ederek çocuk yaştaki tanıkların dahi yanıltıcı beyan vermelerini sağladığı,
- Narin'in bulunmasını ve olayın aydınlatılmasını engellemeye çalıştıkları,
- Bazı aile üyelerinin jandarma personelini sessizce dinleyerek yapılacak işlemleri öğrenmeye çalıştıkları,
- Bazı aile üyelerinin elektrik tellerinin birbirlerine çarpmasını sağlayarak yangın çıkarmaları,
- Bazılarının ayak numarası itibarıyla uyumsuz olmasına rağmen buldukları veya tamamen kendi senaryoları olarak bulduklarını iddia ettikleri terlikle kolluk personelini yanıltmaya çalıştıkları tespit edildi.
Savcılık ayrıca aile üyelerinin "neredeyse tamamının" telefonlarındaki mesaj ve arama kayıtlarını sildiği tespiti üzerinden, "başından itibaren olaydan haberdar oldukları ve ortaya çıkmasını engellemeye yönelik olarak yoğun çaba içerisinde oldukları şüpheye yer vermeyecek biçimde tespit edilmiştir" ifadeleri kullanılıyor.
Ailenin arama çalışmaları sonrası, kovuşturma aşamasında, "yargılamayı sürüncemede bırakmak adına ağız birliği yaptıkları" savunuluyor.
Amca Salim Güran'ın olayın en başında bu yana, "Narin'in bulunmasını ve ölümünün net bir biçimde ortaya çıkmasını engellemek amacıyla hareket ettiği" iddia ediliyor.
Amca Güran'ın yanlış beyanlarla "Nevzat Bahtiyar'ı sorumlu tutabilmek için bir organizasyon içerisinde" olduğu savunuluyor.
Devamında Salim Güran'ın olay günü "15.08 dışında" hiç görüşmediklerini iddia etmesine karşın arama trafiği kayıtlarının, Bahtiyarla birlikte hareket ettiklerini "açıkça" ortaya koyduğu kaydediliyor.
Mütalaada, "Bu sebeplerle sanığın öldürme eylemi içerisinde olduğu ve delilleri karartmaya çalıştığı, dolayısıyla diğer sanıklarla birlikte Narin'in öldürülmesine ilişkin iştirak iradesi içerisinde olduğu" tespiti yapılıyor.
Tutuklu sanık ağabey Enes Güran da olay gününe ilişkin bulunduğu yer konusunda yalan beyanda bulunmakla suçlanıyor.
Mütalaada Enes Güran'a ilişkin bir önemli tespit de ağabeyi Baran Güran ile cezaevinden yaptığı telefon görüşmesine ilişkin.
Bu görüşmede, tutuklu Güran'ın kendisine avukat bulunmasının gecikmesi halinde "aileye dosyaya ilişkin konuşacağı şeklinde tehditvari cümleler kurduğu" tespiti mütalaada yer alıyor.
10 Kasım'daki son duruşmada neler yaşandı?
Narin Güran'ın yakın aile üyeleri son duruşmada Nevzat Bahtiyar'ın suçlu olduğunu öne sürdü.
Amca Salim Güran, "Narin'i öldüren kim?" sorusuna "Narin'i kim gömmüş, Nevzat Bahtiyar. Çıksın itiraf etsin" dedi.
Anne Yüksel ve ağabey Enes Güran da Bahtiyar'ın şüpheli olduğunu savundular.
Narin'in ağabeyi Baran Güran, Bahtiyar ile babası Arif arasında araç alım satımı yüzünden bir husumet yaşandığını ve bundan dolayı cinayet işlemiş olabileceğini öne sürdü.
Bahtiyar ise Salim ve Yüksel Güran arasında ilişki olduğunu, Narin'i amcasının öldürdüğü yönündeki iddiasını yineledi.
"Salim Güran beni çağırdığında evden herhangi bir bağrışma sesi duymadım. Eve girdim. Bir odaya girdik. Narin yatıyordu. Salim, 'Narin'i annesiyle ilişkimizi gördüğü için öldürdüm' dedi" şeklinde ifade verdi.
Yüksel ve Salim'in, cesedi dereye gömdüğünü bildiklerini de iddia etti.
Siyah başörtüsü ve siyah kıyafetlerle duruşmaya katılan Yüksel Güran ise sorulara zaman zaman ağlayarak yanıt verdi.
"Salim Güran ile ilişkiniz var mı?" sorusuna "Beni öldürün ama Salim ile ilişkim yoktur" dedi.
Nevzat'ı göstererek "Yüzüne bakın, bu insan mı? Namusuma leke sürmeyin" diye tepki gösterdi.
Amca Güran da yengesi ile ilişkisi olduğu iddiasına "45 yaşındayım, kardeşimin namusuna laf getirecek kadar alçak ve namussuz muyum?" şeklinde yanıt verdi.
Tutuklu ve tutuksuz sanıklar, Narin'in cesedinin bulunduğu gün, kaba dayak ve şiddetine maruz kaldıklarını iddia ettiler; ifadelerdeki çelişkileri buna bağladılar.
Yapılan duruşmalarda cinayeti hiçbir sanık itiraf etmedi.
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Müzik yasağı uzatıldıİçişleri Bakanlığına bağlı Lefkoşa MerkeGirne açıklarında meydana gelen elim deniz kazası nedeniyle uygulanan müzik yayını ve eğlence yasağının 9 Eylül 2026 Çarşamba günü saat 00.00’a kadar uzatıldığını duyurdu.04 Eylül 2026 Cuma 21:55KIBRIS
TCG Alemdar ile TCG Işın, 550 metre derinlikte robotik dalış ve taramalarını sürdürüyorKurtarma gemisi olarak görev yapan TCG Işın ve TCG Alemdar, batan "Filo Jet" isimli yolcu gemisindeki kayıp 18 kişiye ulaşılması ve kara kutunun çıkarılması için 550 metre derinlikte robotik dalış ve taramalarını sürdürüyor.04 Eylül 2026 Cuma 12:20KIBRIS
2 naaşa daha ulaşıldı, ölü sayısı 12Başbakan Ünal Üstel, Girne açıklarında meydana gelen gemi faciasının ardından yürütülen arama çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. 04 Eylül 2026 Cuma 11:52KIBRIS
Çeler: Ankette TDP 3. Parti, YDP ile at başıyızTDP Genel Başkanı Zeki Çeler katıldığı TV programında 2-3 ay öne anket yaptırdıklarını ve yapılan kamu oyu yoklamasında TDP’nin 3. Sırada çıktığını açıkladı.04 Eylül 2026 Cuma 10:53KIBRIS
Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit 7 Eylül’de defnedilecekKayıp Şahıslar Komitesi (KŞK) tarafından kimlik tespitleri tamamlanan 15 Kıbrıslı Türk şehit, 7 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da Atlılar Şehitliği’nde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.04 Eylül 2026 Cuma 10:46KIBRIS
Konstantinos Letimbiotis: Erhürman-Hristodulidis görüşmesi 9 Eylül’de yapılacakRum Yönetimi Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Tufan Erhürman ile Rum lider Nikos Hristodulidis’in 9 Eylül’de yapacağı görüşmenin planlandığı şekilde gerçekleştirileceğini açıkladı. Letimbiotis, müzakerecilerin ise 7 Eylül’de görüşeceğini belirtti04 Eylül 2026 Cuma 10:45KIBRIS
Von der Leyen açıkladı: Kuzey'deki hayvancılara şap tazminatı ödenmediAvrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Güney Kıbrıs’taki hayvancılardan gelen itirazların kendisine sorulması üzerine AB fonundan KKTC’deki hayvan besicilerine şap hastalığı nedeniyle tazminat ödenmediğini açıkladı.04 Eylül 2026 Cuma 10:44KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta her 10 kadından 4’ü iş yerinde cinsel taciz mağduruAP Araştırma Birimi verilerine göre Güney Kıbrıs’ta kadınların yüzde 39,9’u iş yerinde en az bir kez cinsel taciz mağduru oldu. Oran, yüzde 32,5 olan AB ortalamasının üzerinde.04 Eylül 2026 Cuma 10:41GÜNEY KIBRIS
Gemi faciasında altıncı gün: Arama kurtarma çalışmaları sürüyorGirne-Taşucu seferini yapan Filo Jet isimli yolcu gemisinin alabora olması sonucu meydana gelen facianın ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları altıncı gününde devam ediyor.04 Eylül 2026 Cuma 10:30KIBRIS
KKTC’nin ilk kalp nakli hastası Veli Çelik yaşamını yitirdiKKTC’de ilk kalp nakli yapılan kişi olarak bilinen Veli Çelik hayatını kaybetti. Çelik’in yaklaşık 3-4 ay önce ikinci kez kalp nakli olduğu öğrenildi.04 Eylül 2026 Cuma 10:30KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.