NAMIK KEMAL LİSESİ VELİLERİ, BİNA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU!
Gazimağusa Namık Kemal Lisesi (NKL) Okul Aile Birliği (OAB), 6 Şubat depreminden sonra boşaltılan okul binasının güçlendirme çalışmalarının durma noktasına geldiğini belirterek, yetkilileri görev davet etti.

10 Kasım 2025 Pazartesi 17:07
Okul Aile Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı’yla yapılan protokol gereği okul binasının güçlendirme çalışmalarının 7 ay önce tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, bu eğitim yılının kaçırıldığını, ancak en geç önümüzdeki eğitim öğretim yılı başlamadan binanın teslim edilmesini beklediklerini ifade etti.
Birlik, 2,5 yıl önce 400 öğrenci kapasitesi olan Yınpaş Metin Derinel Lisesi’ne NKL’nin 1091 öğrencisinin yerleştirildiğini vurgulayarak, çocukların çağ dışı koşullarda eğitim görmeye mahkum edildiğini ifade etti.
Namık Kemal Lisesi, Okul Aile Birliği, müdür, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla okul binası önünde basın açıklaması yapıldı.
KÖSEOĞLU
NKL Okul Aile Birliği Başkanı Arkın Köseoğlu, okulun 3 Mart 2023 tarihinde Birliğin aldığı kararla kapatıldığını, 24 Mart 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrasında öğrencilerin Yonpaş Metin Derinel Lisesi’ne aktarıldığını söyledi.
Köseoğlu, mevcut eğitim sürecinin gerek öğretmenler gerek öğrenciler açısından çok sıkıntılı olduğunu kaydetti.
Köseoğlu, okulda yapılan tadilatın büyük bir yavaşlama içerisinde olduğunu, Milli Eğitim Bakanı’nın okulun Şubat 2026’da bitirileceği açıklaması yaptığını, ancak çalışmaların durma noktasına geldiği süreçte bunun mümkün olmayacağının görüldüğünü söyledi.
Köseoğlu, sözü edilen tarihte okulun tadilatının tamamlanmasının zor göründüğünü belirterek, okulun 2026-2027 eğitim yılı öncesinde haziran gibi bitirilmesini istediklerini söyledi.
Köseoğlu, “İki buçuk yıl önce, , 400 öğrenci kapasitesi olan Metin Derinel Lisesi bünyesine yerleştirilen Namık Kemal Lisesi’nin 1091 öğrencisi, tabi ki okul binasına sığmamıştır. 691 öğrencimiz, okul bahçesine yerleştirilen 27 konteyner sınıfta, toz toprak içinde, sağlıksız ve çağ dışı koşullarda eğitim görmeye mahkum edilmiştir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği hiçe sayılmaktadır.Çocuklarımız çağdaş ve sosyal eğitim hakkından mahrum bırakılmaktadır. Bize geçici denilen bu koşullar maalesef kalıcı hale getirilmeye çalışılmaktadır.” ifadelerini kullandı.
“Namık Kemal Lisesi’nin güçlendirme çalışmaları, bilinçli bir ihmaller zinciri nedeniyle gerçekten durduruldu mu?” diye soran Köseoğlu, okulun tadilatı için ihtiyaç duyulan 39 Milyon TL’nin, Deprem Fonu’ndan karşılanmış olmasına rağmen neden hala bitirilmediğini de sordu.
“Bu bir ihmal değil, açıkça bir vurdumduymazlıktır, bu bir gecikme değil, eğitime yönelik bir saygısızlıktır.” diyen Köseoğlu, yetkililere, “Deprem Fonu’ndaki parası yıllardır hazır olan okulumuzun inşaatını ve güçlendirme çalışmalarını ivedilikle tamamlayınız.” çağrısında bulundu.
Köseoğlu, “Namık Kemal Lisesi sadece bir okul değildir; Mağusa’nın hafızasıdır, kimliğidir, geleceğidir.” dedi.
BİLGEHAN
Namık Kemal Lisesi Öğrenci Konseyi adına konuşan Hasan Bilgehan Namık Kemal Lisesi’nde sadece yarım dönem eğitim gördüğünü belirterek, ”Şu anda Metin Derinel Lisesi’nde Namık Kemal Lisesi armasını göğsümzüde acısını içimizde yaşıyoruz.” dedi.
Bilgehan, Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nde konteynerlerde sağlıksız ve altyapısız koşullarda eğitim gördüklerini ifade etti.
BİLLUROĞLU
NKL Müdürü Ahmet Billuroğlu da, 2026-2027 eğitim yılına kendi okullarında başlama umuduyla mücadele ettiklerini söyledi.
Billuroğlu, binayı en kötü senaryoda yeni eğitim yılına hazırlanabilmek için haziran ayında teslim almaları gerektiğinin altını çizerek, mevcut süreçte öğrenci kapasitesi nedeniyle çok ciddi disiplin olayları ve sorunlarla iç içe olduklarını söyledi.
Billuroğlu, öğretmenlerin motivasyonlarının azaldığını, alt yapı sorunlarıyla uğraştıklarını belirterek, “Bizim çağrımız; bir an önce okulumuza dönmektir.” dedi.
Köpekleri bu kadar çok sevmemizi bilim nasıl açıklıyor?Bazen inanması zor ama bütün köpeklerin, hatta şivavaların bile ataları kurtlar.04 Aralık 2025 Perşembe 20:04YAŞAM
Erhürman: TMK'yı daha da güçlendirme çalışmalarımız aralıksız biçimde devam edecekCumhurbaşkanı Erhürman: TMK'yı daha da güçlendirme çalışmalarımız aralıksız biçimde devam edecek04 Aralık 2025 Perşembe 19:54KIBRIS
Uluçay, Salamis Yolu park alanı çalışmasını yerinde incelediGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Salamis Yolu 500 araçlık yeni park alanı çalışmasını yerinde inceleyerek, projenin gidişatı hakkında yetkililerden bilgi aldı.04 Aralık 2025 Perşembe 19:24KIBRIS
YDÜ Akademisyenlerine Londra’dan Küresel Savunuculuk Ödülü!YDÜ Londra’da düzenlenen Küresel Savunuculuk Forumu 2025’te ‘Cinsiyet, Yaş ve Engellilik Kesişimsel Konular’ kategorisinde ödüle layık görüldü.04 Aralık 2025 Perşembe 19:12YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Özçınar, “Yerel Yönetimler ve Sınır Ötesi İşbirliği” konulu çalıştaya katıldıÖzçınar, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) İşbirliği ile Türk Devletleri Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Sınır Ötesi İşbirliği” konulu çalıştaya katıldı.04 Aralık 2025 Perşembe 19:08GÜZELYURT
KTOEÖS’ten “Eğitimde Çöküş” Protestosu: Hükümete İstifa ÇağrısıKıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), "öğrencilerin konteyner ve inşaatlar içerisinde eğitim görmesi ve okulların güçlendirilmemesini" protesto etmek amacıyla Başbakanlık ışıklarında eylem yaptı.04 Aralık 2025 Perşembe 18:56KIBRIS
Girne'de pazar günü ‘Yılbaşı Şenliği’ düzenleniyorGirne Belediyesi’nin katkılarıyla Bellapais Inner Wheel Kulübü tarafından pazar günü ‘Yılbaşı Şenliği’ düzenleniyor.04 Aralık 2025 Perşembe 18:55GİRNE
Yaban Hayatın Korunması İçin İş Birliğine Gidildiİskele Belediyesi ile Kktc Avcılık Federasyonu İş Birliği Protokolü İmzaladı04 Aralık 2025 Perşembe 18:46İSKELE
Erhürman,Holguín’i Kabul EdecekCumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Holguín’i Yarın Kabul Edecek04 Aralık 2025 Perşembe 18:42KIBRIS
Yasemin Çobanoğlu: Bataklığın içindeyiz; erken seçim kaçınılmaz“Bu hükümetle olmaz; erken seçim şart”04 Aralık 2025 Perşembe 18:38KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.