NAİMOĞULLARI ADAY OLMAYACAK!
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, 22 Mart'taki genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıkladı. 20 yıldır üreticilerin haklarını savunan Naimoğulları, verdiği söz gereği görevi bırakacağını duyurdu.

05 Mart 2025 Çarşamba 12:21
Naimoğulları, yaptığı açıklamada birlik başkanlığı görevine hiçbir zaman tutku ile bağlı olmadığını, üreticilerin haklarını savunmak için bir araç olarak gördüğünü vurguladı.
Açıklamanın tamamı şöyle:
ÇOK DEĞERLİ ÜRETİCİ KARDEŞLERİM VE MÜCADELE ARKADAŞLARIM
İnanın ki hayatımda birçok zorluklar yaşadım birçok mücadeleler verdim ama bugün benim için en zor olan sizlere bu yazıyı yazmak olmuştur.
Tam 20 yıl, yani 2005 yılında başlatmış olduğum birlik başkanlığı mücadelemi 2025 yılına kadar getirdim. Bugün görüyorum ki halen ısrarla bu göreve devam etmemi isteyen binlerce üretici arkadaşım var. Bu bana gurur veriyor, bu bana güç veriyor. Bu sevgiyi bu güveni kazanmak ve hiç aralıksız her girdiğim seçimde %90’lara yakın oy almak kolay değildir. Benim açımdan hiçbir zaman hiçbir dönem başkanlık koltuğu bir sevda olmamıştır, bir araç olmuştur.
Benim en büyük amacım, her zaman hayvancılık sektörünü daha ileriye taşımak ve üreticilere yardımcı olmaktır. Bu uğurda dik durarak boyun eğmeden sizleri yardımıyla her türlü mücadeleyi vermekti. Her gün yüzlerce üretici arkadaşım beni arayarak “Başkan sakın görevini bırakma, adaylığını açıkla” demektedir. Bu da gösteriyor ki üretici ile biz bir aile olmuşum. Güven, disiplin, sözünün arkasında durmak, sevgi ve saygıyı korumak ve dik durmak çok önemlidir. Bu sebeptendir ki ben sözümün arkasında durmaktan asla vazgeçmem ve ne söz vermişsem yerine getiririm. Verdiğim sözü tutmak hem sektörün geleceği hem de mücadelenin bitmemesi açısından çok önemlidir ve doğru olandır.
2022 YILI GENEL KURULUNDA VERMİŞ OLDUĞUM SÖZÜ YERİNE GETİRMEK BENİM BOYNUM BORCUDUR.
Bu süreçte olumlu veya olumsuz hiçbir resmi açıklama yapmamama rağmen aday olacakmışım gibi hava yaratılmış ve üzücü birçok söylemler konuşulmuştur. Bu konularda neyin ne olduğu bugüne kadar yaşananları üreticiler zaten bilmektedir. Bizim derdimiz hiçbir dönem birlik binasındaki başkanlık koltuğu olmamıştır. Sadece üreticinin mandırası, çiftliği ve köydeki kahve içilen ortam olmuştur. Biz sorunları koltukta oturarak değil gücümüzle, duruşumuzla ve mücadelemiz ile her zaman çözdük.
2022 yılı genel kurulunda bir söz verdim. Ve bu benim son Genel Kurulumdur dedim. Ben sözümün arkasındayım ve ne isterse olsun 22 Marttaki Genel Kurulda ADAY OLMAYACAĞIM. Bundan sonraki mücadelemi ölene kadar gücümün yettiği yere kadar yıllarca olduğu gibi sizlerle birlikte sokakta, çiftlikte, mandıralarda yani üreticinin nerde sorunu varsa ben orada olacağım.
Bir şey bitmiş değildir. Yeni bir dönem başlayacaktır. Koltuk bir araçtır. Var olan sizlerin gücü var olan yıllarca birlikte yürüdüğümüz yolların dayanışması ve benim bundan sonraki süreçte ne yapacağımdır. Beni tanıyorsanız ne yapacağımı ve bundan sonraki süreçte de mücadeleyi bırakmayacağımı tahmin edebilirsiniz. Aday olmayacağımdan dolayı birçok üretici arkadaşım bana kızgın olabilir, bana darılabilir. Sizden ricam bana asla gönül koymayın, bana asla kızmayın. Eğer ben verdiğim sözün arkasında durmazsam bundan sonraki süreçte de sizlere faydalı olamam, bu sözün altında kalırım ve her gün bunun ağırlığıyla yaşamak zorunda bırakılırım.
Sizlerden ricam 20 yıldır birlikte mücadele ettiğimiz birliğimize sahip çıkmanızdır. Sizlerden ricam hiç korkmadan ve çekinmeden hemen karar verip birliğin yönetimine ve başkanlığına aday olunuz, cesaretli olunuz.
Ben var gücüm ile aday olacak olan başta genç arkadaşlarımın yanında olacağım. Geleceğinize ve ekmeğinize sahip çıkınız. Asla siyasete ve siyasetçiye alet olmayınız. Siyasetçinin adamı ve siyasetçinin koltuk değneği asla olmayınız. Dik durunuz kişisel çakırlarınızı bir kenara koyarak, sektör için mücadele ediniz. Tek tek kurtulamazsınız. Birlikte olursanız, birlikte mücadele edersiniz başarılı olabilirsiniz.
Ben ve arkadaşlarım 2005 yılında bu göreve başladığımızda ne bir birlik ne de birliğin itibarı söz konusuydu. Hiçbir şeyi olmayan bu birliği yıllarca sokaklarda mücadele ederek, ülkenin en güçlü en büyük birliği haline getirdik.
Umarım bizden sonrakiler de bu anlayış içerisinde olup aldıkları yerden daha ileriye götürürler. Ben başkanlık dönemimde 20 yıl sizler için sektör için verdiğim mücadeleden dolayı gururluyum ve haklarımı sonuna kadar helal ediyorum.
Sizlerde bana gönül koymadan sevgi saygıyı kaybetmeden haklarınızı helal ediniz. Sizin içinizde sizin yanınızda sizin evinizde ve sizin sofranızda birlikte yemek yemeğe devam edeceğim.
Hepinizi seviyor ve yanaklarınızda öpüyorum.
(Vet.Hekim)
Mustafa NAİMOĞULLARI
Hayvan Üreticileri Ve Yetiştiricileri Birliği
Göçmenköy’deki Ani Ölümün Nedeni Otopside Ortaya ÇıktıGöçmenköy’de ikametgahında yaşamını yitirmiş şekilde bulunan Davut Dolu’nun ölüm sebebi yapılan otopsi sonucunda belirlendi.15 Mayıs 2026 Cuma 17:20KIBRIS
Pazar günü bazı yollar trafiğe kapalıPolis Basın Subaylığı, pazar günü gerçekleştirilecek sportif etkinlikler nedeniyle bazı bölgelerde trafik düzenlemeleri yapılacağını açıkladı.15 Mayıs 2026 Cuma 17:15KIBRIS
Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’ndan Hasipoğlu’na ziyaretÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz ile Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne yükselme başarısı gösteren Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı kabul etti.15 Mayıs 2026 Cuma 15:15KIBRIS
HPV Aşısı Uygulaması Devam EdiyorSağlık Bakanlığı, geçen yıl başlatılan ve 13 yaş grubu için aşı takvimine eklenen HPV aşısı uygulamasının bu yıl da devam ettiğini duyurdu.15 Mayıs 2026 Cuma 15:08GENEL SAĞLIK
''3 gündür Eczacılar Birliği'nin sosyal medya hesapları erişime kapatılıyor''Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, META’nın yapay zeka sistemleri nedeniyle sosyal medya hesaplarının son 3 gündür erişime kapatıldığını belirterek, halk sağlığına yönelik bilgilendirmeleri sürdüreceklerini söyledi.15 Mayıs 2026 Cuma 15:05KIBRIS
Hayvan Üreticileri TÜK önünde: Kredili arpayı Koop 7.25'ten borçlandı, TÜK 10.25'ten sattıHayvan Üreticileri Birliği, arpa fiyatlarındaki farkın hayvancıyı zor durumda bıraktığını belirterek TÜK önünde hükümete müdahale çağrısı yaptı.15 Mayıs 2026 Cuma 15:02KIBRIS
Gazimağusa Karakol bölgesinde “GMB Biz” projesi haziran ayında hayata geçecekGazimağusa Belediyesi (GMB), halkın denize erişimini kolaylaştırmak ve kentte kıyı kullanımını daha ulaşılabilir hale getirmek amacıyla Karakol Bölgesi’nde yeni bir projeyi hayata geçiriyor.15 Mayıs 2026 Cuma 14:59GAZİMAĞUSA
BM, İsrail'in Gazze ablukasının sona ermesi için çağrıda bulunduBM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Thameen Al-Kheetan, "İsrail'in Gazze ablukasını sona erdirmesi, kuşatma altındaki Filistin topraklarına yeterli miktarda insani yardımın girişine izin vermesi gerekiyor." ifadesini kullandı.15 Mayıs 2026 Cuma 14:57ORTADOĞU
Erdoğan: Türk dünyasının KKTC ile ilişkilerini kuvvetlendirerek sürdürmesini temenni ediyorumCumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk dünyasının, KKTC ile siyasi, ekonomik, kültürel ilişkilerini kuvvetlendirerek sürdürmesini temenni ediyorum." dedi.15 Mayıs 2026 Cuma 14:53TÜRKİYE
Şampiyon Melekler’in anıları, sosyal sorumluluk projelerinde yaşatılıyorŞampiyon Melekler’in anısını yaşatacak eğitim kompleksi ve anıt park projesi tamamlandı15 Mayıs 2026 Cuma 14:52KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.