MUHACERET AFFI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Kayıt dışı duruma düşmüş işçilerin kayıt altına alınmasını sağlamak ve ülke ekonomisini güçlendirmek amacıyla yürürlüğe konulan Muhaceret Affı, 5 Ağustos 2024 itibariyle resmen başladı.

05 Ağustos 2024 Pazartesi 09:34
Kayıt dışı duruma düşmüş işçilerin kayıt altına alınmasını sağlamak ve ülke ekonomisini güçlendirmek amacıyla yürürlüğe konulan Muhaceret Affı, 5 Ağustos 2024 itibariyle resmen başladı.
Bu kritik düzenleme, kayıt dışı işgücü entegrasyonuna büyük katkı sağlayacağı gibi ekonomik kalkınmayı, sosyal güvenlik sistemini güçlendirmeyi, çalışma hayatında eşit ve adil düzenlemeler getirmeyi hedefliyor.
Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası, kayıt dışı işgücü nedeniyle oluşan sorunların çözülmesi için atılan en önemli adımlardan biri.
Yasaya göre, 1 Ocak 2021 tarihinden sonra yurt içinde cezaya düşen veya bu tarihten sonra yurt dışına cezalı çıkmış yabancı uyruklu kişiler, bir asgari ücret tutarında para cezası ödeyerek çalışma hayatına katılma koşuluyla aftan yararlanabilecekler.
Başvurular, İçişleri Bakanlığı’nın resmî web sitesi www.icisleri.gov.ct.tr adresi üzerinden online yapılabilecek. Muhaceret Affı butonuna tıklayarak yapılacak olan başvurular hızlı sonuç alınmasını sağlayacak. Aftan yararlanacak kişiler gerekli güvenlik soruşturmaları ardından af kapsamına dahil olabilecekler.
Başvuruda bulunan kişilerin müracaatları, İçişleri bakanlığı Muhaceret Dairesi tarafından incelendikten sonra kamu güvenliği açısından bir sakınca olmaması durumunda onaylanarak, çalışma izin işlemlerinin devam edilebilmesi için Çalışma Bakanlığı portalına sistemsel olarak aktarılacaktır.
Başvuruda bulunacak kişiler Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanan başvurunun ardından 10 gün içerisinde Gelir ve Vergi Dairesi’ne bir brüt asgari ücret ödemek şartıyla aftan yararlanacaktır. Çalışma izni işlemlerinin 60 gün içinde tamamlanmaması halinde yabancı kişilerin eski muhaceret cezaları baki kalacaktır.
Hükümetin, İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu yaklaşımı, ülkenin ekonomik ve sosyal yapısına olumlu etkiler yaparak geleceğe daha güvenle bakılmasına imkân tanıyacak.
Bu af, kayıt dışı iş gücünün azalmasına ve yabancı işçilerin kayıt altına alınarak ekonomiye entegrasyonuna büyük katkı sağlayacak.
Aile Bütünlüğü ve Sosyal Güvence için bir fırsat olan bu Muhaceret Affı, aile bütünlüğünün sağlanmasına da büyük katkı sağlayacak.
Af; Kayıt dışı çalışma hayatının kayıt altına alınmasına, sosyal güvenlik kurumlarının güçlendirilmesine yardımcı olacak ve kayıt dışı çalışanların sosyal güvenlik kurumlarının şemsiyesi altına alınarak hem çalışanların hem de ailelerinin sosyal güvenceye kavuşmalarına olanak tanıyacak.
Volodimir Zelenskiy: Savaşın başından bu yana 55 bin Ukraynalı asker hayatını kaybettiZelenskiy, Abu Dabi’de süren müzakerelere işaret ederek önceliklerinin savaşı sonlandırmak olduğunu ve Rusya ile egemenlik konusunda taviz verilmeyeceğini vurguladı05 Şubat 2026 Perşembe 10:29AVRUPA
Merit Kariyer Günleri’nin 5’incisi düzenleniyorMerit Oteller Grubu, bu yıl 5.’sini gerçekleştireceği Kariyer Günleri etkinliği ile üniversite öğrencilerine rehberlik etmeye devam ediyor. Kaynak: Merit Kariyer Günleri’nin 5’incisi düzenleniyor05 Şubat 2026 Perşembe 10:26YAŞAM
23. Orkide Yürüyüşü 5 Nisan Pazar günü citta slow Lefke'de gerçekleşiyor23. Orkide Yürüyüşü 5 Nisan Pazar günü citta slow Lefke'de gerçekleşiyor05 Şubat 2026 Perşembe 10:23YAŞAM
YKS başvuruları yarın başlıyor20-21 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvurular yarın başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.05 Şubat 2026 Perşembe 10:12EĞİTİM
Nilden Bektaş Erhürman, Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret etti.05 Şubat 2026 Perşembe 10:11KIBRIS
Hafta sonuna dikkatYarın ve cumartesi günü sağanak bekleniyor05 Şubat 2026 Perşembe 10:08KIBRIS
Yasaklı göçmen ilan edildiBakanlar Kurulu, Macaristan uyruklu Bela Dienes’i “yasaklı göçmen” ilan etti05 Şubat 2026 Perşembe 10:07KIBRIS
Dolardan yeni rekorKurlarda son durum: Dolar zirvede05 Şubat 2026 Perşembe 10:06PARA BORSA
Cuma ve cumartesi günleri sağanak bekleniyorCuma ve cumartesi günleri yer yer sağanak bekleniyor.04 Şubat 2026 Çarşamba 21:20HAVA DURUMU
KKTC'de Ocak'da hayat pahalılığı %1,97 , Türkiye'de ise % 4,84 açıklandıİstatistik Kurumu, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre TÜFE, bir önceki aya göre yüzde 1,97, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,97 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,40 oranında arttı.04 Şubat 2026 Çarşamba 20:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.