“MİSAFİR-GUEST” İSİMLİ SERGİ AÇILDI
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, ülkenin sanata ve sanatçıya ihtiyacı olduğunu belirterek, sanata verilen katkının daha güzel günler için atılan bir adım olduğunu söyledi...

15 Temmuz 2016 Cuma 13:58
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, ülkenin sanata ve sanatçıya ihtiyacı olduğunu belirterek, sanata verilen katkının daha güzel günler için atılan bir adım olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’nın girişimiyle merhum jeolog- ressam William Dreghorn’un eserlerinden oluşan Guest (Misafir) isimli sergi dün gece Girne “Art Rooms Galleri” de açıldı.
Meclis Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Art Rooms Gallery ile Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi işbirliğinde açılan sergiye, KKTC’de yaşayan başta İngilizler olmak üzere yabancılar da büyük ilgi gösterdi.
Sergi açılışına Meclis Başkanı Siber’in yanı sıra, 2.Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, Kültür Dairesi Müdür Nilay Tunçalp, Meclis Eski Başkanlarından Hakkı Atun ile bir çok sanatsever katıldı.
SİBER: “SANAT İYİLEŞTİRİR”
Sergi açılışı öncesi katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, serginin bir takım çalışmasının sonucu olarak ortaya çıktığını ifade ederek, kısa sürede yapılan çalışmalarla sergiyi açılma noktasına getirdiklerini söyledi.
“Sanat iyileştirir” düşüncesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Siber, ülkenin sanata ve sanatçıya ihtiyacı olduğunu belirterek, sanatsal etkinliklere verilen katkının daha güzele doğru atılan bir adım olduğunu ifade etti.
William Dreghorn’un insanı ve doğayı seven, Kıbrıs’a aidiyet bağları yüksek olan bir kişi olduğunu vurgulayan Siber, sevmek, korumak ve bağlı olmanın en büyük örneklerini Dreghorn’un yaşattığını söyledi.
Siber, Dreghorn’un hissettiği bu aidiyet bağlarını, çocuklara ve gençlere de öğretmenin önemli olduğunu ifade ederek açılan sergi ile Dreghorn’un eserlerinin de bir envanterinin çıkarılmış olduğunu belirtti.
Sergi ile birlikte William Dreghorn’u anmış olduklarını söyleyen Siber, Turizm Bakanlığı’na, Art Rooms Galeri’ye ve Meclis bünyesinde katkıda bulunan tüm personele teşekkür etti.
ARKIN
Serginin gerçekleşmesine katkıda bulunan ve William Dreghorn’u anlatan kitabın basımını gerçekleştiren Art Rooms Galeri adına konuşan Erbil Arkın da, serginin düzenlenmesinden dolayı Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber’e teşekkür ederken, ülke sanatına katkıda bulunacak etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini belirtti.
DREGHORN KİMDİR?
Cumhuriyet Meclisi’nin girişimleriyle anısını yaşatmak amacıyla eserleri sergilenen William Dreghorn, 1908-2001 yılları arasındaki yaşamının büyük bölümünü Kıbrıs’ta geçirdi.
Kıbrıs’a hayranlığı ile bilinen Dreghorn’un tarihi yapıtların yanı sıra doğal güzellikleri içeren birçok çizimi ve kitapları bulunuyor.
Sergi, 9 Eylül’e kadar gezilebilecek.
Mahkeme İlanı.. Dava No: 32/2026Mahkeme İlanı.. Dava No: 32/202604 Mayıs 2026 Pazartesi 15:30KIBRIS
Ayşegül Baybars’tan muhaceret affı çıkışı: Turist olarak gelenleri neden affediyoruz?Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, “Çalışma izninden mağdur ya da öğrenciler bir yere kadar anlaşılabilir ancak turist olarak gelmiş ve bu ülkenin tüm yasalarını sömürmüş birini affetmek nedir? Ayrıca turisti affedince yine turist kalmış oluyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:10KIBRIS
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Hintkeneviri Ele GeçirildiLefkoşa’da “uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme” suçlarından tutuklanan O.C.N. mahkemeye çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Lefkoşa'da yine mide bulandıran olay: 14 yaşındaki çocuğa...Lefkoşa’da “16 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklanan M.K. (E-25), mahkeme huzuruna çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Aynı Suçu Tekrarladı, Hapis Cezasından KurtulamadıLefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, farklı tarihlerde işlediği uyuşturucu suçlarından yargılanan Muhammed Abullah hakkındaki dava karara bağlandı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:06KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta şap hastalığı bulaşan çiftlik sayısı 110’a yükseldi: Aşılama sürüyorRum Veteriner Dairesi, “Athienu”da (Kiracıköy) iki küçükbaş hayvan çiftliğinde şap hastalığı tespit edildiğini açıkladı, Rum Veteriner Dairesi bulaşan çiftlik sayısının 110’a yükseldiğini ve aşılama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 12:50GÜNEY KIBRIS
Redif Ekinci: Geç kalınmış bir seçime gidiyoruz, güçlü şekilde meclise dönüp hükümete talibizToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Redif Ekinci, Nupelda Karabuğday’ın Ada TV’de hazırlayıp sunduğu programa konuk olarak hem parti vizyonuna hem de ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:11KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta yaz okulu uygulaması bu yıl da sürüyorRum Eğitim Bakanlığı, 39 devlet ilkokulu ve 25 anaokulu ile özel okullarda yaz okulu uygulamasının devam edeceğini açıkladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:08GÜNEY KIBRIS
"Çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak"Bengihan: Ek mesai ödemeleri yapılmadı; çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 10:54KIBRIS
Çamlıbel'de 3 saatlik elektrik kesintisi olacakÇamlıbel’de alçak gerilim proje çalışması nedeniyle bugün 10.00–13.00 saatleri arasında Akasya, Defne, Buğday, Başak, Uluçam, Reyhan, Nergis ve Çimen sokaklarına elektrik verilemeyecek.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:27KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.