MECLİS TAMAMLANDI
Genel Kurul'da daha sonra Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü. İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Sunat Atun, yasa tasarısına ilişkin raporu okudu.

03 Mart 2025 Pazartesi 16:15
-Barçın
CTP Milletvekili Devrim Barçın, bu sırada söz alarak yasanın müşavirlik veya başka bir hak veren bir tasarı olmadığını söyleyerek, paralel bir yasa değişikliğine ilişkin bir tasarı olduğunu belirtti.
Barçın, CTP’nin yaptığı yasayla görevden alınanların eski görevi ve maaşına döndüğünü, dolayısıyla müşavir sayısının 131 kişiden 42’ye düştüğünü, yeni müşavir yaratılmadığını söyledi.
Üçlü kararnamenin kapsamının daraltılması gerektiğini de dile getiren Barçın, CTP’nin görüşünün bu yönde olduğunu belirtti.
İskan, Harita, Posta Dairesi ve Din İşleri Dairesi Başkanlığına yapılan atamaları eleştiren Barçın, yasaya göre aranan niteliklere haiz olup olmadıklarına ilişkin neden sorgulama yapılmadığını sordu. Barçın, bu atamaların yandaş ve liyakatsiz atamalar olduğunu iddia etti.
-Berova
Maliye Bakanı Özdemir Berova, Din İşleri Dairesi Başkanı'nın atanması ile ilgili savcılıktan hukuk görüşü alındığını, şifahen sorduğunu ve hukuk görüşünün olumlu olduğunu öğrendiğini söyleyerek, metni aldığında paylaşacağını belirtti.
-Atun
UBP Milletvekili Sunat Atun da, "Devrim Barçın’ın liyakat sistemini UBP’nin değiştirdiği" ile ilgili sözlerini eleştirerek, siyasi makamların kendi kadrolarıyla çalışmak isteyebileceğini söyledi.
Bundan bugün şikayet eden CTP’nin 2006’da üçlü kararnamenin kapsamını esnetmek niyetiyle bazı adımlar attığını söyleyen Atun, aranan niteliklerin derecesinin aşağıya çekildiğini kaydetti.
-Barçın
CTP Milletvekili Derim Barçın ise, Savcılık görüşünün kişiler makama atanmadan önce alınması gerektiğini söyleyerek, İskan, Harita ve Posta Dairesi Müdürlerine ilişkin de görüş istenip istenmeyeceğini sordu.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından yasa tasarısı oylanarak, oybirliğiyle kabul edildi.
Genel Kurul'da daha sonra Sayıştay Komitesi'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Hava Kurumu 1 Ekim 1991-30 Eylül 1997 Mali Yıllarına Ait Sayıştay Denetim Raporu okunarak milletvekillerinin bilgisine getirildi. Sayıştay Komitesi Başkanı Teberrüken Uluçay raporu okudu.
Genel Kurul'da raporun okunması ardından Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oylanarak, oybirliğiyle kabul edildi.
Cumhuriyet Meclisi bugünkü çalışmalarını tamamlandı. Meclis yarın saat 10.00’da Denetim göreviyle yeniden toplanacak.
Netflix, Warner Bros Discovery’yi satın alıyorStüdyo ve yayın platformunu Netflix’in, Warner Bros. Discovery (WBD) medya şirketini 82,7 milyar dolarlık işletme değerinden satın almak için bağlayıcı bir anlaşma yaptığı bildirildi.05 Aralık 2025 Cuma 20:30YAŞAM
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.