LTB'NİN NE KADAR BORCU KALDI?
Bizzat Harmancı açıkladı...

17 Mayıs 2016 Salı 14:11
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, sivil toplum örgütleriyle (STÖ) başlattığı görüşmeler çerçevesinde Genç İşadamları Derneği (GiAD) yöneticileriyle biraraya geldi.
LTB’den yapılan açıklamaya göre, GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı ve yönetim kurulu üyeleriyle LTB Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda görüşen Başkan Harmancı, GİAD yöneticilerine LTB’nin ekonomik yapısı başta olmak üzere idari yapısı, çalışma alanları, yeni dönemde gerçekleştirilen projeler ve önümüzdeki 2 yılda gerçekleştireceği çalışmalar hakkında bilgi verdi.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, başkent belediyesi olarak iş dünyası ile iyi ilişkiler içerisinde daha güzel bir şehri hep birlikte yaratabileceklerini ifade etti. STÖ’nün çalıştığı alanları daha iyi anlayabilmek ve belediye ile olan bağlantılarıyla ortak çalışma şekil ve yöntemlerini yerinde konuşabilmek adına bu görüşmelere başladıklarını kaydeden Başkan Harmancı, ekonomik alanda önemli bir STÖ olan GİAD ile çok faydalı projeler üretebileceklerini dile getirdi.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı kamuoyuna bilinçli bir şekilde oluşturulmaya çalışılan “yurttaşların sırtına ek vergi yükleniyor” algısının bir kurgu olduğunu belirterek, LTB’nin kendi dönemlerinde yurttaşlardan herhangi bir ek vergi ücreti almadığını bu ve benzeri söylemleri yapanların herhangi bir ek vergi uygulaması var ise bunun ispatlamakla mükellef olduğunu kaydetti.
Borç ne kadar düştü?
Belediyenin 22 aylık dönemdeki ekonomik gelişimini yazılı ve görsel verilerle açıklayan Harmancı, LTB’nin banka borcunun 29 milyon 464 bin TL’den 19 milyon 854 bin TL’ye düştüğünü söyledi.
Belediye idaresinin mali disiplini sağlayabilmek adına ciddi tedbirler aldığını ifade eden Harmancı yurttaşların en çok merak ettikleri konulardan biri olan belediyenin mali durumuyla ilgili şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışı içinde hareket ettiklerinin altını çizdi.
Her ay toplanan LTB Bütçe Komisyonu’nun yaptıkları toplantılarda aylık kesin hesapları değerlendirerek farklı tablolarla önümüzdeki aylara yönelik projeksiyonlar yaptıklarını anlatan Harmancı, bu aylık tabloların yıllık bütçesel planlamalara da çok büyük katkısı olduğunu da ifade etti.
Personel sayısının 900’den 854’e inmesinin sevindirici olduğunu kaydeden Harmancı personel giderlerinin fazlalığının mali disiplinin sağlanmasında olumsuz bir unsur olarak neredeyse olduğu yerde saydığını ve belediyenin ekonomik olarak normalleşmesi sürecinde tüm taraflarla akılcı çözümler/açılımlar bularak bu yapının sürdürülebilir bir şekle getirilmesinin zaruri bir durum olduğunu belirtti.
Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı primleri ve vergi borçları konusunda Kasım 2015’te geçirilen ve belediye çalışanlarının sosyal sigorta, ihtiyat sandığı ödemelerini zorunlu hale getiren yasanın, LTB’ye “1.7 milyon TL aylık ek yük” getirdiğini de söyleyen Harmancı, LTB’ye getirilen bu ek yükün oyunun tüm kurallarını değiştirdiğini vurguladı.
Harmancı, çalışanlara karşı tüm yükümlülüklerini yerine getiren bir belediye başkanı olarak yeni oluşan durumda belediyede çok boyutlu bir hale gelen sorunların Lefkoşa halkının huzuru için çok boyutlu bir dayanışma ile çözüme ulaştırılması gerektiğini de ifade etti.
Basketbol U14 Karmalarımız Türkiye’deBasketbol Federasyonu’na bağlı Levent U 14 kızlar ve U 14 erkekler karmalarımız, Türkiye Basketbol Federasyonu U 14 Bölge Şampiyonası’nda mücadelelerine başlıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:00BASKETBOL
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
Yeşil Barış Hareketi: İskele’de denize sıfır 21 dönüm orman rant uğruna yok ediliyorİskele’de denize sıfır 21 dönümlük orman alanının imar planına aykırı şekilde kiralandığını, planlama onayı ve inşaat ruhsatı verilmesine rağmen ağaç kesiminin yasak olduğu sahada yaklaşık 10 dönümlük ormanın tamamen söküldüğünü ifade etti.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:54İSKELE
Girne-Tatlısu anayolunda takla atan araç sürücüsü yaralandıGirne-Tatlısu Anayolu’nda dikkatsiz seyreden bir aracın kavşakta başka bir araçla çarpışması sonucu LJ 328 plakalı araç takla attı; sürücü Kemal Numan Mehmet, kaburga kırığıyla hastanede müşahede altına alındı.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:52KIBRIS
Girne’de 1 yaşındaki bebek yaşamını yitirdi!Girne’de mikrosefali hastası olan 1 yaşındaki Nafi Kocaman, ikametgâhlarında yaşamını yitirmiş halde bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 12:52KIBRIS
Zeki Çeler: Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayın; sandığı kurun, yargının yolunu açınTDP Genel Başkanı Zeki Çeler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yargı kurumlarının son birkaç yıl içinde iki milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis’e yazı gönderdiğini, ancak her iki talebin de geri çevrildiğini belirtti02 Şubat 2026 Pazartesi 12:47KIBRIS
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
Sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildiGüney Kıbrıs'ta sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildi02 Şubat 2026 Pazartesi 11:42GÜNEY KIBRIS
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gramı 6 bin 177 liradan işlem görüyorAltının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 6 bin 177 liradan işlem görüyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:39KIBRIS
Dolardan yeni rekor!Dolar rekor tazeledi02 Şubat 2026 Pazartesi 10:16KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.