LTB’DEN BAŞKENT LEFKOŞA’NIN SPORUNA KALICI DOKUNUŞ
LTB ile KTFF iş birliğinde hayata geçirilen projeyle, başkent Lefkoşa’ya futbol sahaları ve çok amaçlı spor tesisleri kazandırılıyor.

11 Temmuz 2025 Cuma 13:08
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), başkentin spor altyapısı ve futboluna kalıcı katkılar sunmak amacıyla başlattığı projeler kapsamında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile önemli bir iş birliği sürecine imza attı.
Gençlerin daha iyi koşullarda spor yapabilmesini hedefleyen bu girişim, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın çağrısına KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun olumlu yanıt vermesiyle somutlaşmaya başladı.
“HARMANCI VE SERTOĞLU ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ”
Geçtiğimiz hafta bir araya gelen Harmancı ve Sertoğlu, görüşmenin ardından ortak projeleri hayata geçirmek üzere harekete geçti. Bu doğrultuda, Kaymaklı bölgesinde belirlenen alanda ilk çalışmalar başlatıldı.
Proje kapsamında, başta 2 tane futbol sahası olmak üzere çeşitli sportif tesislerin inşa edilmesi planlanıyor.
Harmancı ve Sertoğlu başlatılan çalışmaları yerinde inceleyerek belediye yetkililerinden detaylı bilgi aldı.

HARMANCI: KTFF’NİN PROJEYE DAHİL OLMASININ HEM LTB HEM DE ÜLKE SPORU İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ VE KIYMETLİ
Harmancı, Lefkoşa’nın altyapı ve 18 yaş üzeri gençlerin bulunduğu takımlarının uzun süredir ihtiyaç duyduğu futbol sahaları için vakit kaybetmeden çalışmaları başlattıklarını belirtti. Başkan Harmancı, KTFF’nin projeye dahil olmasının hem LTB hem de ülke sporu için son derece önemli ve kıymetli olduğunu vurguladı.
“Öz kaynak yatırımı ile projeyi başlattık. Proje kapsamında futbol sahaları, karma kullanımlı voleybol sahası ve basketbol sahası, tenis kortları, padel sahası ile yürüyüş ve bisiklet yolları yer alıyor”
Projeye ilişkin teknik detayları da paylaşan Harmancı, ilk etapta LTB öz kaynakları ile alanın düzeltilip uygun seviyeye getirilmekte olduğunu söyledi. Bu sürece paralel olarak Spor Dairesi ile irtibata geçerek sulama sistemi kurulması ve çim tohumu temini konusunda girişimlerde bulunduklarını, ayrıca su teminiyle ilgili yürüttükleri çalışmaların olumlu sonuçlandığını ifade etti.
Projeye sponsorluk desteği veren bir şirketle de anlaşma sağlandığını belirten Harmancı, bu destekle birlikte portatif tribünler, soyunma odaları, karma kullanımlı voleybol ve basketbol sahası, tenis kortları ve padel sahası inşa edileceğini, aynı zamanda yürüyüş ve bisiklet yollarının da projeye dahil edileceğini açıkladı.
Konuşmasının sonunda hedeflerinin projeyi en kısa sürede tamamlayarak Lefkoşa’ya kazandırmak olduğunu söyleyen Harmancı, tüm paydaşlarla birlikte, sorumluluk ve kararlılıkla projeyi başkent Lefkoşa’ya hep beraber kazandıracaklarını kaydetti.
Kuzey Kıbrıs'ta hayat duracak! Grev kaç gün sürecek? Sınavlar yapılabilecek mi? Sağlık hizmetleri duracak!Kuzey Kıbrıs'ta hayat duracak! Grev kaç gün sürecek? Sınavlar yapılabilecek mi? Sağlık hizmetleri duracak!29 Mart 2026 Pazar 21:00KIBRIS
Şap krizi hellimi vurduGüney Kıbrıs’ta şap hastalığı nedeniyle küçükbaş hayvan sayısındaki düşüş, “Menşei İsmi Korumalı Ürün” hellimde zorunlu yüzde 51 süt oranının karşılanmasını riske attı. Üreticiler ise bu oranın yüzde 20’ye çekilerek güncellenmesini önerdi.29 Mart 2026 Pazar 15:10KIBRIS
Meclis Genel Kurulu toplanacakMeclis Başkanı Ziya Öztürkler başkanlığındaki 39’uncu birleşimin saat 10.00’da yapılması bekleniyor.29 Mart 2026 Pazar 14:35KIBRIS
Seçimsiz TDP Kurultayında PM'de görev alacaklar belirlendi, işte tam listeKurultayda TDP’nin yeni Parti Meclisi üyeleri de belirlendi.29 Mart 2026 Pazar 14:19KIBRIS
Washington Post- ABD, İran'da 'haftalarca' sürecek kara operasyonlarına hazırlanıyorWashington Post'a göre, Başkan Donald Trump henüz Savaş Bakanlığı'nın işgal planlarından hiçbirini onaylamadı.29 Mart 2026 Pazar 13:28ORTADOĞU
Çeler yeniden genel başkan seçildiToplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) 9. Olağan Kurultayı bugün The Paradise Park’ta yapıldı29 Mart 2026 Pazar 12:47KIBRIS
Girne-Tatlısu Anayolu’nda Trafik Kazası: 3 Yaralı29 Mart 2026 tarihinde saat 06.30 sıralarında, Girne-Tatlısu Anayolu’nun 15-16’ncı kilometreleri arasında meydana gelen trafik kazasında üç kişi yaralandı.29 Mart 2026 Pazar 12:45KIBRIS
Dikkat saati karıştırmayınYaz saati uygulaması başladı: Saatler 1 saat ileri alındı29 Mart 2026 Pazar 11:52KIBRIS
Komşusunu bacağından vurdu, İşte detaylar...Gönyeli’de meydana gelen “Patlayıcı Madde Tasarrufu, Vahim Zarar ve Meskun Mahalde Ateş Etme” suçlarıyla ilgili tutuklanan T.A., mahkemeye çıkarıldı.29 Mart 2026 Pazar 11:49LEFKOŞA
BY Genel Sekreteri Nazlı’dan hükümete 8 maddelik tasarruf çağrısıBağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Cansu N. Nazlı, kamu bütçesindeki açıkların emekçilerden kesinti yapılarak değil, ayrıcalıklı kesimlere tanınan imtiyazların kaldırılmasıyla giderilebileceğini belirtti.29 Mart 2026 Pazar 11:44KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.