LEFKE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ PLATFORMU: LEFKE GAZİ LİSESİ MEVCUT YERİNDE KALMALI
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Lefke Gazi Lisesi’nin mevcut yerinde kalarak, ihale süreçlerinin bir an önce tamamlanmasını ve yeni okul binalarının planlanarak derhâl inşaatına başlanmasını talep etti.

19 Aralık 2025 Cuma 13:58
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Lefke Gazi Lisesi’nin mevcut yerinde kalarak, ihale süreçlerinin bir an önce tamamlanmasını ve yeni okul binalarının planlanarak derhâl inşaatına başlanmasını talep etti.
Milli Eğitim Bakanlığı’na, “Laf değil, icraat odaklı çalışma” çağrısı yapan Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye ve gerekli katkıyı sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, çağrılarının sonuçsuz kalması hâlinde, tüm paydaşlarla eylemler dizisinin ilkini Başbakanlık önünde başlatacaklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı önüne kadar devam edeceklerini kamuoyuyla paylaştı.
11 sivil toplum örgütünden oluşan Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Lefke Gazi Lisesi konusunda açıklama yaptı.
Çocukların daha fazla belirsizliğe ve konteyner sınıflara mahkûm edilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, “Lefke’den bakanlığa açık ve son çağrımızdır; okul yerinde kalsın, gelecek inşa edilsin” ifadelerine yer verildi.
Bakanlığın, daha önce gündeme getirdiği ancak vazgeçilen Lefke Gazi Lisesi’nin başka bir yere taşınması konusunu yeniden gündeme getirmesi eleştirilen açıklamada, “Konu, Lefke için geri dönülmez bir yıkım anlamına gelmekte ve madencilik lobisine hizmet etmektedir.” denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“2022 yılından itibaren üç senedir bölge okulları ile ilgili yapılması gerekenleri dile getirdikleri ve Lefke Gazi Lisesi’nin (LGL) kolej bölümünün açılmasının ardından, okulun geleceğe taşınabilmesi için zorunlu olan sınıf ihtiyacını; bölge sivil toplum örgütleri olarak bizler ve Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği sayısız kez gündeme getirmiş bulunmaktayız.
Süreci sağlıklı bir şekilde yönetemeyen Milli Eğitim Bakanlığı, kendi sorumluluğunu örtmek amacıyla sürekli sivil toplum örgütlerini, Anıtlar Yüksek Kurulu’nu (AYK) ve Lefke Belediyesi’ni suçlamaktadır.
Bakanlığa, bu yanlış ve kabul edilemez üslubundan vazgeçmesi ve bir an önce somut adımlar atması yönündeki çağrımızı kamuoyu önünde son kez yineliyoruz.”
Çocukların daha fazla belirsizliğe ve konteyner sınıflara mahkûm edilmesinin kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada, okulun, öğrenci mutluluğu ve eğitim kalitesi esas alınarak, mevcut alanında yeni inşaatlarla en sağlam ve en güçlü şekilde vakit kaybedilmeden yeniden yapılandırılması gerektiği kaydedildi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yıllardır Lefke bölge halkının eğitim konusundaki talepleri görmezden gelinerek, konunun farklı noktalara çekilmek istediği ileri sürülen açıklamada şunlara yer verildi:
“Lefke Gazi Lisesi ve Lefke Türk Maarif Koleji’nde maalesef yıllardır okul sekreteri kadrosunu boş tutan ve bu okullara resmî bir görevli ataması yapmayan Milli Eğitim Bakanı’nın, Lefke ilçesine verdiği önemin ve ciddiyetin düzeyi buradan anlaşılmaktadır.
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu’nun ve Okul Aile Birliği’nin tüm yapıcı çağrılarının sonuçsuz kalması hâlinde, bütün paydaşlarla birlikte eylemler dizisinin ilkini Lefkoşa’da Başbakanlık önünde başlatacağımızı ve Milli Eğitim Bakanlığı önüne kadar devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
DAÜ-SEN: Bir Bakan Kaç Kere Yanılabilir ve Yanıltabilir"Sayın Nazım Çavuşoğlu 7 ay önce tüm DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) üyelerini görevden almak için büyük bir çaba göstermiş ve mali sorunları bu değişiklikle çözeceğini iddia etmişti."23 Eylül 2026 Çarşamba 15:21KIBRIS
Arıklı'dan Üstel'e HavaYolu salvosu! Sebep; “KTHY yi UBP batırdı, YDP yeniden kurdu” denilmesinYDP genel Başkanı Erhan Arıklı Ünal Üsteli topa tuttu...23 Eylül 2026 Çarşamba 15:09KIBRIS
Erhürman, temaslarda bulunmak üzere bugün New York’a gidiyorCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, BM Genel Kurulu Açılış Haftası kapsamında New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile görüşecek23 Eylül 2026 Çarşamba 08:58KIBRIS
Bugün ve perşembe yağmur bekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün ve perşembe günü yer yer kısa süreli hafif sağanak ve fırtınamsı rüzgar beklendiğini açıkladı.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:57HAVA DURUMU
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı? 23 Eylül 2026 Çarşamba23 Eylül 2026 Çarşamba 08:52KIBRIS
Vicdani retçi Hasan Rahvancıoğlu cezaevi yolunda!Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi “Kanatlı – Türkiye (2024)” kararında, Kıbrıs’ın kuzeyinde vicdani ret hakkının tanınmamasını hak ihlali olarak değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi ve Askeri Yargıtay kararlarında da vicdani ret hakkı açıkça tanındı.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:42KIBRIS
Futbolun Sağlığı Yeni Sezonda da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Güvencesinde!Sponsorluk kapsamında geçen sezon 2 bin 260 hasta başvurusu karşılandı; 1.700’ün üzerinde görüntüleme işlemi ve 52 ameliyat gerçekleştirildi.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:32YAŞAM
CMIRS Anketine göre CTP açık ara önde... Tek Başına iktidara doğru...İşte sonuçlar...6 Aralık seçimlerine doğru anketler açıklanamaya başlandı... CMIRS Anketinde de CTP açık ara önde çıktı... Vatandaş tek başına iktidar istiyor.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:20KIBRIS
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol 41. Dönem Raporunu Meclis Başkanı Ziya Öztürkler'e sundu.Varol, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası’nın 16. maddesinin 1. fıkrası uyarınca hazırlanan 1 Ocak 2026 – 30 Haziran 2026 (birinci altı aylık) 41. Dönem Raporunu KKTC Meclis Başkanı Ziya Öztürkler’e sundu.22 Eylül 2026 Salı 22:46KIBRIS
TDP'den Üstel'e: "Uzay üssü kuracağız" göndermesi!TDP Genel Sekreteri Redif Ekinci katıldığı TV programında TDP'nin uzay üssü kuracağını, KTHY açıklaması ile hükümetin insanları aptal yerine koyduğunu belirtti. Bunun olacak iş olmadığını belirtti.22 Eylül 2026 Salı 22:17KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.