LEFKE GAZİ LİSESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ, OKULUN TAŞINMASINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAĞDAŞ BİNALAR AYNI KAMPÜSE İNŞA EDİLMELİ
Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği, okulun mevcut kampüsünden taşınacağı yönündeki açıklamasına karşı çıkarak, öğrencilerin konteyner sınıflardan kurtarılmasını ve okulun kendi yerinde kalıcı binalarla güçlendirilmesini talep etti.

18 Aralık 2025 Perşembe 11:39
Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği, Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan ve okulun mevcut kampüsünden taşınacağına ilişkin açıklamaya tepki gösterdi.
Okul Aile Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kararın kendilerini “derin bir kaygı ve öfkeye sevk ettiği” ifade edildi. Açıklamada, Lefke Gazi Lisesi’nin bazı binalarının yıkılmak üzereyken Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından koruma altına alındığı, bu nedenle “çürük ve kullanılamaz durumdaki binaların yıkımının engellendiği” hatırlatıldı. Bu süreçte velilere ve kamuoyuna, aynı kampüs içerisinde “yeni ve güvenli okul binaları inşa edileceğinin açıkça ifade edildiği” belirtildi.
Ancak gelinen noktada bu sözlerin tutulmadığı savunulan açıklamada, öğrencilerin “aylarca konteyner sınıflarda, sağlıksız ve geçici koşullarda eğitim görmek zorunda bırakıldığı” kaydedildi. Açıklamada, çözüm üretmek yerine okulun taşınmasının gündeme getirilmesine tepki gösterildi.
Okul Aile Birliği, yaşanan durumu “bir planlama hatasının, idari ihmallerin ve yıllardır çözülemeyen bir sorunun bedelinin öğrencilere ve Lefke halkına ödetilmesi” olarak nitelendirdi. Açıklamada, “Lefke Gazi Lisesi’nin taşınması çözüm değil, sorumluluktan kaçıştır. Sorun kampüs değil, sorunu yönetemeyen anlayıştır” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği Yönetimi olarak talepler şu şekilde sıralandı:
Okulun mevcut kampüsünde kalması, güvenli, çağdaş ve kalıcı binaların derhal inşa edilmesi ve öğrencilerin “konteyner sınıflardan bir an önce kurtarılması.”
Bu taleplerin karşılık bulmaması halinde, “sivil toplum örgütleri, bölge milletvekilleri ve Lefke halkı ile birlikte tüm demokratik hakların kullanılacağı, gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapılacağı” kamuoyuna duyuruldu.
Açıklamada ayrıca, “Eğitim geçici çözümlerle, günü kurtaran kararlarla yönetilemez. Lefke Gazi Lisesi kendi kampüsünde kalacaktır” denildi.
Okul Aile Birliği'nin açıklamasının tamamı şu şekilde:
Sorunu Çözmek Yerine Okulu Taşımak Kabul Edilemez!
Milli Eğitim Bakanı tarafından bugün yapılan, Lefke Gazi Lisesi’nin mevcut kampüsünden taşınacağına dair açıklama, okul aile birliği olarak bizleri derin bir kaygı ve öfkeye sevk etmiştir.
Bilindiği üzere, Lefke Gazi Lisesi’nin bazı okul binaları yıkılmak üzereyken, bu yapılar Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından koruma altına alınmış, böylece çürük ve kullanılamaz durumdaki binaların yıkımı engellenmiştir. Bu süreçte velilere ve kamuoyuna, aynı kampüs içerisinde yeni ve güvenli okul binaları inşa edileceği açıkça ifade edilmiştir.
Ancak bugün gelinen noktada, bu sözler tutulmamış; öğrencilerimiz aylarca konteyner sınıflarda, sağlıksız ve geçici koşullarda eğitim görmek zorunda bırakılmıştır.
Şimdi ise çözüm üretmek yerine, okulu yerinden etmek gündeme getirilmiştir.
Açıkça ifade ediyoruz:
Bu durum bir planlama hatasının, idari ihmallerin ve yıllardır çözülemeyen bir sorunun bedelinin öğrencilere ve Lefke halkına ödetilmesi anlamına gelmektedir.
Lefke Gazi Lisesi’nin taşınması çözüm değil, sorumluluktan kaçıştır.
Sorun kampüs değil, sorunu yönetemeyen anlayıştır.
Bizler, Lefke Gazi Lisesi Okul Aile Birliği Yönetimi olarak;
Okulumuzun mevcut kampüsünde kalmasını,
Güvenli, çağdaş ve kalıcı binaların derhal inşa edilmesini,
Öğrencilerimizin konteyner sınıflardan bir an önce kurtarılmasını
talep ediyoruz.
Bu taleplerimiz karşılık bulmadığı takdirde, sivil toplum örgütleri, bölge milletvekilleri ve Lefke halkı ile birlikte tüm demokratik haklarımızı kullanacağımızı, gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacağımızı kamuoyuna açıkça duyururuz.
Eğitim geçici çözümlerle, günü kurtaran kararlarla yönetilemez.
Lefke Gazi Lisesi kendi kampüsünde kalacaktır.
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyorTeminat gereksinimlerinin artırılması ve Trump'ın Federal Rezerv adayıyla ilgili politikaların beklenmesi nedeniyle altın fiyatlarında büyük bir zorunlu satış dalgası yaşandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:00PARA BORSA
Yalancı bahar geliyor...Hava hafta boyunca parçalı bulutlu, sıcaklık 22 dereceye kadar çıkacak02 Şubat 2026 Pazartesi 15:58HAVA DURUMU
Sıla Usar İncirli: 26 Nisan için erken seçim önerisi sunacağızCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Meclis’te yaptığı konuşmada hükümeti “devlete itibar suikastı” yapmakla suçlayarak, yaşanan çöküş ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa ve 26 Nisan için erken seçim çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:56KIBRIS
Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandumu işaret ettiBaşbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:55KIBRIS
Juju yeniden mahkemedeUBP Gine Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Ünal Juju, sahte diploma soruşturması kapsamında yeniden mahkemeye çıkarıldı02 Şubat 2026 Pazartesi 15:54KIBRIS
Gazze'nin Refah Sınır Kapısı yeniden açıldıGazze ile Mısır arasındaki önemli sınır kapısı Refah, bugün resmen yeniden açıldı. İnsani yardımların Gazze'ye geçişi planlanıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:51ORTADOĞU
Basketbol U14 Karmalarımız Türkiye’deBasketbol Federasyonu’na bağlı Levent U 14 kızlar ve U 14 erkekler karmalarımız, Türkiye Basketbol Federasyonu U 14 Bölge Şampiyonası’nda mücadelelerine başlıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:00BASKETBOL
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.