LAÜ’DE MEZUNİYET COŞKUSU: 1768 ÖĞRENCİ DİPLOMALARINI ALDI
Lefke Avrupa Üniversitesi’nin 2024–2025 Akademik Yılı mezuniyet töreni, 19 Haziran’da Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

21 Haziran 2025 Cumartesi 18:16
LAÜ’de mezuniyet çoşkusu yaşandı
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 2024-2025 Akademik Yılı mezunları 19 Haziran 2025 tarihinde düzenlenen görkemli törenle diplomalarını aldı. Tören, Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu’nda saat 19:00’da mezunların yerlerini alması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmalarıyla başladı.
LAÜ mezuniyet gecesi yoğun katılım ile gerçekleşti
Törene, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, Lefke Kaymakamı Cemal Orakçıoğlu, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Milletvekili Fırtına Karanfil ile diğer onur konukları katıldı. LAÜ bu yıl ön lisans, lisans, lisansüstü ve doktora programlarından 1768 mezun verdi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, mezun olan öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Öztürkler konuşmasında, eğitim sürecini başarıyla tamamlayan gençleri tebrik ederek, onların sevincini, heyecanını ve gururunu hep birlikte paylaştıklarını dile getirdi. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin birlikte eğitim gördüğü, kültürlerin buluştuğu ve evrensel değerlerin yeşerdiği bir üniversitenin mezuniyet töreninde olduklarına değinen Öztürkler, öğrencilerin bu topraklarda aldığı eğitimin, yalnızca bireysel kariyerlerine değil; topluma, ülkelerine ve insanlığa sunacakları katkılara da temel teşkil edeceğini söyledi. Öztürkler Lefke Avrupa Üniversitesi’nin mezunlarının aldıkları eğitimle geleceği inşa edip gelecek nesillere ışık olacaklarını ifade ederek, üniversite rektörü, mütevelli heyeti, akademisyenleri ile birlikte yapılan çalışmalarla Lefke Avrupa Üniversitesi’nin hem batının hem de KKTC’nin incisi haline getirildiğine işaret etti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da Lefke Avrupa Üniversitesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 22 üniversitesinin içerisinde çıtayı sürekli yükselten ve Türkiye Cumhuriyeti’nin üniversiteleri arasında da iyi bir yerde olan güzide bir kurum olduğunu kaydederek, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin kurulduğu 1990 yılından bugüne bir başarı hikayesi yarattığını söyledi. Lefke Avrupa Üniversitesi mezunlarının elinde altın bilezik olduğunun altını çizen Arıklı, mezunların Lefke Avrupa Üniversitesi’nden mezun olmanın ayrıcalığı ve bunun sorumluluğu ile hareket etmesini ve ülkelerini sevmelerini istedi.
Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın da törendeki konuşmasında, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin kendisini sürekli geliştirme yolunda hızla ilerleyen çok değerli bir üniversite olduğunu ifade ederek, adanın batısında güzide bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çekti. LAÜ’nün uluslararası akreditasyon süreçlerinde hızla ilerlediğini ve QS 2026 Dünya Üniversiteler Sıralamasında elde etmiş olduğu başarının YÖDAK için son derece memnuniyet ve gurur verici bir başarı olduğunu dile getirdi. Dünya üniversiteleri ile uluslararası alanda rekabet edebilen KKTC üniversitelerini kutlayan Hocanın, LAÜ mezunlarına seslenerek, yeni hayatlarında başarılar diledi.
Lefke Avrupa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Öztürk de Lefke Avrupa Üniversitesi’nin özelde Lefke’nin genelde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin onur ve gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, son yıllarda üniversitenin en çok tercih edilen üniversitelerden olduğunu ve giderek zirveye tırmandığını ifade etti. LAÜ’nün QS 2026 Dünya Üniversiteler Sıralamasında elde etmiş olduğu başarıdan söz eden Öztürk, LAÜ’nün gurur verici bir noktaya geldiğini ifade etti ve bu başarıda emeği geçen LAÜ rektörü ve tüm çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Ayrıca , Lefke Avrupa Üniversitesi mezunlarına gurur duyulacak bir üniversiteden mezun olduklarını söyleyen Öztürk, mezunlara yeni hayatlarında başarılar diledi.
- Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en köklü üniversitelerinden olduğuna dikkati çekerek, LAÜ mezunlarının aldıkları eğitimle kendi ülkelerinin gelişmesinde önemli roller üstleneceklerini söyledi. Yükselen 32. dönem mezunlarını taçlandırdıkları bu özel günde ikinci büyük mutluluğu ve gururu yaşadıklarını belirterek, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin on yılı aşkın bir süredir belirlenen gerçekçi ve doğru hedeflerle uygulanan başarılı stratejiler sonucunda 19 Haziran 2025 tarihinde açıklanan QS 2026 Dünya Üniversiteler Sıralamasında 8467 üniversite içerisinden sıralamaya girmeyi başardığını söyledi. Yükselen, 1501 üniversitenin yer aldığı listeye 851-900 bandından giren LAÜ’nün, sayısı 200’ü aşan Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri arasında ilk 11’de yer aldığını ifade etti. Yükselen, bu başarının tüm LAÜ ailesi için çok çalışmanın, azmin ve istikrarın bir ödülü olarak değerlendirildiğini vurguladı.
Mezun öğrenciler adına konuşan Murat Kanık ve yabancı öğrenciler adına konuşan Aishah Ayomide Mabayoje de çağdaş ve kaliteli eğitim veren Lefke Avrupa Üniversitesi’nden mezun olmanın gururunu yaşadıklarını belirttiler. Kendilerine eğitim hayatları boyunca destek olan akademisyenlerine ve ailelerine teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından onur konuklarının üstün başarı gösteren öğrencilere diploma ve ödüllerinin takdimi ile devam eden tören programında, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca heyecanla beklediği kep atımı ve havai fişek gösterisi yer aldı. Tören, veliler ve mezun öğrenciler onuruna düzenlenen kokteyl ile son buldu.
Üstel : Trollere ihtiyacım yok!1991’den 2026’ya uzanan siyasi hayatım boyunca ve son dört yıldır Başbakan olarak görev yaptığım süre içerisinde, yönlendirmelere ve trol hesaplara hiçbir zaman ihtiyaç duymadım.23 Mart 2026 Pazartesi 19:36KIBRIS
Stres cildimizi de mahvediyor: Egzama alevlenmesine neden oluyorAraştırmalar, psikolojik stresin ciltteki iltihaplanmayı nasıl tetiklediğini ortaya koydu. Yeni araştırma stresin, egzama alevlenmelerini arttırdığını ortaya koydu.23 Mart 2026 Pazartesi 18:54YAŞAM
Barçın açıkladı "Troll Juju Butik"de çalışıyor dedi çekleri gösterdi!Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Devrim Barçın, geçtiğimiz hafta gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda kamu kaynaklarının kullanımı, “trol” iddiaları ve belgeler üzerinden yürüyen tartışmalara dikkat çekmişti.23 Mart 2026 Pazartesi 18:33KIBRIS
LTB Yol Kapama DuyurusuSürücülerin trafik işaret ve yönlendirmelerine dikkat etmeleri önemle rica olunur.23 Mart 2026 Pazartesi 18:29LEFKOŞA
Selpak ve Solo 600 milyon dolara satıldıEczacıbaşı Holding Selpak ve Solo markalarının üreticisi Sanipak şirketini 600 milyon dolara (yaklaşık 26,6 milyar lira) sattı.23 Mart 2026 Pazartesi 18:00TÜRKİYE
Hasan Erçakıca: Seçim Haziran geçmeden olacakHükümet seçim kapanına girdi. Haziran ayına kadar oluşacak hayat pahalılığının %50 olmasından korktular ve ilk üç aylık artışı maaşlara yansıtarak sonrasını dondurma kararı aldılar. Pahalılığı baskı altına alacak tedbirler yerine eldeki kaynakları maaş ar23 Mart 2026 Pazartesi 17:27KIBRIS
Çobanoğlu: Ormanlar ranta açılıyor, yasa iptal edilmeliÇobanoğlu, orman arazilerinin bu ölçekte yatırım ve kullanım alanına dönüştürülmesinin “geri dönüşü olmayan bir ekolojik tahribat” anlamına geldiğini vurgulayarak, yasa değişikliğinin derhal iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.23 Mart 2026 Pazartesi 17:23KIBRIS
Karpaz'da minibüs ile bir araç çarpıştı: 6'sı çocuk 7 kişi yaralandıAvtepe-Kuruova Anayolu’nda minibüs ile salon aracın çarpışması sonucu biri sürücü 7 kişi yaralandı, yaralıların tedavisi Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde sürüyor.23 Mart 2026 Pazartesi 17:20KIBRIS
Alkollü sürücü kaza yaptı2 kişi yaralandı23 Mart 2026 Pazartesi 17:19KIBRIS
Meteoroloji Dairesi: Yağışlı hava hafta boyunca sürecekMeteoroloji Dairesi, 24-30 Mart tarihleri arasında sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı, hava sıcaklıklarının hafta ortasından itibaren 20-23 dereceye yükseleceği belirtildi.23 Mart 2026 Pazartesi 16:55KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.