LAÜ’DE 2023-2024 MEZUNİYET COŞKUSU
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), 2023-2024 Akademik Yılı mezunlarını 13 Haziran 2024’te düzenlenen görkemli törenle uğurladı. Törene önemli isimler katıldı ve mezunlar diplomalarını almanın sevincini yaşadı.

17 Haziran 2024 Pazartesi 10:39
LAÜ’de diploma sevinci yaşandı
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 2023-2024 Akademik Yılı mezunları 13 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen görkemli törenle diplomalarını aldı. Tören, Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu’nda saat 19:00’da mezunların yerlerini alması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmalarıyla başladı.
LAÜ mezuniyet gecesi yoğun katılım ile gerçekleşti
Törene, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, milletvekilleri ile diğer onur konukları katıldı. LAÜ bu yıl ön lisans, lisans ve lisansüstü programlardan 1752 mezun verdi.
Arıklı: LAÜ benim için gerçekten büyük bir öneme haiz
Törendeki konuşmasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “LAÜ benim için gerçekten büyük bir öneme haiz. LAÜ şu anda KKTC’deki üniversitelerden en başarılı, huzur, sükunun ve hiçbir problemin yaşanmadığı bir üniversite. LAÜ’nün KKTC’ye kazandıracağı daha çok şeyler var. LAÜ’nün başarılı çalışmalarından dolayı LAÜ Yönetimini, Rektörünü ve çalışanlarını kutluyorum” diyerek sözlerinin devamında öğrencilere seslendi. Arıklı, “Değerli öğrenciler bugün yeni bir hayata başlıyorsunuz. Bu üniversitede kazanacağınız deneyimler, özgüven ve elde ettiğiniz diploma size hayatınızda çok büyük destek olacak ve eminim ki LAÜ’yü nasıl başarı ile bitirdiyseniz bundan sonraki hayatınızda karşılaşacağınız sıkıntıları da aynı başarı ile çözeceksiniz ve kendinize yeni bir hayat kuracaksınız. LAÜ’yü tercih ettiğiniz için size ve sizleri okutan ailelerinize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Hocanın: KKTC’nin yükseköğrenim alanı yaklaşık 40 yıldır iyi üniversitelerin katkısıyla çok iyi bir duruma geldi
Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın da törendeki konuşmasında, “Burada olmaktan son derece memnuniyet duymaktayım. KKTC’nin yükseköğrenim alanı yaklaşık 40 yıldır iyi üniversitelerin katkısıyla çok iyi bir duruma geldi. Eğitimde kalite ve araştırma yönünde önemli gelişmeler kaydetti. Dolayısıyla, yükseköğrenim alanımızın daha da ileriye gitmesi için elbette ki tüm üniversitelere, akademik personele ve denetçi kuruluş olarak bizlere görevler düşmektedir. Biz de bu görevlerimizi layıkıyla yapmak için gerekli çalışmaları sürdüreceğiz” diyerek değerli mezunlara yeni hayatlarında başarılar diledi.
Öztürk: LAÜ’deki görevimden büyük onur ve gurur duyuyorum
LAÜ’de 3 buçuk yıldır görevde olduğunu belirten LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Öztürk ise, hayatında birçok görev icra ettiğini LAÜ’de geçirmekte olduğu dönemi bütün görevlerinin üzerinde görerek büyük onur ve gurur duyduğunu ifade etti. Öztürk mezunlara seslenerek, “Sizlerin de mezun olduğunuz bu güzide üniversitemizden hayata atılırken eminim ki ileriki günlerde iyi ki Lefke Avrupa Üniversitesi’nde eğitim görmüşüm diyeceğinizi ümit ederek hepinizi yeni yaşamınızda yeni yolculuğunuzda mutlu olacağınız işler yapmak dileğiyle uğurluyoruz. Yolunuz açık olsun. Hepiniz bizim birer fahri temsilcimiz olun” dedi.
Yükselen: LAÜ KKTC’nin son yıllarda en fazla güvenilen üniversitesi olarak öne çıkmaktadır
LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen konuşmasında, “Ülkelerimizin ve hepimizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlere yapılan yatırımın, yatırımların en önemlisi olduğunun bilinciyle, bugüne kadar mezun ettiğimiz 75 farklı ülkeden 23000’in üzerinde nitelikli mezunlarımıza bu yıl da 31. Dönem mezunlarını ekliyoruz. Sevinç ve gurur dolu bu günde, bizlerle birlikte olduğunuz ve mutluluğumuzu paylaştığınız için siz değerli konuklara şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Prof. Dr. Yükselen, LAÜ’nün gerçekçi ve doğru hedeflere yönelik uygulanan başarılı stratejiler sonucunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin son yıllarda en fazla güvenilen üniversitelerden bir tanesi olarak öne çıktığını belirterek, “Büyük ideallerle, büyük hedefler koyarak çıktığınız bu yolculuğa bir LAÜ mezunu olarak bir adım önde başlayacağınıza, kendiniz, aileniz ve toplumunuz için önemli başarılar elde edeceğinize olan inancım tamdır” dedi.
Mezunlar LAÜ ailesine teşekkürlerini ilettiler
Mezunlar adına konuşan İnci Yüzgülen ve Ifeoluwa Sımeon Adebowale de LAÜ’lü olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, kendilerine eğitim hayatları boyunca destek olan akademisyenlerine ve ailelerine teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından onur konuklarının üstün başarı gösteren öğrencilere diploma ve ödüllerinin takdimi ile devam eden tören programında, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca heyecanla beklediği kep atımı ve havai fişek gösterisi yer aldı. Tören, veliler ve mezun öğrenciler onuruna düzenlenen kokteyl ile son buldu.
Netflix, Warner Bros Discovery’yi satın alıyorStüdyo ve yayın platformunu Netflix’in, Warner Bros. Discovery (WBD) medya şirketini 82,7 milyar dolarlık işletme değerinden satın almak için bağlayıcı bir anlaşma yaptığı bildirildi.05 Aralık 2025 Cuma 20:30YAŞAM
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.