LAPTA BELEDİYESİ KALİTE BELGESİ ALDI

27 Ocak 2016 Çarşamba 10:24
Lapta Belediyesi, bir süredir yürüttüğü “Turizm Yoluyla Bölgesel kalkınma ve Kapasite Geliştirme Projesi” kapsamında ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi sertifikası aldı.
Lapta Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre belediyeye sertifikası bugün Lefkoşa Belediyeler Birliği Binası'nda gerçekleşen törenle takdim edildi.
Törene, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Avrupa Birliği Program Destek Ofisi Başkanı Michaela Foresti, Sistemer Akdeniz Bölge Sorumlusu Ümit Özer Akyıldızlar ile Lapta Belediyesi yönetimi katıldı.

NAMSOY: ISO-9001 “BELGESİNİ HAK ETTİK”
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Lapta Belediyesi'nin.yaklaşık bir yıldır yürütmekte olduğu ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi standardına uyum çalışmalarının sonucu olarak, 7 Ocak tarihinde yapılan dış denetim sonucu, belediyenin ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi sertifikası almaya hak kazandığını vurguladı.
Namsoy, ayrıca bu belgeyi kazanmalarına yardımcı olan ve emeği geçenlere teşekkür etti ve Lapta Belediyesi ile bölgeye hayırlı olmasını diledi.
“PROJE 2.5 YIL SÜRECEK”
Fuat Namsoy konuşmasında ayrıca “Turizm Yoluyla Bölgesel kalkınma ve Kapasite Geliştirme Projesi” hakkında bilgi verdi.
Çalışmanın 2,5 yıl sürecek faaliyetlerden oluşan katılımcı bir proje olduğu belirten Namsoy, Management Centre, TEP-DER, AKÇEV-DER ve kurumların işbirliğinde yürütüldüğünü kaydetti.
Namsoy, proje çerçevesinde Akdeniz köyündeki okul binasının "Doğa Müzesi" olarak düzenlenmesi, turizm enformasyon binası, eko-park ve 6 kişilik gönüllü kaplumbağa gözlemcisinin kalabileceği konaklama yeri ve bölge halkına yönelik İngilizce kurslarına ilişkin çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Fuat Namsoy, el işi kursları, eko-turizm ve markalaşma eğitimleri, bölgesel tarihi ve kültürel miras envanterinin çıkarılması çalışmalarına hız verileceğini belirtti.
“HİBE PROGRAMI UYGULAMASI YAPILACAK “
Namsoy, projenin bir diğer önemli unusrunun ise stratejik plan hedeflerine uyumlu olacak şekilde, bölgedeki sivil toplum örgütlerine yönelik belediye tarafından hibe programı uygulamasının başlatılacağının altını çizdi.
Lapta Belediyesi'nin diğer çalışmalarına da değinen Namsoy, KADEM tarafından 500 kişi ile bölgesel memnuniyet ve ihtiyaç anketinin gerçekleştirildiğini, 8 kez odak grup toplantıları yapıldığını ve Malta’ya çalışma gezisi düzenlendiğini belirtti.
Namsoy, son olarak da bölge muhtarları, sivil toplum örgütü, bölgede işletme sahipleri ve ilgili bakanlık yetkilileriyle 2 gün süren "Stratejik Planlama Çalıştayı" gerçekleştirildiğini söyledi.
FORESTİ “İNSANLAR MUTLU VE REFAH İÇİNDE YAŞAYACAK”
Avrupa Birliği Program Destek Ofisi Başkanı Michaela Foresti de yaptığı konuşmada, Lapta belediyesi'ni halka yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ettiklerini söyledi.
Çalışmaların kendilerini heyecanlandırdığı ve sevindirdiğini dile getiren Foresti, Lapta Belediyesi'nin almaya hak kazandığı ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi sertifikası sayesinde, ulaştığı yüksek standartlarla bölge halkına daha kaliteli hizmet verebileceğini kaydetti.
Sistemer Akdeniz Bölge Sorumlusu Ümit Özer Akyıldızlar da kalite, müşteri memnuniyeti, vatandaş odaklı belediyecilik hedefleri ve bu yolda yaptığı çalışmalarla Lapta Belediyesi'nin ISO-9001: 2008 belgesi almayı hak ettiğini kaydetti.
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
Erhürman: Bizim nihai hedefimiz Kıbrıs sorununun çözülmesidirCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'nda 100 Gün" konulu basın toplantısında, Crans Montana’dan bugüne, sekiz senede, Kıbrıs sorunu konusunda anlamlı denilebilecek bir görüşme süreci yaşanmadığını kaydetti.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:14KIBRIS
Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Mihalache’yi kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Sorin-Dan Mihalache ile bir araya gelerek güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ da hazır bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:13KIBRIS
Çin Devlet Başkanı Şi'den yuan için rezerv para çağrısıÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin yuanının uluslararası ticarette yaygın kullanılan ve rezerv para statüsü kazanan güçlü bir para birimi haline gelmesi çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:27PARA BORSA
Trump: Kanada 51’inci, Grönland 52’nci eyalet olabilirABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenen Alfalfa Club etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kanada’yı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmak istediğini, Grönland’ın 52’nci, Venezuela’nın ise 53’üncü eyalet olabileceğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:26AMERİKA
CTP, erken seçim karar önerisi, seçim 26 Nisan'da...Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine ilişkin karar önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:07KIBRIS
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.