KUZEY KIBRIS TURKCELL’E ‘DÜNYA REKORU’ TEŞEKKÜRÜ
“Teknoloji desteği sunmaktan mutlu olduk”

09 Ağustos 2015 Pazar 21:15
Kıbrıs’ta 72 saat sualtında yaşayarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na adını yazdıran Cem Karabay, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca’yı ziyaret etti
Cem Karabay: “Bu başarı bir ekip çalışmasının ürünüdür. Kuzey Kıbrıs Turkcell de bize sunduğu iletişim ve teknoloji desteği ile bu ekibin bir parçası olmuştur”
Aybars Karaatmaca: “Teknolojimizin sualtına taşınmasına vesile olduğunuz, bu önemli tecrübeye bizleri de ortak ettiğiniz için teşekkür ederiz”
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunda, yeni bir dünya rekoruna imza atan Cem Karabay, bu önemli başarısını Turkcell ailesi ile paylaştı.
20 Temmuz’da “Denizde En Uzun SCUBA Dalışı” gerçekleştirerek 72 saat sualtında yaşayan Cem Karabay, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca’yı ziyaret etti.
Karabay, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca’ya bir de teşekkür plaketi takdim etti.
Cem Karabay’ın eşiyle ile birlikte katıldığı ziyarette, Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar Genel Müdür Yardımcılığı’na vekalet eden Ali Gürler de yer aldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen görüşmede, Cem Karabay çok zorlu bir performansın ardından, Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de adını yazdırmaktan duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirdi.
“Teknoloji desteği sunmaktan mutlu olduk”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, başarısından dolayı Cem Karabay’ı ve tüm ekibini kutladı, “Teknolojimizin sualtına taşınmasına vesile olduğunuz, bu önemli tecrübeye bizleri de ortak ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.
Karaatmaca, sualtında tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen rekorun, ülke tanıtımı açısından da önemine değinerek, “Bu iddialı projeye teknoloji desteği vermek için bizler de önemli bir çalışma yaptık, işleyişin hiçbir kesinti yaşanmadan yayınlanabilmesi için sorumluluk üstlendik” diye konuştu.
Karaatmaca, ortak oldukları tüm projelerde en iyi hizmeti sunmak için seferber olduklarını belirterek, “Günün sonunda ortaya çıkan başarı hepimizi gururlandırmıştır” diyerek düşüncelerini açıkladı.
“Çok zor bir süreç”
Bu önemli rekorun çok daha geniş kitlelere duyurulması ve teknoloji desteği nedeniyle Kuzey Kıbrıs Turkcell’in önemli bir işlev yerine getirdiğine dikkat çeken rekortmen Cem Karabay, 1955 yılında kurulduğun bu yana Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Türkiye’de ve KKTC’de ilk ve tek Türk sualtı sporcusu olduğunu dile getirdi.
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırarak ada tarihine bir mihenk taşı koyduk” diyen Cem Karabay sözlerini şöyle sürdürdü:
“Rekorlar kitabına girmek hiç de kolay değil. Önce kuralları Guinness’ten alıyorsunuz, yazışmalar aylar öncesinden başlıyor. Çok zorlu bir süreci var. Her ayrıntıyı kitaba uygun gerçekleştirmek zorundasınız. Hakem bulundurmak zorunluluğu var ve hakemi İngiltere’den talep ediyorsunuz. Hakem tüm süreçte sizinle oluyor. Tüm bu süreçlerden geçtik ve rekorumuzu kırdık.”
Karabay bu rekoru kendinin kırmadığını, bu başarının bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu belirtti ve “Kuzey Kıbrıs Turkcell de bize sunduğu iletişim ve teknoloji desteği ile bu ekibin bir parçası olmuştur” dedi.
Cem Karabay, 2015 Longest Open Saltwater SCUBA Dive (Denizde En Uzun Açık Tuzlusu SCUBA Dalışı) 72 Saat ile Girne, Alsancak Yavuz Çıkarma Plajı’nda gerçekleşen dalışıyla rekora adını yazdırdı.
Cem Karabay, kendi branşı olan SCUBA'da 3 Guinness Dünya Rekoru kırdı; suyun altından hiç çıkmadan tüm ihtiyaçlarını suyun altında gidererek kapalı ortamda 192 saat 19 dakika 19 saniye (8 Gün) yaşayarak, “Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan” unvanını aldı.
BM’den Erhürman-Hristodulidis görüşmesi sonrası açıklamaKıbrıs Türk lideri Tufan Erhürman ile Kıbrıs Rum lideri Nikos Hristodulidis’in görüşmesi tamamlandı.17 Eylül 2026 Perşembe 13:27KIBRIS
Kişi: Değişim yakın...Önlerinde 2,5 ay bulunduğunu belirten Kişi, son sözü halkın söyleyeceğini ifade ederek, “Biz hazırız. Karşımıza nasıl bir tablo çıkacağını biliyoruz. Az sabır… Değişim yakın!” dedi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:19KIBRIS
Şahali’den DAÜ’deki görev değişikliği önerisine tepki: “DAÜ’ye dokunma artık!”CTP Milletvekili Erkut Şahali, seçime sayılı günler kala Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve üyelerinde değişiklik yapılmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:13KIBRIS
Erhürman'dan Karma Oyu Kaldıran Düzenlemeye VETO!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, karma oyu kaldıran Seçim ve Halkoylaması Değişiklik Yasası’nda yapılan yeni düzenlemeyi Meclis’e iade etti.17 Eylül 2026 Perşembe 13:09KIBRIS
Taçoy'dan akaryakıta zam savunmasıTaçoy: Akaryakıt düzenlemesi kar amaçlı değil, tedarikin devamını sağlamak adına yapıldı17 Eylül 2026 Perşembe 13:01KIBRIS
DAÜ-SEN: Üniversiteler Siyasi Hesaplarla YönetilemezSayın Şemi Bora, siyasi talepler doğrultusunda yapılmak istenen münhal ve istihdamlara ve DAÜ'nün değerli gayrimenkulleriyle ilgili olası tasarruflara engel olan bir VYK Başkanı olarak mı görülmektedir?17 Eylül 2026 Perşembe 12:26KIBRIS
DP, 9 belediyede kendi adayını çıkaracak!Demokrat Parti’nin (DP) Lefkoşa, Girne, Tatlısu, Çatalköy–Esentepe, Erenköy–Karpaz, Değirmenlik–Akıncılar, Geçitkale–Serdarlı, Mesarya ve Yeniboğaziçi belediyelerinde kendi adaylarıyla seçime gireceği bildirildi.17 Eylül 2026 Perşembe 12:23KIBRIS
DAÜ'de Kriz üzerine Kriz! Rektörlük Eşgüdüm Komitesi'ne mali raporları sunamadı!Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) yönetim ve mali yapıya ilişkin tartışmalar yeni bir boyut kazandı. DAÜ Rektörlüğü Eşgüdüm Komitesi'ne mali raporları sunamadı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılması gereken toplantı yapılamadı.17 Eylül 2026 Perşembe 12:16KIBRIS
Seçime giderken DAÜ'de Partizanlık Hortladı!DAÜ'ye VYK Başkanı ve VYK üyesi dayanmıyor... 3 ay önce atanan başkanın görevden alınması istendi. Yeni istihdamlar gündemde... VYK Başkanı görevden alınmak isteniyor. DETAY DAÜ Dosyasını açıyor...17 Eylül 2026 Perşembe 07:35KIBRIS
Onur Olguner'den okullarda yangın güvenliği çağrısı: Eksikler belirlenip giderilmeliMimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, okulların yangın güvenliği koşullarının yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, her okul için eksikliklerin tespit edilmesini ve giderilmesine yönelik somut bir uygulama takvimi hazırlanma16 Eylül 2026 Çarşamba 15:17KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.