KUZEY KIBRIS TURKCELL VE PLUSCLOUDS’TAN ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı: “Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak teknolojide en ileri faydaları sunmaya, fark yaratmaya ve ülkemize katkıda bulunmaya odaklandık”

07 Eylül 2016 Çarşamba 19:01
Kuzey Kıbrıs Turkcell ve PlusClouds Cloud Computing Services arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Protokole, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı ile PlusClouds Cloud Computing Services CEO’su Harun Barış Bulut imza attı.
Protokolle birlikte PlusClouds Cloud Computing Services firması Kuzey Kıbrıs Turkcell Data Center’in (veri merkezi) üstün teknolojisinden yararlanarak, data center üzerinden hizmet verecek.
Ayrıca Kuzey Kıbrıs Turkcell de firma aracılığı ile müşterilere hizmet satabilecek.
“Güvenli ve kesintisiz”
“Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak teknolojide en ileri faydaları sunmaya, fark yaratmaya ve ülkemize katkıda bulunmaya odaklandık” diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı;Data Center’in veri depolamada, güvenli ve kesintisiz sunucu barındırma hizmetiyle kurumlarımıza önemli bir açılım getirdiğini belirtti.
İsmet Yazıcı, en yeni internet teknolojilerini kullanıcılara sunmak misyonuyla kurulmuş PlusClouds’la işbirliğinin kendileri için önemli olduğunu söyleyerek, dünya çapında bir Bulut Bilişim markasıyla iş ortaklığının her iki kuruma ciddi katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.
Yazıcı, bu önemli işbirliği sayesinde, Kuzey Kıbrıs’taki kurumların da Plus Clouds’un sunduğu hizmetlerden yararlanabileceğini anlatarak, “Kurumlarımız örneğin, web siteleri için içerik yönetimi, hukuk büroları için evrak yönetim sistemleri, müşteri ve satış yönetim sistemleri, kısaca alt yapı yatırımı yapmadan bulutta tüm yazılım ya da uygulamalarını güvenli ve kesintisiz bir teknoloji desteği ile çalıştırabilecekler” dedi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in verdiği bilgiye göre kurumlar hiçbir yatırım yapmadan server, firewall, soğutma gibi işlemleri bir web sitesi üzerinden istediği konfigürasyonda oluşturabilecek.

“Başarı hikayesi...”
PlusClouds Cloud Computing Services CEO’su Harun Barış Bulut da sürekli ilerleme gösteren ve yenilikçi yaklaşımda faaliyet gösteren arayan Kuzey Kıbrıs Turkcell’le yaptıkları işbirliğinin, Kıbrıs'ın güvenilir bir liman olma özelliği sayesinde önemli olduğunu söyledi.
“Adada başarı hikayesi oluşturmuş Kuzey Kıbrıs Turkcell ile birlikte bölge firmalarının büyümesine ve ilerlemesine katkı sağlayacağımızı bilmek bizim için gurur kaynağıdır” diyen Harun Barış Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kuzey Kıbrıs Turkcell ile beraber geliştirdiğimiz Bulut Veri Merkezi sayesinde bölgedeki firmalar gerek ERP, CRM gibi yönetim sistemlerini, gerekse farklı lokasyonlardaki teknoloji avantajlarını kullanabilecek; ana ve yedek sistemlerini bulut ortamında ölçeklenebilir şekilde güvenle saklayabilecek ve yönetebilecektir. Türkiye’deki “Data Center”ler yanında, plus clouds’tan hizmet alan firmalar şayet bizi seçerlerse, bizim data centerimiz üzerinden bulut hizmetleri için coğrafik yedeklilik sağlayabilecek, afet durumlarında süreklilik sağlayabilecek ya da uygulamalarını Kıbrıs’tan çalıştırabilecektir. Özetle, Plusclouds’un online satıyor olduğu bulut sanal sunucu, uygulama ve veri yedekliliği sayesinde kurumlar isterlerse kendi programlarını bu platform üzerinde çalıştırabilecekler.”
Kuzey Kıbrıs Turkcell Data Center’i tercih eden PlusClouds Cloud Computing Services Türkiye’den bulut hizmetleri için sanal sunucu, bulut yedekleme ve bulutta çalışacak diğer uygulama alanlarında hizmet veriyor.
Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın öğleye kadar yer yer sağanak , pazar günü de yer yer fırtına beklendiğini duyurdu.06 Kasım 2026 Cuma 15:00HAVA DURUMU
Gemi kazasında yakınlarını kaybeden ailelerden çağrı: İntikam değil, adalet istiyoruzGirne açıklarında batan Filo Jet gemisinde yakınlarını kaybeden aileler, Girne Mahkemesi önünde kazada hayatını kaybeden 28 kişi için adalet taleplerini yineledi.06 Kasım 2026 Cuma 13:51KIBRIS
4 yeni geçiş noktasının açılması gündemde4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı06 Kasım 2026 Cuma 09:50KIBRIS SORUNU
Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, bugün KKTC’ye geliyorTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) çalışma ziyaretinde bulunacak.06 Kasım 2026 Cuma 09:48KIBRIS
Lapta, İskele ve Karpaz’da elektrik kesintisi yapılacakKıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), Lapta, İskele ve Karpaz bölgelerinde bugün elektrik kesintileri yaşanacağını açıkladı.06 Kasım 2026 Cuma 09:47KIBRIS
Sermet Nereli'ye İskele'de Mitingde sürpriz doğum günü kutlamasıCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), İskele Belediye Başkan Adayı Sermet Nereli ve belediye meclis üyesi adaylarını bu akşam Osman Ağa Kültür Evi'nde düzenlenen etkinlikle tanıttı.06 Kasım 2026 Cuma 09:46İSKELE
Üstel istedi Futbolun masterleri İskele'ye geldi...KKTC Başbakanı Ünal Üstel, İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Türk futbolunun dört büyük kulübü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un efsane futbolcularını bir araya getiren özel gösteri maçını izledi.06 Kasım 2026 Cuma 09:44İSKELE
Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılmak için adadan ayrılacakCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılarak açılış konuşması yapacak.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:59KIBRIS
Üstel: Arıklı’nın görevden alınması siyasi değil, gemi faciasındaki tutumuyla ilgiliydiBaşbakan Ünal Üstel, Filo Jet faciasının ardından Erhan Arıklı’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinden alınmasının siyasi bir karar olmadığını belirtti.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:28KIBRIS
Kişi: CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecekCTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi toplumda güçlü bir değişim iradesi bulunduğunu belirterek, "CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecek" dedi.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.