KTTB: UYUŞTURUCU KRİZİNE KARŞI YETERSİZ VE ETKİSİZ MÜCADELE, TOPLUMUN HER KESİMİNİ DERİNDEN ETKİLİYOR
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, uyuşturucu ticaretinin, organize suç örgütlerinin elinde büyük bir sektör haline geldiğini ve hükümetin, bu örgütlerle etkili ve sonuç alıcı şekilde mücadele etmediği ifade edildi.

06 Ağustos 2024 Salı 11:18
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, son dönemlerde, ülkede uyuşturucu kullanımının alarm verici seviyelere ulaştığını açıkladı.
Birlik adına açıklama yapan Ceyhun Dalkan, “Ülkedeki bitmeyen ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk, belirsizlik, ümitsizlik ve boşlukta kalmak gençlerde uyuşturucu kullanımının artmasında önemli rol oynamaktadır” ifadelerini kullandı.
“Uyuşturucu ticareti, organize suç örgütlerinin elinde büyük bir sektör haline gelmiş durumda. Hükümet, bu örgütlerle etkili ve sonuç alıcı şekilde mücadele etmiyor” denilen açıklamada, uyuşturucu krizine karşı yetersiz ve etkisiz mücadelenin, toplumun her kesimini derinden etkilediğine dikkat çekildi.
Açıklamanın tamamı şöyle:
“Son dönemlerde, Kıbrıs’ın kuzeyinde uyuşturucu kullanımı alarm verici seviyelere ulaştı. Her gün, gençlerimizin bu tehlikeli batağa saplandıklarının, polis tarafından tutuklanmalarının ve intiharlarının haberleriyle karşılaşıyoruz. Ne yazık ki, bu krizle başa çıkma konusundaki çabalar yetersiz ve etkisiz kalıyor. Bu durum, ciddi bir toplumsal krizdir.
Uyuşturucu kullanımının zararları konusunda toplumda yeterli bilinç oluşturulamıyor. Bizleri yönetenler eğitim sistemine ve halkı bilinçlendirme kampanyalarına gereken önemi vermiyor. Gençler, uyuşturucunun tehlikeleri hakkında yeterince bilgi sahibi olmadan bu maddelere yöneliyor. Bu durum, geleceğimiz olan genç nesilleri ve toplumu büyük bir tehdit altına sokuyor.
Ülkedeki bitmeyen ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk, belirsizlik, ümitsizlik ve boşlukta kalmak gençlerde uyuşturucu kullanımının artmasında önemli rol oynamaktadır.
Uyuşturucu bağımlıları için sunulan tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri son derece yetersizdir. 2020 yılında temeli atılan ve 1 yıl içerisinde bitirilme sözü verilen AMATEM bir hayale döndü. Bir an önce açılmalıdır.
Denetimli serbestlik yasası takiplerdeki yetersizlikler nedeni ile etkin ve yeterli yapılamamaktadır. Takipteki yetersizliklerin uyuşturucu kullanımı artırdığı yönünde endişelerimiz vardır.
Uyuşturucu ticareti, organize suç örgütlerinin elinde büyük bir sektör haline gelmiş durumda. Hükümet, bu örgütlerle etkili ve sonuç alıcı şekilde mücadele etmiyor.
Ülkedeki uyuşturucu krizine karşı yetersiz ve etkisiz mücadele, toplumun her kesimini derinden etkiliyor. Daha etkili yasal düzenlemeler, kapsamlı eğitim ve bilinçlendirme kampanyaları, ekonomik ve sosyal reformlar, hayal olan AMATEM’in açılması ile yeterli tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri ve organize suçla etkin mücadele şart. Bu krizin üstesinden gelmek için hükümetin daha kararlı ve kapsamlı adımlar atması gerekmektedir. Aksi takdirde, uyuşturucu sorunu toplumu, aileleri ve geleceğimizi içten içe yok etmeye devam edecektir.”
DEV-İŞ: Ektam emekçilerinin mücadelesi 9’uncu gününde; mücadelemiz onurumuzdur, geleceğimizdirDevrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, 6 Şubat’ta Ektam Kıbrıs Ltd. emekçilerinin başlattığı mücadelenin 9’uncu gününde olduğunu duyurdu.14 Şubat 2026 Cumartesi 19:55KIBRIS
İskele’de uyuşturucu operasyonu: 53 gram madde ele geçirildiLong Beach Çemberi’nde düzenlenen operasyonda bir araçta yaklaşık 53 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yüklü miktarda nakit para ele geçirildi. Polis, 29 yaşındaki bir kişinin tutuklandığını ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.14 Şubat 2026 Cumartesi 19:53KIBRIS
Reuters: ABD, Suriye’de Kürtlere "özerklik" istiyorWashington’ın, Şam yönetiminden Kürtlere “merkezi otoriteyi sarsmayacak bir özerklik” tanıması için baskı yaptığı iddia edildi.14 Şubat 2026 Cumartesi 19:52ORTADOĞU
Boğazköy’de iki araç çarpıştı: Araç bahçe duvarında durabildiBoğazköy'de bugün öğlen saatlerinde meydana gelen ve iki aracın karıştığı trafik kazasında, araçlardan biri evin bahçe duvarına çarparak durabildi.14 Şubat 2026 Cumartesi 19:51KIBRIS
Pazar ve pazartesi sıcaklık 25 dereceye kadar yükselecekÜlkede, yarın ile gelecek hafta salı ve çarşamba günleri yağmur ve fırtına bekleniyor. Pazar ve pazartesi sıcaklık 25 dereceye kadar yükselecek.14 Şubat 2026 Cumartesi 10:52HAVA DURUMU
Her 10 Kişiden 7’si Sigarayı Bırakmak İstiyor!Sigara tüm organlarda kalıcı hasar bırakıyor14 Şubat 2026 Cumartesi 10:48GENEL SAĞLIK
Gemikonağı’nda alkollü sürücü kazaya karıştıKaza sonucu yaralanan olmazken, NA 013 plakalı araç sürücüsü Jehat Çetin aleyhinde, alkollü içki tesiri altında araç kullanıp trafik kazası yapmak suçlarından yasal işlem başlatıldı.14 Şubat 2026 Cumartesi 10:45KIBRIS
GİKAD, İŞAD, GİAD ve TÜRKONFED’den Erhürman’a ziyaretKıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD), Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD), Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) ve TÜRKONFED heyeti, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ı ziyaret etti.14 Şubat 2026 Cumartesi 10:38KIBRIS
3 üründe limit üstü bitki koruması tespit edildiİthal ürünlerden alınan 34 numunenin 33’ünün temiz çıktığı, REE Ticaret’e ait Granny elmada ise limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiği ve söz konusu ürünün menşeine iade edildiği bildirildi.14 Şubat 2026 Cumartesi 10:10KIBRIS
KŞK'da 43 gündür maaşlar ödenmedi... Grev başlıyor...KTAMS ve KİEF Başkanı Güven Bengihan, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Kayıp Şahıslar Komitesi’nde görev yaşan 52 çalışanın 43 gündür maaşlarını alamadığını belirterek, 16 Şubat'ta tam gün grev yapılacağını açıkladı.13 Şubat 2026 Cuma 23:41KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.