KTÖS İLE MALTA ÖĞRETMEN SENDİKASI YETKİLİLERİ KIBRIS’TA BİR ARAYA GELDİ
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yeni bir proje kapsamında Malta Öğretmen Sendikası (MUT) yetkilileri ile Kıbrıs’ta bir araya geldi.

01 Ekim 2018 Pazartesi 13:56
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yeni bir proje kapsamında Malta Öğretmen Sendikası (MUT) yetkilileri ile Kıbrıs’ta bir araya geldi.
KTÖS Dış İlişkiler Koordinatörü Gizem Kavaz tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Malta Öğretmen Sendikası heyeti iki öğretmen sendikası arasında 2019 yılında başlayacak ortak proje çerçevesinde KTÖS’ün davetlisi olarak Kıbrıs’a geldi.
Heyet, genel olarak Kıbrıs’ın ve özelde KKTC’nin eğitsel, sosyo-kültürel, siyasal ve coğrafi dinamiklerini daha iyi anlamak, eğitim sistemini ve okullardaki uygulamaları yerinde gözlemlemek ve sendikaların işleyişi ile hem üyeleri hem de sosyal paydaşları ile olan ilişkilerini incelemek amacıyla alan gezileri yaparak, temaslarda bulundu.
Bu kapsamda ilk olarak KTÖS merkez ofisini ziyaret eden MUT yetkilileri, KTÖS Başkanı Emel Tel ile biraraya geldi; KKTC’de takip edilen eğitim sistemi ve uygulamaları ile Kıbrıs’ın içinden geçtiği ekonomik, siyasi ve kültürel durum hakkında bilgi aldılar.
Ardından Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan ile toplantı yapan sendika yetkilileri, Malta ve Kıbrıs’taki başarılı uygulamaları ve ayrıca eğitimde yaşanan ortak sorunları tartışarak görüş alışverişinde bulundular.
MUT ekibi ayrıca, Kıbrıs’ta yaşayan iki toplumu eğitim ve araştırma alanında destekleyen ve toplumlararası işbirliklerini teşvik eden Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği’ni (AHDR) ziyaret ederek AHDR Eğitim Programları Sorumlusu LoizosLoukaidis’ten tarihsel çerçevede derneğin oluşumu, yapısı, amaçları, çalışma alanları ve yayınları hakkında bilgi aldı.
KTÖS’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaret boyunca sendika yönetimi üyelerinden oluşan Malta ekibi, KKTC’de farklı yaş gruplarındaki öğrencilere eğitim veren okulları ve eğitim kurumlarını ziyaret ederek, okul ortamlarını ve uygulamaları yerinde inceleme şansı buldular.
Bu çerçevede, Mağusa Özel Eğitim Merkezi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Levent İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ni ziyaret eden MUT yetkilileri ayrıca DAÜ-SEN ve KTOEÖS yöneticileri ile de bir araya geldi.
Malta Öğretmen Sendikası ile yapılan karşılıklı ziyaretlerin amaçları, taraflar arasında eğitimin farklı alanlarında, eğitim yönetimi de dahil olmak üzere (öğretim yaklaşımları, yöntemleri ve uygulamaları, araç-gereç kullanımı vs.) fikir alış-verişlerini teşvik etmek; yapılan temaslar ve görüşmeler sonucunda farklı vizyonlar edinilmesini sağlamak; ve nihayetinde her iki ülkedeki eğitim sisteminde karşılaşılan benzer sıkıntıları belirleyerek, bu sorunların aşılması amacıyla her iki eğitim sistemini güçlendirecek ortak bir proje geliştirmek olarak belirlendi.
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
Erhürman: Bizim nihai hedefimiz Kıbrıs sorununun çözülmesidirCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'nda 100 Gün" konulu basın toplantısında, Crans Montana’dan bugüne, sekiz senede, Kıbrıs sorunu konusunda anlamlı denilebilecek bir görüşme süreci yaşanmadığını kaydetti.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:14KIBRIS
Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Mihalache’yi kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Sorin-Dan Mihalache ile bir araya gelerek güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ da hazır bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:13KIBRIS
Çin Devlet Başkanı Şi'den yuan için rezerv para çağrısıÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin yuanının uluslararası ticarette yaygın kullanılan ve rezerv para statüsü kazanan güçlü bir para birimi haline gelmesi çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:27PARA BORSA
Trump: Kanada 51’inci, Grönland 52’nci eyalet olabilirABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenen Alfalfa Club etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kanada’yı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmak istediğini, Grönland’ın 52’nci, Venezuela’nın ise 53’üncü eyalet olabileceğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:26AMERİKA
CTP, erken seçim karar önerisi, seçim 26 Nisan'da...Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine ilişkin karar önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:07KIBRIS
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.