KTÖS EĞİTİM BAKANLIĞINI ELEŞTİRDİ
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmenlerin atamalarıyla ilgili tüzükte, özlü değişiklik yerine yüzeysel değişiklik peşinde olduğunu savundu.

26 Aralık 2018 Çarşamba 17:58
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmenlerin atamalarıyla ilgili tüzükte, özlü değişiklik yerine yüzeysel değişiklik peşinde olduğunu savundu.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığında, Milli Eğitim Bakanının başkanlık ettiği Danışma Kurulu toplantısı öncesinde basına açıklama yaptı.
Bir alt kurul olan Teknik Kurulda karara bağlanmayan konuları karara bağlama görevi olan Danışma Kurulunun gündeminde, öğretmenlerin atamalarıyla ilgili tüzükte bir takım düzenlemeler de yar alıyor.
Konuşmasında, Danışma Kurulunun 2012’den sonra ilk kez toplandığını belirten Elcil, Eğitim Bakanının kadro ve icra organlarının şekillendirilmesi, okul altyapıları, okullara cari bütçe ayrılması, öğretmenlerin çalışma koşulları ve koleje giriş sınavlarıyla ilgili olarak çok iddialı sözler verdiğini, ancak görevde olduğu 11 ayda taş taş üstüne konmadığını ve sadece rutin işlerle ilgilendiğini ileri sürdü.
Elcil, öğretmenlerin yükselmeleriyle ilgili “yanlış olan” sistemin değiştirilmesine yönelik KTÖS önerilerinin “hiç dikkate alınmadan”, konunun görüşülmesi için Danışma Kuruluna davet edildiklerini ifade etti.
Kurulda yar alan Maliye Bakanı, Çalışma Bakanı, Eğitim Bakanı ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler sendikasının desteği ile Tüzük’te değişiklik yapılmak istendiğini, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını kaydeden Elcil, “Yenilikten bahseden bir eğitim bakanlığına yakışmayan bir yaklaşımdır bu” dedi.
Eğitim bakanlığının tam bir hayal kırıklığı yaşattığını belirten Elcil, “Sorunların özüne değil yüzeysel olarak dokunarak bir takım değişiklikler yapmak istiyorlar” dedi.
YOLSUZLUK İDDİALARI
Öğrenci taşımacılığı hakkında yolsuzluk iddialarının ayyuka çıktığını belirten Elcil, Bakanlığın iddiaları yargıya taşmakta isteksiz olduğunu gözlemlediklerini söyledi.
Sel olayında iki yıl önce yapılan bir okulun binasının yıkıldığını anımsatan Elcil, bunun da sorgulanması gerektiğini ifade etti.
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
Sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildiGüney Kıbrıs'ta sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildi02 Şubat 2026 Pazartesi 11:42GÜNEY KIBRIS
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gramı 6 bin 177 liradan işlem görüyorAltının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 6 bin 177 liradan işlem görüyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:39KIBRIS
Dolardan yeni rekor!Dolar rekor tazeledi02 Şubat 2026 Pazartesi 10:16KIBRIS
Yeni haftada hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında bölge, alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:03HAVA DURUMU
Bir sonraki randevu ayın sonuna!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum Lider Nikos Hristodulidis baş başa görüşecek02 Şubat 2026 Pazartesi 10:02KIBRIS
İskele-Geçitkale yolunda ölümlü kazaİskele-Geçitkale yolunda ölümlü kaza meydana geldi.02 Şubat 2026 Pazartesi 09:54KIBRIS
İspanya'da kaybolan kedi, dört ayda 250 kilometre yürüyüp Fransa'daki sahibine ulaştıİspanya seyahati sırasında sahiplerini kaybeden ‘Filou’ adlı bir kedi, onlara yeniden ulaşmak için yaklaşık 250 kilometre yol kat etti.01 Şubat 2026 Pazar 22:09YAŞAM
James Webb kanıtladı: Kara delikler yıldızsız doğabiliyorEvrenin ilk dev kara deliklerinin ölmekte olan yıldızlardan değil, devasa gaz bulutlarının doğrudan çökmesiyle oluştuğu kanıtlandı. Bu keşif gökbilimde bir devrim niteliği taşıyor.01 Şubat 2026 Pazar 21:39TEKNOLOJİ
İlk Ay uzay istasyonu kurulacakNASA’nın Artemis programı, Ay'ı daha önce hiç olmadığı kadar derinlemesine incelemek amacıyla ilk Ay uzay istasyonunu kurmayı hedefliyor. Bu girişim aynı zamanda Mars keşifleri için bir basamak görevi görecek.01 Şubat 2026 Pazar 19:54TEKNOLOJİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.