KTOEÖS, GREV UYARISINDA BULUNDU
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS); 28 Kasım tarihine kadar okullardaki eksik 16 öğretmen ataması yapılmadığı takdirde grev dahil her türlü eylemi hayata geçireceğini açıkladı.

21 Kasım 2018 Çarşamba 13:40
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS); 28 Kasım tarihine kadar okullardaki eksik 16 öğretmen ataması yapılmadığı takdirde grev dahil her türlü eylemi hayata geçireceğini açıkladı.
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem yaptığı yazılı açıklamada, Sendika’nın nakillerin zamanında yapılarak ihtiyaçların belirlenmesi, münhal ilan edilerek kadroların tamamlanması ve 2018-2019 öğretim yılına eksik kadrolarla başlanmaması için aylarca Milli Eğitim Bakanlığına sözlü ve yazılı birçok kez uyarıda ve çağrıda bulunduğunu anlattı.
Eylem, oldukça uzun mesai ve emek harcayarak nakil çalışmalarının tamamlandığını ancak , birlikte çalışılarak tamamlanan nakilleri ve belirlenen ihtiyaçları Bakanlığın Kamu Hizmeti Komisyonu’na geç gönderdiğini, sınavların geç yapıldığını, 2018-2019 öğretim yılında okulların eksik kadrolarla açıldığını kaydetti.
Eylem “Bizler eğitimde yaşanan kayıpların endişesiyle mücadele ederken Bakanlık müsteşar atama kriziyle, Fas'ta İslam eğitim, bilim ve kültür konferansına katılımla, 15 Kasım'ı Londra’da kutlamayla, Tüyap'a katılacak heyetin belirlenmesi gibi çok önemli sorunlarla uğraşmıştır” ifadelerini kullandı.
Öğretmen münhallerinde Bakanlığın şeffaflık, eşitlik ve adaletten uzak politikalar ortaya koyduğunu iddia eden Eylem, 126 öğretmen ihtiyacı varken 91 münhal ilan edildiğini ancak sonraki atamalarda ihtiyaç olmadığı halde gereksiz münhal açıldığını öne sürdü.
Okullarda 14 branşta 16 öğretmen eksiği bulunduğunu ifade eden Eylem şu soruları yöneltti:
“Gereksiz atama yerine gerekli kadrolara neden münhal açılmamakta ve kadrolar tamamlanmamaktadır?
Okullar açılmadan ekonomik kriz bahanesiyle belirlenen ihtiyaç kadar ve her branştan münhal ilan edilmezken gereksiz ve fazladan alınan yetkiler ve ilan edilen münhaller krizden etkilenen hükümete külfet getirmiyor mu?
Eksik kadroların ve çözülmeyen altyapı sorunlarının neden olduğu eğitim kayıpları ve fırsat eşitsizliği çocuklarımızın eğitim hakkının elinden alınması anlamına gelmiyor mu?
Atama bekleyen işsiz gençlerimiz, hem TC'den görevlendirilen ithal öğretmenlerle kadroların doldurulması, hem de atamalarda yaşananlarla şeffaflık, adalet ve eşitlik ilkelerinin zan altında bırakılmasıyla mağdur edilmiş olmuyor mu?”
Birinci Dönem ara sınavları başlamış olmasına rağmen hala 16 öğretmen, 6 müdür, 25 müdür muavini, 13 atölye şefi, bölüm şefi, sekreter, hademe eksiklikleriyle Bakanlığın okulları kaderine terk ettiğini savunan Eylem, öğrencilerin mağdur edildiğini, eksik kadroların yükünü öğretmenlerin ve okul idarelerinin çekmekte olduğunu ileri sürdü.
Eylem, “Güncellenmesi, değiştirilmesi gereken tüzükler ve yasalar, orta eğitim ve mesleki teknik öğretimde özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerimizin sayısı artmaktayken, kadro atanmasına yönelik gerekli özel eğitim yasası, ilkokullarımıza rehber öğretmen atanmasına yönelik gerekli yasa için Bakanlık hiçbir çalışma yapmamakta, okullarımızda yaşanan sıkıntılara seyirci kalmaktadır” iddiasında bulundu.
ÖĞRENCİ VE VELİLERE ÇAĞRI
KTOEÖS Başkanı Eylem, öğrencilere ve velilere eksik öğretmen kadrolarının tamamlanması için birlikte hareket etme çağrısı yaptı.
Eylem, ayrıca, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile hükümeti, halka ve çocuklara karşı sorumluluklarını yerine getirmek üzere göreve davet etti.
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyorTeminat gereksinimlerinin artırılması ve Trump'ın Federal Rezerv adayıyla ilgili politikaların beklenmesi nedeniyle altın fiyatlarında büyük bir zorunlu satış dalgası yaşandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:00PARA BORSA
Yalancı bahar geliyor...Hava hafta boyunca parçalı bulutlu, sıcaklık 22 dereceye kadar çıkacak02 Şubat 2026 Pazartesi 15:58HAVA DURUMU
Sıla Usar İncirli: 26 Nisan için erken seçim önerisi sunacağızCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Meclis’te yaptığı konuşmada hükümeti “devlete itibar suikastı” yapmakla suçlayarak, yaşanan çöküş ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa ve 26 Nisan için erken seçim çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:56KIBRIS
Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandumu işaret ettiBaşbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:55KIBRIS
Juju yeniden mahkemedeUBP Gine Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Ünal Juju, sahte diploma soruşturması kapsamında yeniden mahkemeye çıkarıldı02 Şubat 2026 Pazartesi 15:54KIBRIS
Gazze'nin Refah Sınır Kapısı yeniden açıldıGazze ile Mısır arasındaki önemli sınır kapısı Refah, bugün resmen yeniden açıldı. İnsani yardımların Gazze'ye geçişi planlanıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:51ORTADOĞU
Basketbol U14 Karmalarımız Türkiye’deBasketbol Federasyonu’na bağlı Levent U 14 kızlar ve U 14 erkekler karmalarımız, Türkiye Basketbol Federasyonu U 14 Bölge Şampiyonası’nda mücadelelerine başlıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:00BASKETBOL
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.