KTHY AÇLIK GREVİNDE SON GELİŞMELER NE?

18 Kasım 2014 Salı 21:33
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, eski KTHY personeli 69 kişinin, 2015 Ocak’ta Özelleştirme Yasası kapsamında istihdam edilmeleri konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.
Başbakanlık’ta saat 19,00’da bir grup eski KTHY çalışanıyla birlikte açıklama yapan Başbakan Yorgancıoğlu, ardından da çadır eylemi yapanların yanına giderek onlarla sohbet etti ve varılan mutabakatın ayrıntılarını anlattı. Mutabakata varılmasının ve yazılı taahhüt verilmesinin ardından açlık grevi ve çadır eylemi sona erdirildi.
Başbakanın çadır ziyareti sırasında, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bazı milletvekilleri ve sendika yetkilileri de hazır bulundu.
Başbakanlıkta yaptığı konuşmada, KTHY personeli olup da CAS’ta görevlendirilenlerin uzun zamandır yaşadıkları sorunları anlatan Yorgancıoğlu, dün akşam yazılı bir öneri yaptıklarını ve bu öneri üzerinde bugün gerçekleştirdikleri görüşmeler sonrasında, 69 eski KTHY çalışanının 2015 Ocak’ta Özelleştirme Yasası kapsamında istihdam edilmeleri konusunda mutabakata vardıklarını belirtti.
UBP döneminde yaratan tahribatlardan birini daha ortadan kaldırmak için adım attıklarını belirten Yorgancıoğlu, Muhalefetteyken bu konuda verilmiş sözleri olduğunu ve iktidara geldiklerinde de bu sözlerin arkasında olduklarını açık ve net şekilde söylediklerini anımsattı.
Yorgancıoğlu, bu konuyla ilgili verdikleri sözler olduğunu ve sorunu çözme noktasında kararlı olduklarını belirterek, “Hem arkadaşların sorunlarını çözmek hem de geleceğe yönelik daha güvenceli olmalarını sağlamak için bu akşam bu olayı sonlandırmış olduk” dedi.
Çadır ziyareti sırasında, “5 aydır işsiz olan ve maddi sıkıntı çeken kişilere ocak ayında işe girene kadar maddi olarak bir katkı yapılacak mı?” soruna ise Yorgancıoğlu, bu kişilerin CAS’a geçmek ve işsizlik parası alma konusunda tercih yaptıklarını ve o zamandan beri işsizlik parası aldıklarını, geçmişten kalan alacakları için de çeşitli girişimler yapıldığını ifade etti.
Yorgancıoğlu kimsenin mağdur olmasını istemediklerini belirterek, kısa bir süre önce eski KTHY çalışanlarına 10 milyon TL’lik ödeme yapıldığını da vurguladı.
YÜCELEN
Yorgancıoğlu’nun açıklamalarının ardından konuşan eski KTHY çalışanlarının sözcüsü Osman Yücelen ise, 2 aydır gerçekleştirdikleri çadır eyleminin ardından, pazar gününden itibaren de açlık grevine başladıklarını anlatarak, bunun son bulmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.
Yücelen, Başbakan Yorgancıoğlu’nun her zaman yanlarında olduğunu ve öneri yaparak haklarının verilmesini sağladığını belirterek, ona ve 118 günde kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.
Eski KTHY çalışanlarından Osman Çelikoğlu da, kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, bu yolda kendilerine kapısını kapamayan Başbakan Yorgancıoğlu’na da haklılığını görerek çözüm çabası göstererek kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Bu arada, Başbakan’dan sonra, aralarında Meclis Başkanı Sibel Siber’in de bulunduğu pek çok siyasi ve sivil toplum örgütü yetkilisinin de çadırı ziyaret ettiği belirtildi.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.