KTEZO: "İVEDİ TEDBİRLER ALINMALI"

02 Nisan 2015 Perşembe 15:28
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, ülkede birtakım ivedi tedbirler alınması gerektiğini savundu.
Kanber yaptığı yazılı açıklamada, ülkede alınması gereken tedbirlere dikkat çekti.
Çok kazanandan çok, az kazanandan az prensibiyle, vergi yasasının halkı gözeterek yeniden ele alınması gerektiğine dikkat çeken Kanber, yasaların emrettiği şekilde, herkesin ehil olduğu alanda işini yapması gerektiğini, bu konuda göz yummaya, “boyun eğmeye”, “partizanlığa son verilmesi” gerektiğini söyledi.
Faiz yasasının derhal ele alınması gerektiğini ifade eden Kanber, “alacak- verecek davaları, hakem kurulunun oluşması için yasa çalışmaları başlatılsın. Tüm yoksullar için hukuk, muhasebe desteği sağlansın. Ödeyemeyenler için tespitler hızlandırılarak mahkeme çilesi bitirilsin” dedi.
Çiftçi, üretici tanımı yapılması gerektiğini de ifade eden Kanber, böylece kaynakların yerinde kullanılabileceğini söyledi. Kanber, üretilen kadar tüketim, tüketilen kadar üretim için ortaya irade konması gerektiğini belirtti.
Ülkelerin sadece gelirlerini artırmaya çalışmadıklarını, artan gelirden veya var olan gelirden toplumun pay alması için gerekli çalışmayı da yaptıklarını kaydeden Kanber, toplumun ekonomiden yeterince pay alamadığı ülkelerin tekelciliğin, tekellerin cirit attığı ülkeler olduğuna dikkat çekti.
Ülkedeki gidişatın da bu yönde olduğunu savunan Kanber, şöyle devam etti:
“Ekonomi, bütçe politikaları, protokoller tekelleşmeyi artırırken yoksulluğa yoksulluk ekliyor. Bir süre önce yapılmış olan vergi faiz indirimine esnaf ve zanaatkar olup da başvurmayan kalmadı. Başvurmayanlar da ödeyecek parası olmayanlarımızdı. 8 bin esnafımız kısa süreliğine güncel ihtiyacını karşılasın diye taksitlendirme için başvuruda bulundu. Daha sonraki ay ödeyebilenler yüzde 50, ikinci-üçüncü ay taksitlendirilmiş borcunu ödeyebilen ise yüzde 30’a düştü.”
Yoksulluk sınırının 3 bin 500 TL dolayında olduğu bir ülkede, asgari ücretlinin dahi vergi kapsamına alındığını ifade eden Kanber, bu şartlarda vergisini kimin ödeyebileceğini sordu.
Bir yılda çek yasağına girenlerin sayısının 4 bine dayandığını, bunların yüzde 95’inin ise esnaf, zanaatkar ve üreticiler olduğunu belirten Mahmut Kanber, mahkemelerde 40-45 bin alacak-verecek dosyası olduğunu savundu.
Tacan Reynar: Yargı kararlarını idarenin takdirine bırakan anlayışı kabul etmiyoruzToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nde yapılan değişikliğin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu belirterek, mahkeme kararlarının sonuçlarını idarenin takdirine bırakacak düzenlem03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:46KIBRIS
Katle teşebbüs! İşte detaylar...Metropol Süpermarket'te bıçaklama olayı... Polisten açıklama!03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:29KIBRIS
Akıncılar'da Yangın: 4 Dönümlük Alan Zarar GördüAkıncılar köyünde çıkan yangında yaklaşık 4 dönümlük alandaki kuru otlar, molozlar ve bazı ağaçlar zarar gördü.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:09KIBRIS
Karşıyaka'da 14 Yaşındaki Çocuk Havuzda Boğulma Tehlikesi GeçirdiKarşıyaka'da bir evin bahçesindeki havuzda yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede tedavi altına alındı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Korkuteli'nde Araç Tamiri Tartışması Kavgaya Dönüştü: 2 Kişi TutuklandıKorkuteli'nde araç tamiri nedeniyle çıkan tartışma kavgayla sonuçlandı. Olayda iki kişi tutuklanırken, taraflardan birinin alkollü olduğu belirlendi.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Gazimağusa'da Süpermarketten Hırsızlık: 44 Yaşındaki Zanlı TutuklandıGazimağusa'da faaliyet gösteren bir süpermarkette meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili 44 yaşındaki bir kişi tutuklandı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:05GAZİMAĞUSA
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.