KTEZO 14. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI: BAŞKAN MEHMET ALİ ARDIÇ
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nın 14. Olağan Genel Kurulu’nda üç yıllık faaliyetler değerlendirildi. Başkan Mehmet Ali Ardıç, esnaf ve üreticilere sokakta olmaya hazır olmaları çağrısında bulundu.

24 Mart 2025 Pazartesi 09:13
Genel Kurulda yeni Oda Meclisi ve Denetleme Kurulu üyeleri de belirlendi.
Kıbrıs Türk Esnaf Ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) 14. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
KTEZO'dan yapılan açıklamaya göre, Genel Kurulda Divan Başkanlığına Erdoğan Ağdelen ve divan sekreterliklerine Gülden Çağlıoğlu ve Kezban Esengül seçildi. Divanın oluşumundan sonra kürsüye gelen Başkan Mehmet Ali Ardıç açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Son 3 yılın önemli çalışmaları arasında deprem dayanışmasının olduğunu belirten Ardıç, Mağusa’da yeni çıraklık okulu açma ve kooperatifçiliğin yeniden ayağa kalkmasında odanın rolüne dikkat çekti. Ardıç, en çok eylemliliği gerçekleştirenin Mağusa’dan Lefkoşa’ya Girne’ye KTEZO’nun olduğunu ve önümüzdeki döneme ilişkin olarak da esnaf, zanaatkara ve üreticiye yeniden sokakta olacakları için hazır olmaları mesajını verdi.
Açılış konuşmasının ardından Odanın 3 yıllık faaliyet, çalışma, proje ve eylemliliklerini içeren film gösterimi gerçekleşti. Daha sonra kurum, kuruluş ve örgütlerden Genel Kurul için gönderilen dayanışma mesajları okundu.
Yine dayanışma mesajları çerçevesinde Genel Kurulda hazır bulunan LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay kürsüye gelerek Genel Kurulu selamladılar.
Gündem sırasına göre, Odanın 3 yıllık Mali Raporu ve Çalışma Raporları okundu ve üyelerin oy birliği ile aklandı.
Mali Rapor ve Faaliyet Raporu ile ilgili söz alan Genel Koordinatör Hürrem Tulga, özellikle çıraklık okullarına katkılar yanında, üretimin desteklenmesi için oda tarafından kooperatiflere sağlanan ve mali rapora da yansıyan ciddi miktardaki kaynağa dikkat çekti. Konuşmasında 24 sayfalık Çalışma Raporuna da değinen Hürrem Tulga, gerçekleştirilmiş olan ayni zamanda hedef olarak ortaya konan çalışma alanı ve projelerin altını çizdi. Hürrem Tulga bir çok hedefi gerçekleştirdiklerini ancak gerçekleştirilemeyen pek çok hedefin de hala önlerinde olduğunu ve gerçekleştirilemeyenlerin de yeterince el birliği ve dayanışma gösterilmediğinden dolayı olduğunu vurguladı. Son olarak esnaf, zanaatkar ve üreticiye seslenen Hürrem Tulga; “Bileceğiz ki başarının da sorumluluğu bizdedir, başarısızlığın da sorumluluğu bizdedir” dedi.
Gündemin devamında Divan Başkanı,Genel Kurula altı ilçeden üye sayısına göre oluşan 50 kişilik Oda Meclisi ve 6 kişilik Denetleme Kurulu adaylarını okudu.
Tam sayı olduğundan dolayı üyelerin onayına sunulan oda meclisi ve denetleme kurulu şu isimlerden oluştu:
Lefkoşa: Hürrem Tulga, Metin Oral, Süleyman Güçlüsoy, Ömer Acun, Eyüp Çiftçi, Murat Çeliktaş, İbrahim Kahya, Murat Çepik, Latife Salihoğlu, Hasan Çağlıoğlu, Turan Yıldırım, Gökhan Yıldız, Mustafa Sakallı, Hüseyin Kurd, Salih Ulaş, Mehmet Bozoğlan, Emirzade Tilki, Erkut Kıranoğlu, Bülent Baytekin, Raşit Şenkaya, Mustafa Çelik, Ahmet Avcı.
Girne: Mehmet Ali Ardıç, Mahmut Kanber, Metin Mevsimler, Turgay Mimi, Hasan Serbülent, İbrahim Tunç, Hasan Yüksel, Derviş Alpman, RaoufZrilli, Yusuf Hürsoylu, Ayşe Kaya, Müslüm Ayhan, Sibel Çağatay, Ceyda Kuzhan, Serkan Şenöz.
Gazimağusa: Mübin Kanatlı, Ali Hakansoy, Cemal İnönülü, Fuat Nalcıoğlu, Mehmet Kızar, Derviş Kuşaf, Seyit Soydan Cambazoğluları, Sabri Boğday.
Güzelyurt: Aygün Özister, Fırat Paşaoğlu.
İskele: Serkan Kırmızı, Ali Küçük, Halil Küçük.
Lefke: Emiş Türkmen
Mısır ile Güney Kıbrıs arasında doğalgaz çerçeve anlaşması imzalandıMısır ile Güney Kıbrıs, Kahire’de düzenlenen enerji konferansı kapsamında doğalgaz alanında iş birliği ve entegrasyonu öngören çerçeve anlaşması imzaladı.31 Mart 2026 Salı 10:34GÜNEY KIBRIS
Perşembe gününe kadar hava yağmurluMeteoroloji Dairesi, önümüzdeki üç gün yer yer sağanak beklendiğini açıkladı.31 Mart 2026 Salı 10:21KIBRIS
Üstel: "süreç sağduyuyla sonuçlanacak"Başbakan Ünal Üstel, dün Cumhuriyet Meclisi önünde yaşanan olaylara dikkat çekerek, yaralanan güvenlik güçleri ile vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.31 Mart 2026 Salı 10:13KIBRIS
Grev ve eylemler askıya alındı!KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, yazılı bir açıklama yaparak, grev ve eylemlerin yeni gelişmeler ışığında askıya alındığını açıkladı.31 Mart 2026 Salı 10:10KIBRIS
Basın-Sen: Asgari ücrete artış yoksa özel sektör emekçisinin geliri daha da erir, Verilen mücadele tüm emekçiler içinBasın-Sen tarafından yapılan açıklamada, meselenin yalnızca kamu çalışanlarıyla sınırlı olmadığı ifade edilerek, hayat pahalılığı artışı uygulanmadığında asgari ücrete de artış yapılmayacağına dikkat çekildi.30 Mart 2026 Pazartesi 09:19KIBRIS
Hayat durdu! Sınavlar yapılmadı, Belediyelerde çalışanlar iş bıraktı!Hükümetin hayat pahalılığını dondurma kararı sonrası sendikalar bugün grevde. 3 noktada toplanacak sivil toplum örgütleri Meclis’e yürüyecek.30 Mart 2026 Pazartesi 09:16KIBRIS
Hava parçalı ve az bulutlu olacakMeteoroloji Dairesi'nin tahminine göre, bölgenin alçak basınç sistemi ile buna bağlı cephe sisteminin etkisi altında kalması bekleniyor.30 Mart 2026 Pazartesi 08:21HAVA DURUMU
Kuzey Kıbrıs'ta hayat duracak! Grev kaç gün sürecek? Sınavlar yapılabilecek mi? Sağlık hizmetleri duracak!Kuzey Kıbrıs'ta hayat duracak! Grev kaç gün sürecek? Sınavlar yapılabilecek mi? Sağlık hizmetleri duracak!29 Mart 2026 Pazar 21:00KIBRIS
Şap krizi hellimi vurduGüney Kıbrıs’ta şap hastalığı nedeniyle küçükbaş hayvan sayısındaki düşüş, “Menşei İsmi Korumalı Ürün” hellimde zorunlu yüzde 51 süt oranının karşılanmasını riske attı. Üreticiler ise bu oranın yüzde 20’ye çekilerek güncellenmesini önerdi.29 Mart 2026 Pazar 15:10KIBRIS
Meclis Genel Kurulu toplanacakMeclis Başkanı Ziya Öztürkler başkanlığındaki 39’uncu birleşimin saat 10.00’da yapılması bekleniyor.29 Mart 2026 Pazar 14:35KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.