KOOP-BANK'TA GREV! BANKANIN TÜM ŞUBELERİNDE GREV VAR!
Binboğa'da 15 gündür iş yok!

28 Nisan 2025 Pazartesi 09:21
Binboğa'da 15 gün iş yok!
Koop-Sen Sendika Başkanı Mehmet Ali Güröz, Kıbrıs Genç TV'de Oshan Sabırlı'nın sunduğu programda önemli açıklamalarda bulundu. Güröz, Binboğa işletmesinde iki büyük sorun yaşandığını belirterek, fabrikanın 15 gündür üretim yapamadığını açıkladı.
Binboğa'nın çek yasağına girdiğini söyleyen Güröz, bu nedenle tüm işlemlerin durduğunu ve fabrikanın adeta kapanma noktasına geldiğini vurguladı. Güröz, "Binboğa çek yasağından çıkmadığı sürece üretim yapılamayacak. Çalışanlar belirsizlik içinde bekliyor" dedi.
Sendika olarak sorunların çözümü için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Güröz, henüz Binboğa yönetiminin herhangi bir adım atmadığını belirtti. Güröz, Binboğa'nın %99 hissesine sahip olan KOOP-BANK’ın da elini taşın altına koymadığını söyledi.
Öte yandan Güröz, Binboğa’da hâlâ bir yönetici ataması yapılmadığını, şirketin sahipsiz bırakıldığını kaydetti. "Mukayyit'in acilen idare memuru ataması gerekiyor. Çalışanlar yalnız bırakıldı ve haklılar," ifadelerini kullandı.
KOOP-BANK'ta Toplu İş Sözleşmesi Krizi
Koop-Sen Başkanı Güröz, KOOP-BANK’ta yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri hakkında da bilgi verdi. Görüşmelerde birçok konuda uzlaşı sağlandığını belirten Güröz, sendikanın maaş artışı talebinde bulunmadığını, ancak banka yönetiminin süreci tıkadığını söyledi.
Görüşmeler, Yönetim Kurulu Başkanı'nın yurt dışında olması nedeniyle bir süreliğine askıya alınmıştı. Başkanın dönüşüne rağmen toplantılar yeniden başlatılmadı.
Özellikle Genel Müdür'ün, bazı çalışanlara %40 oranında özel zam yapılması yönünde adım atmak istemesi gerilimi artırdı. Güröz, bu keyfi uygulamayı kabul etmediklerini ve sendikanın mahkemeden ara emri alarak müdahalede bulunduğunu açıkladı.
Mahkemenin ara emri kararı sonrasında, Genel Müdür TİS imzalamayacağını ve grev yapılabileceğini söyledi. Bu gelişmenin ardından Koop-Sen, çalışanların da desteğiyle grev kararı aldı.
Genel Müdür’ün Tehditleri Tepki Çekti
Mehmet Ali Güröz, Genel Müdür'ün sendika hesabına destek vererek sosyal medyada "beğeni" yapan personelleri tehdit ettiğini ve kara listeye aldığını iddia etti. "Ben bilirim, ben yaparım" anlayışıyla hareket eden yönetimin çalışanlar arasında ciddi rahatsızlık yarattığını söyleyen Güröz, grevin kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.
Güröz, "Grev, Koop-Sen için her zaman son çaredir. Diyalog kapısı açık tutulmadığı ve uzlaşı sağlanmadığı takdirde, grev yarın da devam edecek" diyerek çağrısını yineledi.
Stresli olduğumuzda neden daha fazla yeriz?Stres sağlığınızı yıkıma uğratabilir. Baş, mide ağrılarına ve uykusuzluğa yol açabilir ve ayrıca yeme alışkanlıklarınızı da değiştirebilir.13 Kasım 2025 Perşembe 19:31YAŞAM
The Economist'in 2026 kehaneti şaşırttı! Dünyayı büyük bir kırılma mı bekliyor?The Economist, dergisinin geleneksel 'yıl' kapağını yayınladı. Economist’in yeni kapağı, 2026’nın dünya dengeleri için kader yılı olabileceğini söylüyor.13 Kasım 2025 Perşembe 18:55AMERİKA
Özuslu, bütçe sorumsuzca hazırlandıÖzuslu, “Bu bütçe yakında hükümete gelecek olan CTP’yi zora sokma bütçesidir” dedi.13 Kasım 2025 Perşembe 18:00KIBRIS
Juju Üstel tarafından görevden alındı!3 İlçenin kadın kolları başkanları görevden alındı13 Kasım 2025 Perşembe 17:51KIBRIS
Noyanlar Group’un Altın Projesi Bellagio İskele’de Yükseliyor: Akdeniz’in yeni cazibe merkezi “Lüksün Anahtarı”Kuzey Kıbrıs’ın köklü ve güvenilir inşaat devi Noyanlar Group, en yeni prestij projesi Bellagio ile İskele Long Beach bölgesini yeniden tanımlıyor13 Kasım 2025 Perşembe 17:07YAŞAM
Belediyeler Birliği’nin 87. Genel Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldıK.T. Belediyeler Birliği Genel Yönetim Kurulu Toplantısı bugün yapıldı. Başkanlar, 87. Genel Yönetim Kurulu Toplantısı için saat 11.00’de K. T. Belediyeler Birliği’nde bir araya geldi.13 Kasım 2025 Perşembe 16:45KIBRIS
AB'de yıllık maaşın en yüksek olduğu ülkeler: Lüksemburg zirvedeAvrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi Eurostat’ın verilerine göre AB’de yıllık ortalama maaşın en çok olduğu ülkeler Lüksemburg, Danimarka ve İrlanda.13 Kasım 2025 Perşembe 15:57AVRUPA
Son dakika! İmamoğlu’nun ikinci X hesabına da erişim engeliSon dakika haberi... Ekrem İmamoğlu'nun kapatılan X hesabının ardından kullandığı Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi X hesabına da "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle erişim engeli kararı verildi.13 Kasım 2025 Perşembe 15:34TÜRKİYE
TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile görüştüKurtulmuş, ilk resmi yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştiren KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi. Kurtulmuş, görüşmede, "Büyük mücadelelerle 50 yıl artık geride kaldı.13 Kasım 2025 Perşembe 15:20TÜRKİYE
İki ayrı kazada alkollü sürücüler tutuklandıGirne’de ve Dikmen'de alkollü araç kullanarak trafik kazası yapan iki kişi tutuklandı.13 Kasım 2025 Perşembe 15:02KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.