KOLEJ GİRİŞ SINAVI’NIN BİRİNCİ BASAMAĞI KGS-1, CUMARTESİ GÜNÜ 7 MERKEZDE YAPILACAK
Kolej Giriş Sınavı’nın birinci basamağı KGS-1, cumartesi günü ülke genelinde 7 sınav merkezinde gerçekleştirilecek; sınava kayıtlarını tamamlayan 2 bin 373 öğrencinin katılması bekleniyor.

29 Ocak 2026 Perşembe 12:19
Kolej Giriş Sınavı’nın (KGS) birinci basamağı KGS-1, cumartesi günü ülke genelinde 7 merkezde yapılacak. Sınava, kayıt işlemlerini tamamlayan 2 bin 373 öğrencinin katılması bekleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre sınav; Türk Maarif Koleji, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji, Hala Sultan İlahiyat Koleji ve Lefke Gazi Lisesi’nde gerçekleştirilecek.
Türkçe, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Matematik olmak üzere beş alt testten oluşan ve iki oturumda yapılacak sınavın birinci oturumu 09.00-10.30, ikinci oturumu ise 11.00-12.30 saatleri arasında yapılacak.
Açıklamada, her bir testin alanında uzman ve deneyimli eğitimcilerden oluşan komisyonlar tarafından hazırlandığı, soruların ise belirtke tabloları ile geçerlilik ve güvenilirlik ilkeleri esas alınarak oluşturulduğu ifade edildi.
Soru kitapçıklarının, sınavdan 48 saat önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın basım merkezinde basılacağı, sınav günü ise sınav sorumluları ve denetmenler eşliğinde sınav merkezlerine sevk edileceği kaydedildi.
Sınavın tamamlanmasının ardından soru kitapçıkları ve yanıt anahtarlarının Bakanlığın resmî internet sitesi www.mebnet.net üzerinden yayımlanacağı, cevap kağıtlarının optik okuyucularla değerlendirileceği ve sonuçların aynı gün akşam saatlerinde açıklanmasının öngörüldüğü bildirildi.
KGS-2, 6 Haziran’da
Kolej Giriş Sınavları’nın ikinci basamağı olan KGS-2’nin 6 Haziran Cumartesi günü yapılacağı belirtilen açıklamada, öğrencilerin KGS-1 ve KGS-2’den elde edecekleri puanların yüzde 50’şer oranla hesaplanmasıyla oluşturulacak Kolej giriş puanına göre sıralanacağı ifade edildi.
Sınav sonuçlarına göre; Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne 150, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne 100, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ne 100, Güzelyurt Türk Maarif Koleji’ne 100, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji’ne 100, Lefke Gazi Lisesi kolej sınıfına 25 ve Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne 120 öğrenci olmak üzere toplam 695 öğrenci, 2026-2027 öğretim yılı için kolejlere kayıt hakkı elde edecek.
Bakanlık açıklamasında, sınav kılavuzunun dikkatle okunması, sınava girme şartlarının gözden geçirilmesi ve sınava girilecek okulun önceden görülmesinin önemine işaret edildi. Ayrıca sınav öncesinde öğrencilerin stres oluşturacak eylem ve davranışlardan uzak tutulması gerektiği vurgulanan açıklamada sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dilendi.
YSK, TAM Parti’nin LAÇ belediye meclis aday listesini iptal etti: Cinsiyet kotası karşılanmadıYüksek Seçim Kurulu, TAM Parti’nin, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi için sunduğu 14 kişilik listede yalnızca 4 kadın adaya yer vermesi nedeniyle belediye meclis üyesi aday listesini oyçokluğuyla iptal etti.31 Ekim 2026 Cumartesi 22:07KIBRIS
DAÜ-SEN: “Hukuk çiğnenerek akademik personelin sözleşmeleri sonlandırılamaz!”DAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve dönem ortasında öğretim üyelerinin değiştirilmek istenmesine karşı Rektörlük önünde eylem yaptı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:50KIBRIS
TDP ilk 90 günlük acil eylem planını açıkladıTDP, 6 Aralık 2026 seçimlerinin ardından hayata geçirmeyi hedeflediği İlk 90 Gün Acil Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:34KIBRIS
DAÜ-SEN, Rektörlük Önünde Eylem YapacakDAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve akademik kadro statülerine ilişkin yaşanan sorunlar nedeniyle yarın Rektörlük önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirecek.29 Ekim 2026 Perşembe 13:32KIBRIS
İsrail seçim sonuçları: Netanyahu'nun bloğu önde ancak meclis çoğunluğunu sağlayamıyorİsrail'de 27 Ekim Salı günü yapılan parlamento seçimlerinde Türkiye saatiyle 15.30 itibarıyla oyların %85,6'sı sayıldı.29 Ekim 2026 Perşembe 00:19ORTADOĞU
“Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığının evlilik yoluyla elde edilmesi konusunda kararRum Yüksek Mahkemesi, sonradan “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı alan yabancı uyruklu bir kişinin, evlendiği yabancı uyruklu eşine vatandaşlık hakkı kazandırmayacağına hükmetti.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
İçişleri Bakanlığı: Fatma Ünal’a cezaevinde ayrıcalıklı muamele yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyorFatma Ünal’ın özel bir odaya yerleştirildiği ve ayrıcalıklı muamele gördüğü yönündeki iddiaları reddederek, yasa ve tüzüklere aykırı herhangi bir uygulama bulunmadığını açıkladı.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner yazdı... "Büyüdük... Peki Güçlendik mi?""Kuzey Kıbrıs’ın son kırk yıldaki en büyük başarılarından birinin yükseköğretim olduğunu inkâr etmek haksızlık olur."28 Ekim 2026 Çarşamba 12:11KIBRIS
İskele'de üvey kızına cinsel saldırı iddiasıyla tutuklu zanlıya 6 gün ek süreİskele'de 2023-2026 arasında 16 yaşından küçük üvey kızına defalarca cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan H.B., mahkemeye çıkarıldı; soruşturma kapsamında 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verildi.28 Ekim 2026 Çarşamba 11:47İSKELE
Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta Eski Sendika Yöneticileri ile BuluştuEmekçinin partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta her salı bir araya gelen eski sendika yöneticileri ve emeklilerle buluştu. Görüşmede emekçinin partisi Bağımsızlık Yolu’nun mücadele programı ile ilgili bilgi verilirken, politikaları ile ilgili önerileri konuş28 Ekim 2026 Çarşamba 11:43KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.