KKTC VATANDAŞI ŞEHİT YAKINI, GAZİ VE GAZİ YAKINLARI TÜRKİYE'YE YÜZDE 50 İNDİRİMLİ UÇACAK
KKTC vatandaşı şehit yakını, gazi ve gazi yakınları THY ile Türkiye’ye yüzde 50 indirimli uçabilmesine imkan sağlayacak protokol imzalandı.

15 Temmuz 2025 Salı 15:13
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Türk Hava Yolları KKTC Müdürlüğü arasında bugün imzalanan protokolle, verilen tanıtım kartlarını biletleme esnasında fiziksel olarak ibraz edilmesi şartıyla KKTC - Türkiye arasındaki karşılıklı seferlerde ekonomi sınıfa net ücretler üzerinden yüzde 50 oranında indirim uygulanacak.
Dışişleri Bakanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende, protokole, Başbakan Ünal Üstel şahitliğinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova ve Türk Hava Yolları A.O. KKTC Müdürü Pınar Ayvaz Arıkan imza attı.
-Üstel
Başbakan Ünal Üstel, törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne devletine kavuşması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti desteğiyle canını kanını malını veren şehit aileleri ve gazilere teşekkür ederek, sevgi saygıyla değerli büyüklerini selamladığını söyledi.
Üstel, Kıbrıs Türk halkının milli mücadele döneminde verdiği mücadeleyi anımsatarak, Türkiye Cumhuriyeti desteğiyle bugünlere geldiklerini vurguladı. Bıkmadan usanmadan bayrağı geleceğe taşımak için çalıştıklarını söyleyen Üstel, gazilere de seslendi.
Gazi unvanını bugüne kadar veremediklerini ancak yasanın yapıldığını, tüzüklerin hazırlandığını, bu çerçevede kimliklerin verileceğini ifade eden Üstel, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte çalışarak, gazilere, gazi yakınlarına ve şehit ailelerine oradaki haklarını burada sağlayacaklarını anlattı.
O çerçevede bugün de THY ile bu protokolü imzaladıklarını ifade eden Üstel, şehit aileleri, gaziler, aileleri ile birlikte yaklaşık 30 bine ulaşan kişinin THY ile avantajlı uçuşlara sahip olacağını işaret etti.
Üstel, 3 Ağustos’ta Londra’da lansmanı yapılacak A Jet ile imzalanan protokolü de anımsatarak, KKTC’den Türkiye’ye bilet fiyatlarının 6 bin TL’yi geçmeyeceğini, İngiltere’den KKTC’ye de 250 Euro’luk biletle gelinebileceğini belirtti. Üstel, bugün imzalanan protokolün de hayırlı olmasını temenni etti.
-Berova
Maliye Bakanı Özdemir Berova da, çok önemli bir protokole imza koyduklarını ifade ederek, Başbakan Üstel’in önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti ile benzer önemli protokollere imza koyduklarını söyledi.
Şehit ve gazilerin devletin kurulmasında büyük önem taşıdığını ifade eden Berova, şehit, şehit aileleri ve gazilere verdikleri öneme işaret ederek, gazi kimliklerinin sahiplerine yakında dağıtılacağını kaydetti.
Berova, THY’nin protokolle ülkeye ve halka verdiği önemi gösterdiğini ifade ederek, “Esas olan halka hizmettir, biz de bu yolda bıkmadan yılmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
-Gardiyanoğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da, bugünü onur ve gurur günü olarak niteledi.
Şehit ve gazilere büyük önem verdiklerini ifade eden Gardiyanoğlu, bir şehit ailesi olarak bu projeden büyük heyecan duyduklarını söyledi.
Gardiyanoğlu, protokolün hayırlı olmasını diledi.
-Arıkan
Türk Hava Yolları KKTC Ülke Müdürü Pınar Ayvaz Arıkan da konuşmasında, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının Türkiye’deki gibi haklardan yararlanacağı protokol için büyük emek verdiklerini ifade ederek, KKTC’de net ücret üzerinden yüzde 50 indirim yapılacağını söyledi.
Arıkan, projede yer almanın kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.
-Protokol
Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile THY arasında imzalanan protokol şöyle:
“Bu protokolün amacı, KKTC vatandaşı şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirim uygulanması için KKTC Maliye Bakanlığı ve KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türk Hava Yolları A.O. arasında, yapılacak olan indirim şeklini ve usulünü belirlemektir.
İlgili yasalarca tanımlanan KKTC vatandaşı olan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına, ilgili Bakanlıklar sorumluluğunda, tariflenen kişilere verilen tanıtım kartlarının biletleme esnasında fiziksel olarak ibraz edilmesi şartıyla; THY A.O. tarafindan icra edilen KKTC - Türkiye arasındaki karşılıklı seferlerde, ekonomi sınıfı net ücretler üzerinden yüzde 50 oraninda indirim uygulanacaktır.”
Eczacı rafındaki ilaçlar için devlet ihaleye çıkıyor: Doğru model bu değilEczacılar Birliği, sağlık sistemindeki mali sorunlara dikkat çekerek artan giderlere rağmen gelirlerin yerinde saydığını ve mevcut ilaç tedarik sisteminin sürdürülemez hale geldiğini açıkladı.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:51KIBRIS
Recep Tayyip Erdoğan: Türk Dünyası Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğizRecep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın güçlendirilmesi için mutabakat sağlandığını belirterek “Türk Dünyası Yüzyılı” vurgusu yaptı; Kassym-Jomart Tokayev ise Erdoğan’a “Hoca Ahmet Yesevi Nişanı” takdim etti.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:49TÜRKİYE
Büyükbaş Hayvancılığa Destek: 1,82 Milyon TL Ödeme Yapıldı“Tarımsal Desteklerin Belirlenmesi” başlıklı Bakanlar Kurulu kararında duyurulan ve Veteriner Dairesi tarafından takibi yapılan, “Suni Tohumlamadan Doğan Erkek Buzağı Desteği” ödemesinin ikincisi (2025 yılına ait) yapıldı.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
LTB hafta sonu Sanayi Bölgesi'nde asfaltlama yapacakTaşkınköy Organize Sanayi Bölgesi’nde hafta sonu asfaltlama yapılacak.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:44LEFKOŞA
İnanıroğlu: TMK’de yaşanan olayla ilgili öğretmen görevden alındıGenel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Yusuf İnanıroğlu, TMK’daki olay sonrası laiklik ve Atatürk ilkelerine bağlılık vurgusu yaparak sürecin titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:42KIBRIS
Gençlik Şöleni pazar günü yapılıyorGençlik Şöleni pazar günü Girne Antik Liman’da yapılacak.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:39KIBRIS
Başbakan Üstel: UBP olarak en büyük gücümüzü halkımızdan alıyoruzUlusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, partinin kuruluşunun 50’nci yılı kapsamında Lefkoşa Sarayönü Meydanı’nda düzenlenen kermese katıldı.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:37KIBRIS
Türkiye ile imzalanan Sağlık Hizmetleri Desteği Protokolü Genel Kurul'a sevk edildiTürkiye ile imzalanan sağlık hizmetleri desteği protokolünün onaylanmasına ilişkin yasa tasarısı, Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi’nde oy çokluğuyla kabul edilerek Genel Kurul gündemine sevk edildi.14 Mayıs 2026 Perşembe 15:03KIBRIS
Arıklı: Japarov, Kırgızistan’ın kaderini değiştiren adam olarak tarihe geçecekBayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kırgızistan ziyareti sırasında Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Japarov hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Arıklı, Japarov'un Kırgızistan’ın kaderini değiştiren adam olarak tarihe geçeceğini kaydetti.14 Mayıs 2026 Perşembe 15:01KIBRIS
İskele Belediyesi, iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdıİskele Belediyesi ekiplerinin Kurban Bayramı öncesinde halk sağlığını korumak amacıyla iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdığı belirtildi.14 Mayıs 2026 Perşembe 14:34İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.