KİPRİANU DÜN ATİNA’DA ÇİPRAS’LA GÖRÜŞTÜ
Gazeteye göre Atina’ya hareket etmesinden önce Larnaka Havalimanında açıklama yapan Kiprianu, Çipras’la Türkiye’ye gidişi öncesinde fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

22 Kasım 2018 Perşembe 16:15
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüşmek için, Atina üzerinden İstanbul’a gitmek amacıyla dün adadan ayrıldığı ve bu çerçevede dün uğradığı Atina’da, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’la görüştüğü haber verildi.
Haravgi gazetesi “Güvenlikle İlgili Türk Tezleri İlk Elden” başlıklı haberinde, AKEL Genel Sekreteri Kiprianu’nun yarın Çavuşoğlu’yla baş başa görüşeceğini ve Kiprianu’nun Türkiye’nin güvenlik ve garantiler konusundaki niyetlerini ilk elden dinlemek için, Türkiye Dışişleri Bakanıyla doğrudan temas yolunu seçtiğini yazdı.
Gazeteye göre Atina’ya hareket etmesinden önce Larnaka Havalimanında açıklama yapan Kiprianu, Çipras’la Türkiye’ye gidişi öncesinde fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.
Çavuşoğlu’yla yapacağı görüşme konusunda, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Ulusal Konseyi bilgilendirdiğini de ifade eden Kiprianu, ilgili bir soruya ise yanıtında “kendisinin Rum tarafının müzakerecisi olmadığını ve Sayın Çavuşoğlu’yla müzakere etmesinin söz konusu olmadığını” dile getirdi.
Özellikle güvenlik konularıyla ilgili Türk tezlerini bizzat Çavuşoğlu’nun ağzından duymak istediğini ifade eden Kiprianu, kendisinin ise Çavuşoğlu’na, hem güvenlik konuları, hem de diğer konulara ilişkin AKEL’in tezleri ile Ulusal Konsey’in kararlarını ileteceğini söyledi.
Çipras’la dün gerçekleştirdiği görüşme konusunda ise memnuniyet belirten Kiprianu, Çipras’la uzun süren ve oldukça esaslı bir görüşme yaptıklarını, görüşme esnasında Kıbrıs sorunundaki mevcut durumla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Kiprianu, görüşmede, çözüm çerçevesi konusunda ezelden beri sahip oldukları tezleri, aynı zamanda izlenmesi gereken taktiği yeniden teyit ettiklerini ifade etti.
Partisinin “Türk saldırganlığı” konusundaki endişelerini de ifade eden Kiprianu, Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin iradesini samimiyetle her gün teyit etmesi gerektiğinde ısrar etmelerinin sebebinin bu olduğuna da işaret etti.
Kiprianu, Türkiye’nin bu konuda etkisiz hale getirilmesinin tek yolunun, Kıbrıs sorununun çözümünün, üzerinde hem fikir olunan temelde ve mümkün olan en kısa zamanda gerçekleşmesini istedikleri konusunda ikna etmeleri olduğunu da dile getirdi.
Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in açıklamaları konusunda ise Kiprianu, Anastasiadis’in son yıllarda gösterdiği çelişki ve tutarsızlıklarla başarılan tek şeyin, Türkiye’ye hedeflerini ileriye götürmesi konusunda kolaylık sağlanması olduğunu iddia etti.
Anastasiadis’in “hayal dünyasında yaşayanların uyanmasını umduğunu” belirttiği açıklaması konusunda ise Kiprianu, AKEL’in uykuda olmadığı gibi, halkın da hayal dünyasında olmadığını düşündüğünü belirtti.
Anastasiadis’in 45–50 yıldır politikanın içinde olmasının akabinde, halkın hayalci olmadığını keşfetmesinden ötürü endişeli olduğunu dile getiren Kiprianu, Anastasiadis’in 2004 yılında Annan Planına ne dediğiyle kıyaslandığında, bunun oldukça endişe verici olduğunu ekledi.
Kiprianu’yla ilgili haberler Alithia’da “Güvenlikle İlgili Tezlerini Dinlemek İstiyorum”, Fileleftheros’ta ise “Güvenlik Masada” başlığıyla yer buldu.
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyorTeminat gereksinimlerinin artırılması ve Trump'ın Federal Rezerv adayıyla ilgili politikaların beklenmesi nedeniyle altın fiyatlarında büyük bir zorunlu satış dalgası yaşandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:00PARA BORSA
Yalancı bahar geliyor...Hava hafta boyunca parçalı bulutlu, sıcaklık 22 dereceye kadar çıkacak02 Şubat 2026 Pazartesi 15:58HAVA DURUMU
Sıla Usar İncirli: 26 Nisan için erken seçim önerisi sunacağızCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Meclis’te yaptığı konuşmada hükümeti “devlete itibar suikastı” yapmakla suçlayarak, yaşanan çöküş ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa ve 26 Nisan için erken seçim çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:56KIBRIS
Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandumu işaret ettiBaşbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:55KIBRIS
Juju yeniden mahkemedeUBP Gine Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Ünal Juju, sahte diploma soruşturması kapsamında yeniden mahkemeye çıkarıldı02 Şubat 2026 Pazartesi 15:54KIBRIS
Gazze'nin Refah Sınır Kapısı yeniden açıldıGazze ile Mısır arasındaki önemli sınır kapısı Refah, bugün resmen yeniden açıldı. İnsani yardımların Gazze'ye geçişi planlanıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:51ORTADOĞU
Basketbol U14 Karmalarımız Türkiye’deBasketbol Federasyonu’na bağlı Levent U 14 kızlar ve U 14 erkekler karmalarımız, Türkiye Basketbol Federasyonu U 14 Bölge Şampiyonası’nda mücadelelerine başlıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:00BASKETBOL
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.