“KIBRIS TÜRKÜ’NÜN 1571’DEN BU YANA ADA ÜZERİNDEKİ VARLIĞINI KİMSE YOK SAYAMAZ!”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst Paşaköy, Vadili ve Beyarmudu Belediyelerini ziyaretlerinde vurguladı...

13 Temmuz 2016 Çarşamba 18:12
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Paşaköy, Vadili ve Beyarmudu köylerini ziyaret ederek, Belediye Başkanları ile bir araya geldi ve bölgenin ihtiyaçları hakkında bilgiler alarak, incelemelerde bulundu.
Bakan Dürüst, Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Plan Proje Müdürü Şifa Soğukpınar ve Trafik Dairesi Müdürü Nazmiye Çelebi’nin de eşlik ettiği köy ziyaretlerinde vatandaşlarla da bir araya gelerek, sohbet etti, bölgenin eksiklikleri hakkında bilgiler aldı.
Bayındırlık ve ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ilk ziyaret yeri olan Paşaköy’de, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Paşaköy ve Güzelyurt ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara da cevap verdi. Bakan Dürüst, “Kıbrıs Türkü’nün, 1571’den bu yana, Ada üzerindeki varlığını kimse yok sayamaz. Hiçbir zaman, adil ve kalıcı bir çözüme karşı duruşumuz olmamıştır. Ancak çözüm olacak diye de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yatırımlarımızı da durdurmak gibi bir düşüncemiz olmamıştır, olmayacaktır” dedi. Güzelyurt ve Paşaköy gibi KKTC sınırları içerisindeki her yerleşim yerinin kendileri için önemli olduğunun altını çizen Bakan Dürüst, “KKTC’nin gelişmesi, kalkınması ve ileriye götürülmesi adına, Güzelyurt’a da Paşaköy’e de ve KKTC’nin her bir yerleşim yerine yatırımları götürmeye devam edeceğiz” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ilk ziyareti Paşaköy Belediyesi’ne gerçekleştirerek, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü ile Belediye Binası’nda biraya geldi.
Paşaköy’ün Bakanlığa bağlı olan konulardaki eksiklikleri ve ihtiyaçları hakkında Başkan Tülücü’den bilgiler alan Bakan Dürüst, Paşaköy ve Aslanköy arasındaki yolda bulunan ve aşırı yağmurlarda kapanma noktasına gelen köprüyü de yerinde inceledi, sorunun giderilmesi yönünde talimat verdi.
Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü yaptığı açıklamasında, Bakan Dürüst’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgenin en önemi sorununun Aslanköy ile Paşaköy arasındaki yolun olduğunu dile getirerek, aşırı yağmur yağdığı zaman sular altında kaldığını, köye giriş çıkışın engellendiğini söyledi. Geçmişte birkaç aracın sele kapıldığını da anlatan Tülücü, bu yoldaki sorunun giderilmesi için ortaya koydukları talebin en kısa zaman içerisinde giderileceğine olan inancını da belirtti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Paşaköy ziyaretinin ardından Vadili’ye giderek, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ile Belediye Binasında bir araya geldi. Belediye Başkanı Mehmet Adahan da Bakan Dürüst’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Adahan, yarım kalan Yiğitler yol inşaatı, Akdoğan çevre yolu ve Vadili-İnönü arasındaki sorunlara değindi, taleplerini dile getirdi.
Bakan Dürüst, Vadili ziyaretinin ardından Beyarmudu’na geçerek, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’i Belediye’de ziyaret etti.
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip köyün altyapı eksikliklerine değindi. Edip, Beyarmudu’nun sınır kapısı olması bakımından önemli olduğunu belirtti ve altyapı sıkıntılarının acilen giderilmesini talep etti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Beyarmudu’nda ziyaretlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her noktasının aynı değerde olduğunu ve her yere eşit hizmet götürüleceğini söyledi.
Ziyaretlerini Bakanlık müdürleri ve Daire müdürleriyle yaptığını, sorunların not edilerek ivedilikle çözüme kavuşturulacağını belirten Bakan Dürüst, belediye başkanlarının aktardıkları sorunların sözde kalmayacağı, giderilmesi için en kısa sürede çalışma başlatılacağı sözünü verdi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın KKTC’nin en önemli icraat bakanlıklarının en başında geldiğini belirterek, KKTC’de yatırım gerektirecek birçok konu ve alanın bulunduğunu, bunun bilincinde hareket ederek, KKTC’nin her noktasında incelemelerde bulunarak, sorunların süratli bir şekilde çözümü için yerinde değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.
Güney Kıbrıs’ı sarsan seri cinayetler belgesel olduGüney Kıbrıs’ta 2016-2018 yılları arasında 7 kadın ile 1 kız çocuğunu öldüren Rum Milli Muhafız Ordusu Teğmeni Nikos Metaxas’ın işlediği seri cinayetler belgesel oldu.08 Ağustos 2026 Cumartesi 18:09GÜNEY KIBRIS
Fileleftheros: Erhürman metodoloji konusunda BM’yi ikna ettiFileleftheros’ta yayımlanan analizde, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın Kıbrıs sorununda izlenecek metodoloji konusunda kendi çizgisini Birleşmiş Milletler’e kabul ettirmeyi başardığı ileri sürüldü.08 Ağustos 2026 Cumartesi 18:08KIBRIS SORUNU
Arıklı, Dr. Bibi’nin YDP’ye katıldığını duyurduArıklı, yaklaşık 30 yıldır ailesiyle birlikte KKTC’de yaşayan Pakistan asıllı Dr. Nargis Zakaria Bibi’nin YDP’yi tercih ettiğini açıkladı.08 Ağustos 2026 Cumartesi 18:06KIBRIS
Seçime doğru... Meclis 17 Ağustos haftasında olağanüstü toplantıya çağrılacak!Seçime doğru... Edinilen bilgilere göre Cumhuriyet Meclisi 17 Ağustos haftasında olağanüstü toplantıya çağrılacak ve erken Milletvekilliği Genel Seçimi ile ilgili yasalar görüşülecek.08 Ağustos 2026 Cumartesi 17:52KIBRIS
TDP’de eski vekiller devreye girdi: 6 ilçede ve Gönyeli’de aday çıkarılması gündemdeİki seçimin aynı anda yapılma ihtimali ve CTP ile özellikle Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) özelinde yaşanan sıkıntılar, TDP’de adaylık stratejisinin yeniden masaya yatırılmasına neden oldu.08 Ağustos 2026 Cumartesi 13:38KIBRIS
Tarım Bakanlığı: Zararlılara karşı doğal mücadelede büyük ilerleme sağlandıTarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, sürdürülebilir tarım ve çevre dostu üretim hedefleri doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Asya Turunçgil Pisillidi ve Kaktüs Koşnili zararlılarına karşı doğal mücadele yöntemlerinin başarıyla uygulandığını ve08 Ağustos 2026 Cumartesi 13:26KIBRIS
Erhürman, Alagadi Fest'e katıldıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, eşi Nilden Bektaş Erhürman ile Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Alagadi Fest'e katıldı.08 Ağustos 2026 Cumartesi 13:22KIBRIS
Barçın: Hükümet hayat pahalılığını tam yansıtmayı garanti etmiyorCTP Milletvekili Devrim Barçın, Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan 2027-2029 Orta Vadeli Mali Plan üzerinden hükümete eleştirilerde bulundu.08 Ağustos 2026 Cumartesi 10:46KIBRIS
Redif Ekinci’den seçim mesajı: “TDP’siz hiçbir hükümet hesabı tutmayacak”Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Redif Ekinci, partinin Meclis’teki sandalye sayısına bakılarak küçümsenmemesi gerektiğini belirterek, “TDP tabela partisi değildir. Çok yakında bu ülkede, TDP’siz hiçbir hükümet hesabı tutmayacak” dedi.08 Ağustos 2026 Cumartesi 10:42KIBRIS
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ABD ile mutabakatın uygulanmasını destekliyoruzİran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile 14 Haziran'da varılan mutabakatın uygulanmasını desteklediklerini söyledi.08 Ağustos 2026 Cumartesi 10:41ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.