KIBRIS TÜRK MİLLÎ TARİH MÜZESİ ŞİMDİ DE FOTOĞRAF YARIŞMASINA ODAKLANIYOR…
Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Vakfı bünyesinde bulunan Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi, Kıbrıs Türk Millî Mücadele konulu fotoğraf yarışması düzenliyor.

18 Ocak 2019 Cuma 11:10
Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Vakfı bünyesinde bulunan Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi, Kıbrıs Türk Millî Mücadele konulu fotoğraf yarışması düzenliyor. İki kategoride gerçekleşecek olan yarışmada seçici kurul tarafından yapılacak olan değerlendirmeler sonucunda dereceye girenler ödüllendirilecek.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yarışmaya katılmak isteyenlerin fotoğraflarını en geç 25 Ocak 2019 tarihine kadar Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde bulunan Kıbrıs Modern Sanat Müzesine elden teslim etmesi gerektiği bildirildi.
Kıbrıs Türk Millî Mücadele Fotoğraf yarışmasının birinci kategorisinde millî mücadele yılları sırasında çekilmiş fotoğraflardan oluşacak. Yarışmanın ikinci kategorisi ise millî mücadelenin yaşandığı yerlerden çekilecek olan fotoğraflardan oluşacak. Bunlar arasında eski mevziler, hendekler, tüneller, sığınaklar, tarihi yerler, binalar, sokaklar, millî mücadele yıllarında kullanılan araç ve gereçler ile belgeler olabilir.
Katılımcılar yarışmaya orijinal fotoğraflardan elde edilen kopyalar ile katılabilecekler. Fotoğrafları çeken veya bulunduranlar hayatta değillerse, yakınları akrabalık derecesini belirterek yarışmaya bu fotoğraflarla katılabilirler. Fotoğrafların orijinalleri sahipleri tarafından uygun görüldüğü takdirde Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesine bağışlanabilecek. Fotoğraflar sergilenirken, Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesine kimin tarafından bağışlandığı belirtilecek.
Kıbrıs Türk Millî Mücadele Fotoğraf yarışmasının şartları:
1. Yarışmacılar, her iki kategoriye de istedikleri sayıda fotoğraflarla katılabilecekler.
2. İkinci kategori için çekilen fotoğrafların nerede çekildiği belirtilecek.
3. Eski fotoğrafların yerleri ve şahısların isimleri bilindiği takdirde belirtilecek.
4. Fotoğraf ebatları en küçük A4 (21x29),7 cm) en büyük ise 35x50cm olacak.
5. Yarışmaya sunulan eski fotoğraflara dijital ortamda herhangi bir manipülasyon yapılmayacak fakat ihtiyaç duyulduğu takdirde gerekli müdahaleler uzman şahıslar tarafından yapılacak.
6. Katılımcıların Kimlik bilgileri ve telefon numaraları kapalı zarf usulü olacaktır.
7. Fotoğrafların arkasına beş rakamlı bir rumuz yazılacak aynı rumuz kapalı zarfın üzerinde yazılacak.
8. Katılımcılar, yarışmanın her kategorisinde ayrı bir zarf ile katılmak zorundadır.
9. Yarışmaya gönderilen fotoğraflar beş kişilik bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek.
Fotoğraflar Seçici Kurul Tarafından Belirlenecek…
Yarışmaya gönderilen fotoğraflar beş kişilik bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Seçici kuruluda Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, Fotoğraf Sanatçısı ve Grafiker Hikmet Uluçam, FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit, Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim elemanı ve Fotoğraf Sanatçısı Gazi Yüksel ile Fotoğraf Sanatçısı Musa Kayra yer alıyor.
Kıbrıs Türk Millî Mücadele'nin Yaşandığı Yerlerden Çekilecek Fotoğraflar Arasından Dereceye Girenlere Para Ödülü Verilecek…
Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi Yönetim Kurulunun belirlediği beş kişilik bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek olan fotoğraflarda dereceye giren 1'nciye 3.000 TL, 2'nciye 2.000 TL ve 3'ncüye 1.000 TL para ödülü verilecek. Yine seçici kurul tarafından belirlenen yarışmacılar arasından 3 kişiye de mansiyon ödülleri takdim edilecek.
Yarışmada ayrıca yeni çekilecek fotoğraflar kategorisi ödüllü de olacak. Ödül almayıp sergileme hakkı kazanan fotoğrafların sahiplerine katılım belgesi verilecek. Eski fotoğraflar kategorisinde ise fotoğrafları Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesine kabul edilecek katılımcılara onur belgesi verilecek.
Fotoğraflar Kıbrıs Sanat Merkezi’nde Sergilenecek…
Yarışmada sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar 21 Şubat 2019 Perşembe günü Kıbrıs Modern Sanat Müzesine bağlı Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde bulunan Kıbrıs Sanat Merkezinde sergilenecek.
Milli Mücadele Tarihinin Korunarak Gelecek Nesillere Aktarılması Hedefleniyor…
Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, Kıbrıs Türkü’nün yaşadığı bu topraklarda verdiği destansı mücadelenin fotoğraflardan oluşacak belgelerle anlatılmasının çok önem arz ettiğini belirtti. Prof. Dr. Özkul, iki ayrı kategoride yapılacak fotoğraf yarışmasının amacının millî mücadele tarihimiz hakkında görsel malzemeler toplayıp bunları 2020 yılında kapılarını ziyaretçilere açacak olan Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Vakfı Bünyesindeki Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi aracılığıyla en doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi.
Yarışmaya Katılım ve Detaylı Bilgi İçin İletişim…
“Kıbrıs Türk Millî Mücadele Fotoğraf Yarışması"na katılacaklar Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul ile Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Müdür Vekili Görkem Bulunç’a 0392 6802000/5251 ve 0392 6802000/5656 numaralı telefon numarasından veya [email protected] ile [email protected] mail adreslerinden ulaşılabilirler.
EZKOOP ve ZEYTİNKOOP: Zeytin ve ürünlerinde kayıt ve denetim sistemi şartEZKOOP ve ZEYTİNKOOP’tan yapılan ortak yazılı açıklamada, yasa ve tüzüklere rağmen, kaçak; sağlığa ve standartlara uygunsuz zeytinyağı kullanımının arttığı ileri sürüldü.18 Eylül 2026 Cuma 08:57KIBRIS
Arıklı’dan Üstel’e: Ekibimi temizleyerek icraatlarımızı sahiplenemezsinizYDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Ulaştırma Bakanlığı döneminde hayata geçirilen projelerde görev alan bürokratların da görevden uzaklaştırılmasına tepki göstererek, “Ekibimi temizleyerek icraatlarımızı sahiplenemezsiniz Ünal Bey” dedi.18 Eylül 2026 Cuma 08:42KIBRIS
İskele bölgesinde Cuma günü 3 saatlik elektrik kesintisiİskele bölgesinde Cuma günü orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak proje çalışması nedeniyle bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek.18 Eylül 2026 Cuma 08:41İSKELE
LTB duyurdu: Lefkoşa’da 5 gün su kesintisi yaşanacakDevlet Su İşleri’nin yenileme, bakım, onarım ve arıza giderme çalışmaları nedeniyle Lefkoşa’ya 18-22 Eylül tarihleri arasında su verilemeyecek. LTB, yurttaşlara suyu tasarruflu kullanmaları çağrısında bulundu.18 Eylül 2026 Cuma 08:41LEFKOŞA
Hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi, bugün 06.00-17.00 saatleri arasında yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiğini açıkladı. Daire, sel, taşkın, dolu, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması çağrısında bulundu.18 Eylül 2026 Cuma 08:39HAVA DURUMU
AFMER’den kuvvetli yağış uyarısıAfet Merkezi (AFMER), Kıbrıs genelinde beklenen kuvvetli sağanak yağışlara karşı uyarıda bulundu. Bazı bölgelerde yağış miktarının 21 ila 50 milimetreye ulaşabileceği belirtildi.18 Eylül 2026 Cuma 08:37HAVA DURUMU
Erhürman: Cumhurbaşkanlığı standart, liyakat, denetim alanlarında üzerine düşeni yapma çabasından geri durmayacakCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, seçim mevzuatında değişiklik öngören yasayı Meclis’e iade etmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.17 Eylül 2026 Perşembe 21:36KIBRIS
YDP'den UBP'li başkan adayalarına destek yokTDP Parti Meclisi'nden dikkat çeken kararlar çıktı.17 Eylül 2026 Perşembe 21:33KIBRIS
Sermet Nereli: “Halkla birlikte yöneteceğiz, herkes kazanacak, İskele kazanacak”“CTP’nin markalaşmış ‘Herkes için hizmet’ anlayışını İskele’yle buluşturacağız”17 Eylül 2026 Perşembe 17:43İSKELE
Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecekCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 23 Eylül’de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile görüşeceğini açıkladı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:20KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.