KARADA MÜCADELE BİTTİ, ŞİMDİ SU ALTINDAYIZ

10 Ağustos 2015 Pazartesi 22:52
Ülkemizde giderek artan uyuşturucu kullanım oranı ve bu bağlamda düşen uyuşturucu bağımlılık yaşı nedeni ile uyuşturucu mücadelesinde çalışmaların fayda etmediği göze çarpıyor. Uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek için bu kez suyun altı kullanıldı.
İskele Sahil Lions ve Leo Kulüpleri, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun da desteğiyle “Uyuşturucuya Hayır” dalışı düzenledi.
Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, İskele Sahil Lions ve Leo Kulüpleri’nin Gençlik Programları çerçevesinde Deep Dive Diving Centre sponsorluğuyla DAÜ Beach Club’ta gerçekleştirdiği “Uyuşturucuya Hayır” etkinliğinde, Lions Kulüpleri yöneticileri yanında Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve vatandaşlar da hazır bulundu.
Uyuşturucu sorununa karşı farkındalık yaratmak amacı taşıyan etkinlikte 15-18 yaş aralığındaki gençlere, Su Altı Dalış Eğitmeni Leo. Çağrı Tayfun tarafından su altı dalış kursu verildi.
Ardından etkinliğe katılan Çağrı Tayfun, Aydoğan Terzi, Bilbay Çetinkaya, Ali Murat Elegöz, Melis Fellahoğlu, Emel Gök Tayfun ve Saner Sırrı isimli gençler, Deep Dive Dalış Merkezi Direktörü Erol Adalıer ve Su Altı Dalış Eğitmeni Çağrı Tayfun yönetiminde 30 metre derinliğe dalarak “Uyuşturucuya Hayır” pankartı açtılar.
TAYFUN
İskele Sahil Lions Dönem Başkanı Övgü Tayfun, etkinlikte yaptığı konuşmada, uyuşturucu sorununa karşı farkındalık yaratma adına güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Gençlere ‘Derdini unutacaksın, güzel rüyalara dalacaksın’ sözlerine kanmak yerine ‘Her şeye rağmen hayat tüm renkleriyle bizim. Gelin onu yeniden elbirliği ile rengarenk boyayalım’ mesajını vermek istediklerini vurgulayan Tayfun, katılan tüm gençlere, Deep Dive Diving Centre yetkililerine ve katkı koyan herkese teşekkür etti.
İskele Sahil Lions Kulübü olarak, uyuşturucuyla mücadele konusunda duyarlılığı en üst düzeyde tutarak, bundan sonra da farklı etkinlikler düzenlemeyi hedeflediklerini kaydeden Tayfun, bu konuda Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile işbirliğinde çok daha güzel çalışmalara imza atacaklarına olan inancını dile getirdi.
KARAOKÇU
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da, uyuşturucu ile mücadelede sivil toplum örgütleri ve farkındalık yaratma çalışmalarına çok önem verdiklerini belirterek, “Bu noktada gösterdiği duyarlılık nedeniyle İskele Sahil Lions Kulübü üyelerine, etkinliğe katılan gençlere ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İskele Sahil Lions Kulübü’nün çalışmasının tüm kurum ve sivil toplum örgütlerine örnek olmasını dileyen Karaokçu, “Toplumun tüm kesimleri olarak dayanışmamızı ve işbirliğimizi güçlendirdiğimiz oranda uyuşturucuya karşı savaşımızda başarılı olabiliriz” şeklinde konuştu.
Karaokçu, İskele Sahil Lions Kulübü, sponsor kuruluşa ve etkinliğe katılan gençlere komisyon olarak teşekkür plaketi ve belgesi takdim edeceklerini kaydetti.
Güney Kıbrıs’ı sarsan seri cinayetler belgesel olduGüney Kıbrıs’ta 2016-2018 yılları arasında 7 kadın ile 1 kız çocuğunu öldüren Rum Milli Muhafız Ordusu Teğmeni Nikos Metaxas’ın işlediği seri cinayetler belgesel oldu.08 Ağustos 2026 Cumartesi 18:09GÜNEY KIBRIS
Fileleftheros: Erhürman metodoloji konusunda BM’yi ikna ettiFileleftheros’ta yayımlanan analizde, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın Kıbrıs sorununda izlenecek metodoloji konusunda kendi çizgisini Birleşmiş Milletler’e kabul ettirmeyi başardığı ileri sürüldü.08 Ağustos 2026 Cumartesi 18:08KIBRIS SORUNU
Arıklı, Dr. Bibi’nin YDP’ye katıldığını duyurduArıklı, yaklaşık 30 yıldır ailesiyle birlikte KKTC’de yaşayan Pakistan asıllı Dr. Nargis Zakaria Bibi’nin YDP’yi tercih ettiğini açıkladı.08 Ağustos 2026 Cumartesi 18:06KIBRIS
Seçime doğru... Meclis 17 Ağustos haftasında olağanüstü toplantıya çağrılacak!Seçime doğru... Edinilen bilgilere göre Cumhuriyet Meclisi 17 Ağustos haftasında olağanüstü toplantıya çağrılacak ve erken Milletvekilliği Genel Seçimi ile ilgili yasalar görüşülecek.08 Ağustos 2026 Cumartesi 17:52KIBRIS
TDP’de eski vekiller devreye girdi: 6 ilçede ve Gönyeli’de aday çıkarılması gündemdeİki seçimin aynı anda yapılma ihtimali ve CTP ile özellikle Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) özelinde yaşanan sıkıntılar, TDP’de adaylık stratejisinin yeniden masaya yatırılmasına neden oldu.08 Ağustos 2026 Cumartesi 13:38KIBRIS
Tarım Bakanlığı: Zararlılara karşı doğal mücadelede büyük ilerleme sağlandıTarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, sürdürülebilir tarım ve çevre dostu üretim hedefleri doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Asya Turunçgil Pisillidi ve Kaktüs Koşnili zararlılarına karşı doğal mücadele yöntemlerinin başarıyla uygulandığını ve08 Ağustos 2026 Cumartesi 13:26KIBRIS
Erhürman, Alagadi Fest'e katıldıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, eşi Nilden Bektaş Erhürman ile Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Alagadi Fest'e katıldı.08 Ağustos 2026 Cumartesi 13:22KIBRIS
Barçın: Hükümet hayat pahalılığını tam yansıtmayı garanti etmiyorCTP Milletvekili Devrim Barçın, Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan 2027-2029 Orta Vadeli Mali Plan üzerinden hükümete eleştirilerde bulundu.08 Ağustos 2026 Cumartesi 10:46KIBRIS
Redif Ekinci’den seçim mesajı: “TDP’siz hiçbir hükümet hesabı tutmayacak”Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Redif Ekinci, partinin Meclis’teki sandalye sayısına bakılarak küçümsenmemesi gerektiğini belirterek, “TDP tabela partisi değildir. Çok yakında bu ülkede, TDP’siz hiçbir hükümet hesabı tutmayacak” dedi.08 Ağustos 2026 Cumartesi 10:42KIBRIS
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ABD ile mutabakatın uygulanmasını destekliyoruzİran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile 14 Haziran'da varılan mutabakatın uygulanmasını desteklediklerini söyledi.08 Ağustos 2026 Cumartesi 10:41ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.