İZCAN: “AMAÇ STATÜKONUN YOK OLMASI”
BKP ve YKP, KTOEÖS’Ü ziyaret etti

11 Mayıs 2016 Çarşamba 15:27
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan ve Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı ziyaret ederek birlikte mücadele daveti yaptı.
KTOEÖS merkezinde yer alan görüşmede iki partinin başlattığı toplumsal mücadele zemininde işbirliği ve birliktelik arayışı çerçevesinde gidilecek yeni oluşuma KTOEÖS’ün de katılımı görüşüldü.
İZCAN: “AMAÇ STATÜKONUN YOK OLMASI”
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, amaçlarının mevcut statükonun yok olması, asimilasyon, göç politikalarının yıkılması olduğunu belirterek daha önce görüştükleri KTÖS’le uzlaşının kurulduğunu, diğer örgütlerle de görüşmeler yapılacağını ifade etti.
Emek mücadelesinin barış ve demokrasi mücadelesinden ayrı olamayacağını kaydeden İzcan, hükümetlerin kurulup bozulmaya devam etmesine rağmen, dayatma paketlerin, özelleştirmelerin ve peşkeşlerin sürdüğünü ve birlikte mücadeleden başka çıkış yolu olmadığını savundu.
KANATLI: “KIBRIS’IN YENİDEN BİRLEŞMESİ GEREKLİ”
YKP Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı da tanımlamaları doğru yaparak ve ilkelerin altını çizerek ilerlemek istediklerini söyledi ve “içinde bulunulan coğrafyada halen militarist bir işgalin yanında, sosyo-ekonomik işgalin bulunduğu” görüşünü ifade etti.
Tüm bunlarla mücadele edebilecek siyasi bir oluşumun önemine işaret eden Kanatlı, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesinin gerekli olduğunu, “taksime yüzünü dönmeyen” Kıbrıs sorununun çözümüne dair ortak çalışma yapabilecek kim varsa birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.
“Bugün var olan sorunların kökeninde KKTC denen yapının kendisinin bulunduğunu” iddia eden Kanatlı, söz konusu yapı ortadan kalkmadığı sürece mevcut sorunların çözümlenemeyeceği görüşünü yineledi.
Kanatlı, mayıs ayına girilmesine rağmen halen asgari ücretin belirlenmediğini, işçi ölümlerinin ve sendikasız çalıştırmanın devam ettiğini, emeğe karşı saldırının sürdüğünü belirtti.
KTOEÖS’le daha önce de ortak çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Kanatlı bugün de tartışıp nelerin yapılabileceğini göreceklerini kaydetti.
GÖKÇEBEL: “GELİP GEÇEN HÜKÜMETLER AYNILAŞTI”
KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel ise yıllardır barış, demokrasi ve emek mücadelesi veren sendikanın toplumun önünü açmak için oluşturulan güç ve eylem birliğinin temeli olmaya devam ettiğini söyledi.
Gökçebel, gelip-geçen hükümetlerin “aynılaştığını” sorun çözmede yetersiz kaldığını ve geniş bir kitleleri temsil eden bir yapının ülkede bulunmadığını kaydetti.
Tahir Gökçebel, son yıllarda Kıbrıs Türkü üzerindeki dayatmaların baskıya dönüştüğünü, KKTC’nin “Kıbrıs Cumhuriyeti”nde olduğu gibi siyasi eşit bir ortak gibi yönetilmediğini, iktidarda olduğu gibi muhalefette de sorun bulunduğunu kaydetti.
Oluşturulmaya çalışılan güç birliğinin, toplumsal dayanışma ve gücü ortaya çıkarmasını dileyen Gökçebel, sendikanın yetkili organlarında konuyu görüşerek sonucu kamuoyuyla da paylaşacaklarının altını çizdi.
Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın öğleye kadar yer yer sağanak , pazar günü de yer yer fırtına beklendiğini duyurdu.06 Kasım 2026 Cuma 15:00HAVA DURUMU
Gemi kazasında yakınlarını kaybeden ailelerden çağrı: İntikam değil, adalet istiyoruzGirne açıklarında batan Filo Jet gemisinde yakınlarını kaybeden aileler, Girne Mahkemesi önünde kazada hayatını kaybeden 28 kişi için adalet taleplerini yineledi.06 Kasım 2026 Cuma 13:51KIBRIS
4 yeni geçiş noktasının açılması gündemde4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı06 Kasım 2026 Cuma 09:50KIBRIS SORUNU
Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, bugün KKTC’ye geliyorTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) çalışma ziyaretinde bulunacak.06 Kasım 2026 Cuma 09:48KIBRIS
Lapta, İskele ve Karpaz’da elektrik kesintisi yapılacakKıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), Lapta, İskele ve Karpaz bölgelerinde bugün elektrik kesintileri yaşanacağını açıkladı.06 Kasım 2026 Cuma 09:47KIBRIS
Sermet Nereli'ye İskele'de Mitingde sürpriz doğum günü kutlamasıCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), İskele Belediye Başkan Adayı Sermet Nereli ve belediye meclis üyesi adaylarını bu akşam Osman Ağa Kültür Evi'nde düzenlenen etkinlikle tanıttı.06 Kasım 2026 Cuma 09:46İSKELE
Üstel istedi Futbolun masterleri İskele'ye geldi...KKTC Başbakanı Ünal Üstel, İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Türk futbolunun dört büyük kulübü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un efsane futbolcularını bir araya getiren özel gösteri maçını izledi.06 Kasım 2026 Cuma 09:44İSKELE
Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılmak için adadan ayrılacakCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılarak açılış konuşması yapacak.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:59KIBRIS
Üstel: Arıklı’nın görevden alınması siyasi değil, gemi faciasındaki tutumuyla ilgiliydiBaşbakan Ünal Üstel, Filo Jet faciasının ardından Erhan Arıklı’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinden alınmasının siyasi bir karar olmadığını belirtti.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:28KIBRIS
Kişi: CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecekCTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi toplumda güçlü bir değişim iradesi bulunduğunu belirterek, "CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecek" dedi.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.