İŞTE FUAT AVNİ!
İlk kez görüntülendi...

26 Eylül 2016 Pazartesi 09:15
Türkiye'de çeşitli dava ve soruşturmalardan haklarında yakalama kararı bulunan ve bir kısmı kırmızı bülten muadili difüzyonla aranan FETÖ imamları, ABD'de ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor.
Sabah Gazetesi'nden Abdurrahman Şimşek'in haberine göre: Türkiye'nin; FETÖ yöneticiliğinden, 15 Temmuz darbe girişimini organize etmekten, Balyoz, Tevhid Selam, Tahşiye kumpaslarından ve Fuat Avni hesabını yönetmekten aradığı örgüt yöneticileri görüntülendi.
TÜRKİYE ALEYHİNE YAZIYOR
Fuat Avni hesabının lideri de olan Aydoğan Vatandaş. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı dosyada FETÖ'nün illegal istihbarat havuzunda toplanan bilgileri Fuat Avni hesabından paylaşan lider isim olarak geçen Aydoğan Vatandaş, bu hesaptan attığı tweetlerle 15 Temmuz'un altyapısını hazırlamıştı. 2006'dan beri ABD'de yaşayan Aydoğan Vatandaş, FETÖ'nün medya ayağının en etkili isimlerinden biri.
Vatandaş, şu anda yalnızca ABD'nin değil, dünyanın en büyük haber sitelerinden biri olan The Huffington Post'ta örgüt propagandası içeren, Türkiye aleyhine makaleler yazıyor. ABD'deki Türkiye aleyhtarı örgüt lobisinin önemli isimlerinden olan Aydoğan Vatandaş, çeşitli konferanslara katılarak Türkiye'yi karalamaya çalışıyor.
Vatandaş'ın, ABD'de Rıza Zarrab'la ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Preet Bharara'nın ofisini sık sık ziyaret ettiği de belirtiliyor.
Aydoğan Vatandaş, Ergenekon Terör Örgütü adını ilk defa 1996'da kullanan kişi... Vatandaş, FETÖ'nün 'çatı din projesi'ne zemin hazırlamaya çalışan isimlerden biri olarak biliniyor. Vatandaş, ezoterik tarikatları model alan FETÖ'nün, ezoterizm üzerine araştırmalarıyla tanınan isimlerinden biri.
FUAT AVNİ BİLGİSİNİ FBI PAYLAŞTI
Aydoğan Vatandaş, savcılıkça hazırlanan dosyada Fuat Avni trol çetesinin başı olarak gösteriliyor. FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe sürecinden sonra propaganda amacıyla açtığı Fuat Avni hesabını yöneten kişinin Aydoğan Vatandaş olduğu bilgisini, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Türk makamlarına verdi.
Hesabı ilk kuran ve deşifre olan Haberdar sitesinin yayın yönetmeni Said Sefa'dan sonra Fuat Avni hesabını Aydoğan Vatandaş yönetmeye başlamıştı. Vatandaş'ın, Fuat Avni hesabının gizli lideri olduğu Türkiye'ye geldiğinde bu hesabı kullanması üzerine ortaya çıktı.
TÜRKİYE'YE 2 YILDA 7 KEZ GELDİ
Vatandaş, 2014-2015'te Türkiye'ye toplam 7 kez giriş-çıkış yaptığı tarihlerde yakayı ele verdi. Aydoğan Vatandaş'ın Twitter'da @fuatavni @fuatavnifuat @fuat avni_f @fuataliavni kullanıcı adlı hesapları yönettiği, Türkiye'deyken doruk.net iletişim tarafından sunulan 'WiSpotter' isimli platform üzerinden Twitter erişimi sağladığı belirlendi.
GÜLEN'İN 'ALTIN ÇOCUĞU'
Aydoğan Vatandaş, 1988'de Deniz Lisesi'nden mezun oldu. 1995'te Deniz Harp Okulu'ndan ayrıldıktan sonra aynı yıl Aksiyon dergisinde gazeteciliğe başladı. FETÖ'nün özel olarak yetiştirdiği Vatandaş, 2009-2011 arasında The New School'da medya alanında yüksek lisans, Pensilvanya'daki Alvernia Üniversitesi'nde doktora yaptı. Aynı zamanda Today's Zaman gazetesinde çalıştı. Vatandaş'ın ABD'de belli periyotlarla örgüt lideri Gülen'le toplantı yaptığı belirtiliyor.
FETÖ'NÜN MONŞERLERİ...
Aydoğan Vatandaş'ın Armageddon, Apokrifal, Ezoterika, Barnabas'ın Sırrı, Apokalipse, HAARP gibi 18 kitabı var. Kitaplarından birine Monşer (Saklı Seçilmişler) adını veren Vatandaş, FETÖ'nün 'saklı seçilmişleri'nden biri olduğu için ABD'de korunup kollanıyor ve lüks içinde yaşıyor. Ergenekon sürecinde FETÖ tarafından şöhret yapılan Mehmet Baransu cezaevindeyken 'örgütün monşerleri'nin ABD'de lüks içinde yaşaması ise dikkat çekici.
Sterlin 60 TLPiyasada, Sterlin 59.80 Türk lirası, Euro 51.65 Türk lirası, Dolar 43.65 Türk lirasından işlem görüyor.03 Şubat 2026 Salı 10:14PARA BORSA
Kamu Hizmeti Komisyonu, 2025 Faaliyet Raporu'nu Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne sunduKöseoğlu, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek, KHK Başkanlığı tarafından hazırlanan 2025 Yılı Faaliyet Raporu’nu sundu. Görüşmede, kamu hizmetine ilişkin tespitler, görüş ve öneriler ile geleceğe yönelik beklentiler ele alındı.03 Şubat 2026 Salı 10:11KIBRIS
Sahte diploma davasında yeni emarelerSahte diploma soruşturması kapsamında yargılanan Fatma Ünal’ın duruşması 5 Şubat’a ertelendi. Mahkemeye yeni emareler sunuldu, davayla ilgili emare sayısı 25’e yükseldi03 Şubat 2026 Salı 10:00KIBRIS
Futbolumuzun efsanelerinden Hüseyin Galliga'yı kaybettikKıbrıs Türk futbolunun efsane isimlerinden Hüseyin Alder'i (Galliga) kaybettik.03 Şubat 2026 Salı 09:59FUTBOL
İskele'de Orman Talanına Dur Denmeli! Kira Sözleşmesi Derhal İptal Edilmelidirİskele Çevreyi ve Sahilleri Koruma İnisiyatifi yetkilileri harekete geçmeye çağırdı. İşte açıklama;03 Şubat 2026 Salı 09:53İSKELE
İncirli: Erken seçimle halk, adil ve eşitlikçi bir düzene kavuşacakGüvercinlik köyünü ziyaret eden CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, "Erken seçimle halk, adil ve eşitlikçi bir düzene kavuşacak" dedi.03 Şubat 2026 Salı 09:23KIBRIS
Genel Kurul denetim göreviyle toplanacak.. Gündemde erken seçim var...Genel Kurul denetim göreviyle toplanacak.. Gündemde erken seçim var...03 Şubat 2026 Salı 09:23KIBRIS
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.