İSMET KOTAK’IN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ
Kıbrıs Türk siyasetinde önemli bir yere sahip, gazeteci-yazar, politikacı ve eski bakanlardan İsmet Kotak’ın ismi bugün Çağlayan Bölgesi’nde, Şht Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde yer alan meydana verildi.

11 Kasım 2016 Cuma 12:06
Kıbrıs Türk siyasetinde önemli bir yere sahip, gazeteci-yazar, politikacı ve eski bakanlardan İsmet Kotak’ın ismi bugün Çağlayan Bölgesi’nde, Şht Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde yer alan meydana verildi.
Eylül ayında gerçekleştirilen LTB Teknik İşler ve Kentsel Tasarım Komisyonu ile Belediye Meclisi toplantısında oy birliği ile alınan meclis kararı ile söz konusu meydanın adının “İsmet Kotak Meydanı” olması kararı alındı.
İsmet Kotak’ın isminin verildiği meydanda bir de tören düzenlendi.Törene LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanı sıra İsmet Kotak’ın eşi Şermin Kotak, oğulları Serhat Kotak, Tonguç Kotak ile Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan ile sevenleri katıldı.
LTB Başkanı Harmancı: “Kotak, demokratik hayata büyük katkı sağlamış önemli bir kişilik”
Törende konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, İsmet Kotak’ın toplum yaşamında önemli hizmetlerde bulunduğunu, demokratik anlayışı ile iki dönem parlamentoda görev aldığını aynı zamanda basın yolu ile demokratik hayata büyük katkı sağlamış önemli bir kişilik olduğunu söyledi.
Kotak’ın, kendisine muhalif olanların bile saygısını kazandığına vurgu yapan Harmancı, “Lefkoşa tüm renkleri ile güzel. Bu mücadelenin içinde farklı ideolojik noktada olan insanlarda her zaman birbirlerini sevgi ve saygı ile anıyorlar.Eminim faklı ideolojiye sahip tüm bireylerin de isteği Kıbrıslı Türklerin daha iyi bir hayat kurmaları ve yerleşmiş, saygın bir noktada olmalarıdır” dedi.
İsmet Kotak’ın isminin verildiği meydanın, Çağlayan ile Lefkoşa’nın buluştuğu, Kıbrıslı Türklerin tarihinin sembollerinden bir parça olan önemli bir meydan olduğunu kaydeden Harmancı, bu nedenle Kokat’ın isminin burada anılıyor olmasının LTB açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Harmancı, “İsmet Kotak’ın toplum hayatımız adına yaptıkları ile her zaman anılması gereken bir birey olduğunu düşünüyorum.Kendisini sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Şermin Kotak: “İsmet Kotak ömrünü ülkesine faydalı olmaya adadı”
İsmet Kotak’ın eşi Sermin Kotak’da törende yaptığı konuşmada, eşinin ülkesini seven ve doğduğu günden hayatının sona erdiği güne kadar ülkesinin gelişmesi için mücadele veren ve projeler hazırlayan bir kişi olduğunu söyledi.
İsmet Kotak’ın çeşitli görevlerde bulunduğunu ve bulunduğu her görevde kalıcı eserler bıraktığına vurgu yapan Sermin Kotak, eşinin isminin meydana verilmesinden dolayı başta LTB başkanı Mehmet Harmancı olmak üzere LTB yetkililerine teşekkür etti.
Serhat Kotak : “İsmet Kotak mücadeleci, insan sevgisi olan örnek bir insandı”
İsmet Kotak’ın oğlu Serhat Kotak ise yaptığı konuşmada, babası İsmet Kotak’ın çocukluğundan itibaren tüm hayatının mücadele içinde geçtiğini ve İsmet Kotak’ı yakından tanıyanların onu mücadeleci, adaletli ve insan sevgisi olan örnek biri olarak tanımladığını kaydetti. Serhat Kotak, Kıbrıs Türk halkının yaşam ve haklarını korumak adına mücadele eden babasının tüm bu mücadelesini ülkesine olan inancı sayesinde yaptığını belirtti.
Kotak ayrıca, böyle anlamlı bir etkinlikte bulunmanın kendisi için gurur kaynağı olduğunu belirterek, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB meclis üyleri ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Netflix, Warner Bros Discovery’yi satın alıyorStüdyo ve yayın platformunu Netflix’in, Warner Bros. Discovery (WBD) medya şirketini 82,7 milyar dolarlık işletme değerinden satın almak için bağlayıcı bir anlaşma yaptığı bildirildi.05 Aralık 2025 Cuma 20:30YAŞAM
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.