İSKELE'DE BU KEZ OKUL AİLE BİRLİĞİ GERİCİLİĞE GEÇİT YOK EYLEMİ YAPTI!
Bekirpaşa Lisesi Okul Aile Birliği velilerinden Öğretmenlere destek...

10 Nisan 2025 Perşembe 08:36
Bekirpaşa Lisesi Okul Aile Birliği velilerinden Öğretmenlere destek...
Veliler Bekirpaşa Lisesi'nden İskele Ecevit Meydanına yürüdü. Meydanda vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan okul aile birliği üyeleri Atatürk büstüne çelenk koydu ve açıklama yaptı.
Tarih: 08.04.2025
KAMUOYUNA DUYURU
Okul, bir toplumun geleceğini şekillendiren en kıymetli kurumların başında gelir. Sadece bilgi aktarılan bir mekân olmanın ötesinde, çocukların düşünce dünyalarını zenginleştiren, onları hayata hazırlayan, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunan bir yaşam alanıdır. Bu önemli görevi layıkıyla yerine getirebilmesi için okulun vazgeçilmez eğitim politikasının temel ilkeleri vardır:
Bilimsel, Laik ve Disiplinli olmak…
Geçtiğimiz günlerde Ortaöğretim okullarında kılık-kıyafet tüzüğü değişiklikleri toplumumuzu, öğretmenlerimizi, biz aileleri, çocukları yani geleceğimizi ciddi şekilde endişelendirmiştir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; Anayasasına, Atatürk İlke ve Devrimlerine, laik eğitime ve laik toplum yapısına bağlı bir Cumhuriyettir.
Laiklik, eğitim sisteminin din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demektir. Bu ilke, her çocuğun inanç özgürlüğünü güvence altına alır. Okulda hiçbir din veya inanç diğerinden üstün tutulamaz, zorunlu dini telkinlerde bulunulamaz. Tüm çocuklar eşit olmalıdır. Bu nedenle, okullarda dini sembollerin kullanımı konusu karmaşık bir denge gerektirir. Amaç, laiklik ilkesini korurken, tüm öğrencilerin eşitliğini ve tarafsız bir öğrenme ortamını sağlamaktır.
Bırakın çocuklar çocukluklarını yaşasın.
Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi’ne göre 18 yaşın altındaki herkes çocuktur. Ve bu süreçte bireylerin kimlik gelişimi açısından risk taşır. Zihinsel, duygusal ve bilişsel olgunluğa erişmelerine müsaade ediniz. İnanç değerlerini yetişkinlik sürecinde karar verecekleri yıllarına bırakınız.
Çocuklar bu eğitim sisteminin merkezindedir. Onların sağlıklı, mutlu, özgüvenli, düşünen, sorgulayan ve üreten bireyler olarak yetişmeleri, laik ve çağdaş bir eğitimle mümkündür. Çocukların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim almaları, potansiyellerini tam olarak gerçekleştirmeleri, hem kendileri hem de toplum için büyük bir kazançtır.
Öğretmenlerin çabaları ve fedakarlıkları, insan hayatını ve toplumun geleceğini şekillendiren en önemli unsurlar arasındadır. Tüm öğrencilere dokunan her bir öğretmen, bir ülkenin en değerli hazinesidir.
Bu süreçte yaşadıkları zorluklara, tehditlere , hakaretlere rağmen eğitim için, öğrencileri için , ülkesi için mücadele vermeye devam etmektedir.
Bekirpaşa Lisesi 1950 yılında Larnaka’da ortaokul olarak kuruldu daha sonra Bekirpaşa Ticaret Koleji olarak hizmet vermeye başladı.
20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı sonrası İskele’de Bekirpaşa Lisesi olarak İskele’nin köklü okullarından olup halen öğrencilerimize eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir.
Böylesi güzide bir okulun önünde 24 saatini bile doldurmadan oluşturulan ismini zikretmek bile anlamsız olan bir platform adı altında kendini bilmez kişi veya kişiler tarafından dini kullanarak toplumu bölme, kışkırtma, Kıbrıslı-Türkiyeli düşmanlığı yaratma, ötekileştirme, öğrenciler arasında ayrımcılık yaratma girişiminde bulunulmuştur. Hatta vatanımızdan kovma cüretinde bulunulmuştur. Böylesi ırkçı ve bölücü söylemleri şiddetle kınıyoruz. Ve böyle konuşmaları bir kez daha müsaade etmeyeceğiz. Okulumuz sahipsiz değildir.
Eğitimimizi, çocuklarımızı, öğretmenlerimizi dini ve siyasi işlerinize alet ettirmeyeceğiz.
Biz;
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti bayrağı ile,
Andımız, İstiklal Marşımız, Gençliğe Hitabemizle,
Milli ve kültürel değerlerimizle,
Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası ilke ve inkılapları ile daima geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam edecek bir toplumuz.
Bekirpaşa Lisesi Okul Aile Birliği olarak laik eğitim için , çağdaş toplum için, Atatürk ilke ve inkılapları için öğretmenlerimizin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz.
BEKİRPAŞA LİSESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ
Yiğitler’de İzinsiz Toprak Kazımı: 2 Kişi Hakkında Yasal İşlemYiğitler köyü yakınlarında izinsiz şekilde toprak kazıp taşıdığı tespit edilen iki kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.10 Mayıs 2026 Pazar 18:33GAZİMAĞUSA
Gazimağusa’da Polise Saldırı: 2 Kişi TutuklandıGazimağusa’da meydana gelen trafik kazasının ardından çıkan tartışmada iki kişi, olay yerine soruşturma için gelen polis ekiplerine saldırdı.10 Mayıs 2026 Pazar 18:28KIBRIS
Yarından itibaren hafta boyunca tozlu hava etkili olacakMeteoroloji Dairesi’nin açıklamasına göre, Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerreciklerinin yarın öğleden 17 Mayıs Pazar gece yarısına kadar bölgede hava kirliliği yaratması bekleniyor.10 Mayıs 2026 Pazar 18:17KIBRIS
Üstel: Laf değil, eser siyaseti yapıyoruzUlusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Lefke ve Güzelyurt’ta gerçekleştirdiği istişare toplantıları ve kurum ziyaretlerinde, bölgeye yönelik yatırımların kararlılıkla süreceğini vurguladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:18KIBRIS
Bayraktar: SAHA 2026'dan elde edilen kârla 81 il ve KKTC’de dron üretim ve eğitim merkezi kurulacakSAHA İstanbul Başkanı Haluk Bayraktar, SAHA 2026 gelirleriyle 81 ilde kurulması planlanan dron üretim ve eğitim merkezleri projesine KKTC’nin de dahil edileceğini açıkladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:14TÜRKİYE
Başbakan Üstel, Anneler Günü'nü kutladıBaşbakan Ünal Üstel, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:12KIBRIS
CTP Genel Sekreteri Kişi: Yerel seçimler ile ilgili hazırlıklar hızlanacakCumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri: Yerel seçim hazırlıkları hız kazanıyor.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:08KIBRIS
Gençlik Gücü, 74 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig şampiyonu olduAKSA Süper Lig’de 2025-2026 sezonunun şampiyonu China Bazaar Gençlik Gücü oldu. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Çetinkaya’yı mağlup eden yeşil-beyazlı ekip, 74 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig kupasını kazandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:06FUTBOL
Kıbrıslı Türk genç atlet Ada Kafa, Bulgaristan’da altın madalya kazandı!Atletizm Federasyonu sporcusu Ada Kafa, Bulgaristan’daki U18 Mladost International Meeting’de 800 metrede altın madalya kazandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:03SPOR
3 sürücü tutuklandıPolis trafik ekipleri tarafından, ülke genelinde dün gerçekleştirilen denetimlerde 302 sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı, 30 araç trafikten men edildi, 3 sürücü de tutuklandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 16:55KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.