IŞİD'E TAŞINAN SİLAH MALZEMELERİ AKÇAKALE SINIR KAPISI'NDA GÖRÜNTÜLENDİ

01 Eylül 2015 Salı 15:35
Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı’ndan IŞİD’e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı yapıldığı belgelendi.
Türkiye’nin Suriye’ye açılan sınır kapılarından Akçakale’de büyük bir skandala imza atıldı. Akçakale Sınır Kapısı’ndaki gümrük memurlarının desteği ve gözetiminde IŞİD’e silah malzemelerinin gittiği belirlendi. IŞİD’e sevkiyatı gösteren fotoğraflar dehşete düşürdü.
Silah ve patlayıcı yapımında kullanılan metal levhalar, suni gübreler ve patlayıcı yüklü variller iki ay boyunca TIR’larla IŞİD’e sevk edildi. IŞİD elemanlarına ait görüntülerde ise bu malzemelerin nasıl silah ve patlayıcıya dönüştüğü net bir şekilde görüldü
Türkiye’nin Suriye sınırındaki Akçakale’de büyük bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı. Akçakale Sınır Kapısı’ndan gümrük memurlarının desteği ve gözetiminde IŞİD’e silah malzemelerinin gittiği belirlendi. Gümrükte görevli bazı memurların özellikle silah malzemesi sevkiyatını teşvik ettiği öne sürüldü. Akçakale Gümrük Müdürü C., Muayene Memuru Ö., Kolcu M.S., Kaçak bölge amir vekili F.K, Kaçak Amir Vekili G.S’nin skandala adı karışan gümrük görevlileri olduğu iddia edildi.
IŞİD’e gönderilen malzemeler arasında zırh yapımında kullanılan her birinin ağırlığı 400-500 kilogram olan levhalar olduğu görüldü.
IŞİD’in silah yapımında kullandığı malzemelere ilişkin ortaya çıkan görüntüler ise Akçakale Gümrüğü’nden geçen malzemelerin nerede kullanıldığını ortaya koydu. Akçakale’den geçen bu levhaları IŞİD’in kuvvetli zırh yapımında ve şekil verilerek havan topu şeklinde kullandığı bu görüntülerde net bir şekilde görüldü.
MEMURLAR GÖZ YUMUYOR
Gümrükten geçişine göz yumulan malzemelerin sadece bununla da sınırlı kalmadığı anlaşıldı. Silah yapımında kullanılan elektrik aksamları ve kabloların da adı geçen gümrük memurlarının göz yumması sonucu sınırdan geçirildiği ileri sürüldü. Fotoğraflarda kabloların ve elektrik aksamlarının geçirilişi de yer aldı.
ÇUVAL ÇUVAL SUNİ GÜBRE
Malzemelerin hiçbiri saklanmadan herkesin gözü önünde gümrükten geçirildi. Sadece fünyelerin açıktan geçirilmediği, bunların koliler içinde sevk edildiği iddia edildi.Skandala göz yuman gümrük memurlarının patlayıcı madde yapımında kullanılan suni gübrenin geçişine de kayıtsız kaldıkları görüldü.
Suni gübreler çuval çuval gümrükten geçirilirken, patlayıcı madde yapımında kullanıldığı bilinen gübrelerin geçişini gümrükte görevli amirler F.K. ve G.S. ile muayene memurları Ö. ve T.’nin izlemekle yetindiği fotoğraflarda yer aldı.
HER GÜN SİVİL TIR'LARLA SEVK EDİLDİ
IŞİD için gümrükten geçirilen silah malzemelerinin büyük miktarlarda olduğu belirtildi. İki ay boyunca her gün 2 TIR suni gübre, 1 TIR metal levha, 1 kamyon elektronik malzeme ve kablo gümrükten geçirilirken, iki günde bir de 1 kamyon borunun IŞİD’e gittiği öne sürüldü.
SURİYE’DE IŞİD’İN GÜVENLİ BÖLGELERİNE NAKLEDİLDİ
Gümrükten geçirilen malzemelerin gözden kaçacak kadar küçük bir sevkiyat olmadığı kaydedildi. Malzemelerin hepsinin IŞİD için Suriye’deki güvenli bölgelere TIR’lar ile taşındığı aktarıldı. Akçakale gümrüğünden geçirilen bir başka malzeme ise patlayıcı madde yüklü variller oldu. Varil varil patlayıcı madde gümrük memurlarının gözü önünden geçerek IŞİD’e gitti.
GÜMRÜKÇÜ GÖZETİMİNDE NAKİL

Gümrük’te amir vekili olarak görev yapan F.K ve G.S’nin gözü önünde patlayıcı madde yapımında kullanılan suni gübreler geçiriliyor.

Telin yanında duran iki kişinin muayene memurları Ö. ve T. olduğu belirtiliyor. İki gümrük görevlisi suni gübrelerin gidişini izliyor.
PATLAYICI YÜKLÜ VARİLLER GÜMRÜKTEN BÖYLE GEÇİRİLDİ
Varillerin geçişini izlemekle yetindiler


Patlayıcı yüklü variller gümrük amblemli yelek giymiş memurun önünden böyle geçiriliyor. Gümrük memuru M.S. varillerin geçişini izlemekle yetiniyor.
METAL LEVHALAR ZORLA TAŞINDI


TAŞINAN BU LEVHALAR IŞİD'İN ELİNDE BÖYLE SİLAHA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

BORULAR GÜMRÜKTEN BÖYLE GEÇİRİLDİ



Silah yapımında kullanılan borular da bu şekilde gümrükten geçiriliyor. Sınırdan geçirilen levhalar çok kuvvetli zırh yapımında ve şekil verilerek havan topu şeklinde kullanılıyor.
TAŞINAN BU BORULAR İSE IŞİD'İN ELİNDE İŞTE BÖYLE SİLAHA ÇEVRİLDİ

O BORULARLA TÜP BOMBA YAPILDI

Levhalar ve borular IŞİD elemanla-rınca silah ve top yapımında bu şekilde kullanılıyor.


Gönderilen boruların çaplarının IŞİD elemanlarının silah ve bombalarına ait resimlerinde yer alan destek ve ana boru kalınlığı ile aynı olduğu görülüyor.

Sınırdan geçirilen malzemeleri işleyen IŞİD elemanları daha sonra bu şekilde kullanıyor.

Silah ve patlayıcı yapımında kullanılan elektrik aksamlar ve kablolar da gümrükten böyle geçiriliyor. İddiaya göre kabloların altındaki kolilerde patlayıcı maddelerde kullanılan fünyeler
bulunuyor.
Kaynak: Bugün / Güngör Ergün
Meteoroloji yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurduMeteoroloji Dairesi, yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurdu. Hafta sonu sabah saatleri yer yer sis olacak.19 Haziran 2026 Cuma 16:17KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta gıda fiyatlarında artışRum Tüketicileri Koruma Derneği, Güney Kıbrıs’ta Mayıs ayında 250 temel gıda ürününün fiyatlarında artış kaydedildiğini açıkladı.19 Haziran 2026 Cuma 12:09GÜNEY KIBRIS
Rum Merkezi Cezaevi’ne insansız hava aracıyla uyuşturucu sokma girişimi engellendiGüney Kıbrıs’ta Rum Merkezi Cezaevindeki mahkumlara dün sabah yine insansız hava aracıyla uyuşturucu madde atılmaya çalışıldı.19 Haziran 2026 Cuma 12:08GÜNEY KIBRIS
Savaşan: İki seçimin birlikte yapılması daha efektif olurUlusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ahmet Savaşan, son dönemde siyasetin en çok tartışılan başlıklarından biri olan genel seçimlerle yerel seçimlerin aynı tarihte yapılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.19 Haziran 2026 Cuma 12:05KIBRIS
Mağusa Spor Derneği Masterleri Kosova YolcusuMağusa Spor Derneği Master futbol takım Kosova’da düzenlenecek olan uluslalararası dostluk kupasına katılıyor.19 Haziran 2026 Cuma 09:59KIBRIS
Basın-Sen: Yoksulluğu yönetmenin değil, ortadan kaldırmanın zamanıdır!Basın-Sen, asgari ücretin yoksulluğu kalıcılaştırdığını belirterek Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun lağvedilmesini talep etti.19 Haziran 2026 Cuma 09:52KIBRIS
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.19 Haziran 2026 Cuma 09:50KIBRIS
Bugün ve yarın sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün ve cumartesi günleri yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.19 Haziran 2026 Cuma 09:47KIBRIS
Güncel döviz kurları: Sterlin 61,35 TL'den işlem görüyorSterlin 61,35 TL, euro 53,20 TL, dolar 46,55 TL’den işlem görüyor.19 Haziran 2026 Cuma 09:46PARA BORSA
YKS maratonu yarın TYT ile başlayacakTürkiye'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek, 2 milyon 425 bin 628 adayın başvuru yaptığı 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) hafta sonu gerçekleştirilecek.19 Haziran 2026 Cuma 09:45KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.