İŞ SAĞLIĞI VE MESLEK HASTALIKLARI ÇALIŞTAYI BAŞLADI

21 Mayıs 2015 Perşembe 14:50
İş Sağlığı ve Meslek Hastalıkları Çalıştayı, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde başladı.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği organizasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, işveren örgütleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği, sendikalar, üniversiteler, Baro ile Taş Ocakları Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen çalıştay iki gün sürecek.
BESİM: “İŞ YERİ HEKİMLİĞİ KURSU BAŞLATILACAK”
Çalıştayın açılışında konuşan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının bu alandaki mevzuat eksiklikleri ile ilgili birliğe başvurduklarını, bu ziyaretin tetikleyici olduğunu, bunun üzerine çalışma başlatıldığını kaydetti.
Besim, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin mevzuatta eksiklikler olduğunu tespit ettiklerini söyleyerek, üç ay boyunca ciddi çalışmalar yaparak çalıştaya hazırlandıklarını ifade etti.
Çalıştayda şimdiki mevzuat, hukuk masası ve iş yeri hekimliği olmak üzere üç başlıkta konuların irdeleneceğini söyleyen Besim, iş yeri hekimliğinin yasaya dahil edilmesi ve eğitim verilmesini hedeflediklerini kaydetti.
Bu kapsamda ekim ayında iş yeri hekimliğine yönelik bir kurs programlandığını söyleyen Besim, 25 kişinin eğitimden geçerek sertifika alacağını belirtti.
Besim, çalıştay sonuçlarının yarın düzenlenecek panelde değerlendirileceğini, Türkiye’den gelecek iş yeri hekimliği uzmanı İbrahim Akkurt’un da panele katılacağını ifade etti.
GÜLLE : “ÇALIŞTAY YENİ BİR DİNAMİZM BAŞLATACAK”
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, iş sağlığı ve güvenliği alanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın birçok düzenleme yaptığını, sağlıkla birlikte ele alınmaya başlamasıyla daha etkin ve fiiliyata geçen çalışmalar yapılacağını, bu kapsamda çalıştaya önem verdiklerini belirtti.
Çalıştayın yeni bir dinamizm başlatacağını söyleyen Gülle, yapıcı ve olumlu gelişmelerin kaydedilmesi adına gereken motivasyonun bulunduğunu söyledi.
Gülle, doğru vizyonun önem taşıdığını, Dünya Sağlık Örgütü gibi kurumların halk sağlığının korunması, sağlıkta eşitsizliklerin giderilmesi, insan odaklı sistemler oluşturulması gibi vizyonlar ortaya koyduğunu belirtti.
Sağlık Bakanlığı’nın da bu vizyon doğrultusunda çalışmalar yaptığına dikkat çeken Gülle, tütün, obezite ve tansiyonla mücadele, çölyak taraması gibi çalışmaları örnek verdi.
İş sağlığı ve güvenliği konusunun üzerinde çalışması gereken bir konu olduğuna vurgu yapan Gülle, bu alanda araştırmaların bulunduğunu ancak sayının yeterli olmadığını söyledi.
GÜRPINAR: “İŞ KAZALARI KONUSUNDA DUYARLILIK OLUŞTU”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, iş sağlığı, kazaları ve güvenliği konusunun sürekli gündemde olduğunu ancak meslek hastalıkları ve sağlığı konusunun daha az gündeme geldiğini, bu alanda eksikliklerin daha fazla olduğunu ifade etti.
İş kazaları konusunda sivil toplum örgütlerinde, toplumda ve medyada duyarlılık oluştuğunu belirten Gürpınar, bunun sevindirici olduğunu kaydetti.
İş kazalarını önlemede 6 maddelik önlemler paketini ortaya koyduklarını ve adım adım hayata geçirdiklerini anlatan Gürpınar, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı kursu açtıklarını, 88 kursiyerin kurs gördüğünü, sertifika alacaklarını söyledi.
İş kazalarına bakıldığında, yıllar içinde rakamsal olarak artış olmadığının görüldüğünü söyleyen Gürpınar, buna karşın duyarlılığın arttığını belirtti.
Gürpınar, kazaların azalması için sonuç alıcı çalışmaların etmesi gerektiğini ifade etti.
Meslek hastalıklarının bir anda değil, uzun yıllar sonra ortaya çıktığını söyleyen Gürpınar, sistemli gözlem ve muayene ile uzun süreli dikkatli izleme gerektirdiğini belirtti.
Gürpınar, başlatılan çalışmanın önemli olduğunu kaydetti.
Meslek hastalıkları konusunda uzmanlaşma sağlanması, iş yeri hekimleri yetiştirilmesi ile bütünsellik yaratılacağını vurgulayan Gürpınar, işbirliği içinde çalışmaların yürütülerek başarı sağlanacağına inandığını söyledi.
Candan’dan Orta Doğu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta bölgesel istikrar, iş birliği ve barış vurgusuCumhuriyet Meclisi’ni temsilen Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) Genel Kurulu’na katılan Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Armağan Candan, Orta Doğu, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta bölgesel istikrar, iş birliği ve barışın önemine vurgu yaptı.24 Haziran 2026 Çarşamba 18:50KIBRIS
Erdoğan: NATO zirvesinde Trump ile baş başa görüşme olacakTürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Trump ile NATO zirvesinde baş başa görüşme büyük ihtimalle olacak." dedi. İki lider 7-8 Temmuz'da Ankara'da gerçekleştirilecek NATO zirvesinde bir araya gelecek.24 Haziran 2026 Çarşamba 18:48TÜRKİYE
Gazimağusa Belediyesi, son beş yılda 600’ü aşkın hayvanı kısırlaştırdıGazimağusa Belediyesi, son beş yılda 600’ü aşkın köpeği kısırlaştırdı, aynı süreçte 400 köpek rehabilitasyon sürecinden geçirildi ve 350 köpeğin de tedavisi yapıldı.24 Haziran 2026 Çarşamba 18:45KIBRIS
Tabipler Birliği: Uzmanlık eğitimi toplum yararını esas alacak şekilde düzenlenmeliTabipler Birliği, uzmanlık eğitiminin bilimsel, şeffaf ve bağımsız bir yapıda yürütülmesi gerektiğini belirterek, mevcut düzenlemelere karşı çıktı. Birlik, güçlü bir denetim mekanizması ve bağımsız kurul çağrısında bulundu.24 Haziran 2026 Çarşamba 17:54KIBRIS
Köpeğine işkence etti, tutuklandı!Gazimağusa’da köpeğine zincir parçasıyla vurarak işkence ettiği tespit edilen şahıs tutuklandı.24 Haziran 2026 Çarşamba 17:05GİRNE
KTAMS, Hukuk Dairesi’nde grev ve eylem uyarısı yaptıKıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), yetkilileri, Hukuk Dairesi’ndeki sorunlara ivedilikle çözüm üretmeye çağırdı, aksi takdirde her türlü yasal grev ve eylem hakkını kullanacaklarını bildirdi.24 Haziran 2026 Çarşamba 17:02KIBRIS
Hayvancılar Birliği’nden Tarım Bakanlığı’na Tepki: “Sorunlardan Kaçıyorlar”Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adil Onalt, Gönyeli Polis Karakolu önünde düzenlediği basın açıklamasında Tarım Bakanlığı’nı eleştirerek, sektörün sorunlarına karşı duyarsız kalındığını savundu.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:52KIBRIS
Redif Ekinci: Bu hükümet süt beyazdır dese, toplum o sütte bir şey ararEkinci, kişisel verilerin korunmasının devletin temel sorumluluklarından biri olduğunu belirterek, adres, sağlık ve kimlik bilgilerinin sızmasının bireylerin güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini ifade etti.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:40KIBRIS
YSK, "karma oyda" değişiklik hazırlığı olmadığını açıkladıYüksek Seçim Kurulu (YSK), “karma oy” sisteminin değiştirilmesi, kolaylaştırılması veya sadeleştirilmesi yönünde hazırlık yapmadığını, bir öneri veya tavsiye sunmadığını duyurdu.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:29KIBRIS
Hava sıcaklığı 38 dereceye kadar yükselecekMeteoroloji Dairesi, hava sıcaklığının 38 dereceye kadar yükseleceğini duyurdu.24 Haziran 2026 Çarşamba 16:02HAVA DURUMU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.